Liberec vymění za Čeljabinsk. Skvělá sezona katapultovala Řepíka do KHL

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

27. května 2016, 15:04

Václav Jáchim

Prožil skvělou sezonu, v extraligovém Liberci i reprezentaci! Dalo se tušit, že Michal Řepík zaujme některý z bohatých ruských klubů. Během mistrovství světa v Moskvě se spekulovalo o tom, že šikovný bruslař a střelec může zvednout kotvy. Teď je to potvrzené. Bývalý hráč Sparty, Floridy či finského Lahti míří do Traktoru Čeljabinsk. "Klub měl velký zájem, který ještě podpořily výkony Michala na světovém šampionátu. Obě strany se dohodly na roční smlouvě," řekl hokej.cz zástupce hráče Michal Sivek ze společnosti Eurohockey Services.

Řepík už dřív zaujal některé evropské kluby, původně se ale zdálo, že by mohl zůstat v kádru mistrovského Liberce. Ovšem mimořádná sezona vyvolala ohlas v KHL, což je soutěž, kterou Řepík v minulosti hrál za pražského Lva. "Říkal jsem si, že bych se tam jednou rád vrátil. Ale samozřejmě záleželo na nabídce," uvedl český reprezentant ještě v průběhu šampionátu.

Řepík se v Moskvě předvedl výborně. Hrál hodně aktivně, vstřelil dva góly a přidal stejný počet nahrávek. Národnímu týmu pomohl k parádní jízdě základní skupinou včetně skalpu domácích Rusů nebo Švédska. "Zástupci Traktoru stáli o Michala už dřív, během ruského turnaje si jen potvrdili, že hráče skutečně chtějí. Jednání byla poměrně rychlá a konstruktivní," popsal Sivek.

Řepík byl sice dál vázán pod Ještědem a jeho odchod bude pro Bílé Tygry ztrátou, představitelé liberce však museli s touto variantou počítat. "Michal měl ve smlouvě zakotvenou takzvanou výstupní klauzuli. Ta mu dovoluje v případě zajímavé nabídky ze zahraniční soutěže, přerušit trvající smlouvu v našem klubu. Přesně k takové situaci došlo, když se Michal Řepík rozhodl akceptovat nabídku Čeljabinsku. Nezbývá nám, než Michalovi poděkovat za jeho výkony v uplynulé úspěšné sezoně, popřát mu mnoho štěstí do jeho další kariéry a snad očekávat jeho návrat," uvedl trenér a sportovní ředitel Filip Pešán na klubovém webu.

Řepík je momentálně na dovolené, s partnerkou ve čtvrtek odletěl do Mexika, kde bude po náročném období odpočívat a také dobíjet baterky před další sezonou. "Angažmá v traktoru je pro Michala velkou výzvou. Má za sebou skvělý rok, domácí titul i premiérovou účast na mistrovství světa. Teď se vrací do nejlepší soutěže Evropy," připomněl Sivek. V ruském došlo po minulé sezoně ke změnám. Klub neuspěl, jak si představoval, v týmu skončila řada hráčů včetně českých krajánků FIlipa Nováka nebo Martina Růžičky.

Pokračuje však reprezentační brankář Pavel Francouz, k němuž se posléze přidal Jiří Novotný (předtím Jaroslavl). Teď doplňuje českou legii Michal Řepík, který s Novotným před časem hrával za Lva. Hlavní kouč Anvar Gatiatullin má v kádru rovněž kanadského útočníka Paula Szczechuru (dosud Minsk), s nímž se Řepík také v minulosti potkal ve Lvu. "S klukama jsem se o novém angažmá bavil, základní informace mám. Vždycky mě lákalo vrátit se do KHL. Když se ozval Traktor, neváhal jsem. Je to silný a ambiciózní klub," poznamenal Řepík. Na sezonu se bude chystat individuálně, společná příprava dle reglementu KHL startuje v první polovině července.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz