Liga v Mostě zůstane, říká Slavíček. Chce zapracovat na návštěvnosti

Foto: Sport5

5. dubna 2016, 15:08

Marek Hedbávný

Most se vyhnul sestupu jen díky lepší bilanci vzájemných zápasů se Šumperkem. Před sezonou přitom pomýšlel na účast v předkole play off. „Směr pro příští ročník je jasný – sestavit mužstvo tak, aby bylo schopno bojovat v jiných patrech tabulky, než tomu bylo doposud," hlásí sportovní ředitel Bohumil Slavíček.

Co se vám vybaví, když se řekne sezona 2015/2016?
Trápení a zmar se šťastným koncem v podobě záchrany soutěže.

Jak se za ročníkem ohlížíte?
Na základě zkušeností z předchozích let jsme chtěli zachytit začátek. To se nám povedlo loni a pak jsme se po celou dobu pohybovali na místech mimo ohrožení sestupem. Teď tomu bylo naopak. Chtěli jsme být v úplně jiných patrech tabulky a tomu jsme také podřídili skladbu mužstva. Určitě souhlasíte, že jsme měli podle jmen nejsilnější tým za poslední roky. Měli jsme v plánu, že výkonnost posuneme o další krok a zabojujeme alespoň o předkolo play off. Bohužel se to nepovedlo.

„Trápení a zmar se šťastným koncem v podobě záchrany soutěže."

Co bylo příčinou?
Příčin bylo víc. Například špatný vstup do soutěže, který byl mimo jiné zapříčiněný neustálými změnami v sestavě, zkoušením nových hráčů a nevhodně zvoleným herním systémem. A jak jsme sezonu začali, tak jsme ji v podstatě celou v těchto kolejích odehráli. Trápila nás produktivita útočníků a slabá hra v obranné činnosti. Jak říkám, těch příčin bylo víc.

Je něco, co byste nyní udělal jinak?
Určitě bych jinak obsadil trenérské posty. Rovněž bych nesouhlasil s přidělením kompetence řízení klubu po sportovní stránce výlučně trenérům. Tak, jako tomu bylo v letošní sezoně. To byla obrovská chyba. Nám se tyto kroky neosvědčily a celkový výsledek to bohužel jen potvrzuje.

Z rozhovorů s vašimi hráči jsem vypozoroval, že za trenéra Řeháčka mužstvo úplně nefungovalo.
Pravdou je, že pan Řeháček měl naprosto odlišný názor na trénování a na hokej než jeho trenérský kolega. Podle mého názoru se pan Řeháček snažil prosadit svůj názor, a když viděl, že jej neprosadí, tak ukončil působení v našem klubu. S odstupem času musím uznat, že jeho názory se realitě blížily více než pohled jeho kolegy.

Teď něco pozitivnějšího. Výkony kterých hráčů vás potěšily?
Nechce se mi touto cestou hodnotit hráče, nicméně mě velmi potěšil jak přístup, tak i výkony brankáře Hanuljaka. Jeho příchod byl podle mého názoru základním kamenem naší záchrany.

„Pan Řeháček měl naprosto odlišný názor na trénování a na hokej než jeho trenérský kolega."

Už je jisté, zda bude Most hrát WSM Ligu i příští rok?
Ano, je to jisté. Klub bude hrát WSM Ligu i v nadcházející sezoně.

Licenci tedy v žádném případě neprodáte?
Ne, o tom jsme se zatím v užším vedení nebavili.

A co kdyby, čistě hypoteticky, Litvínov sestoupil?
Zcela hypoteticky by to znamenalo velmi zajímavé derby.

Proslýchá se, že by klub mohl změnit působiště.
To zatím není na pořadu dne. Nyní, ve spolupráci s partnerským Litvínovem, jednáme s městem Most o podpoře hokeje. Předpokládáme, že jednání dopadnou dobře a klub finančně podpořený městem, což je v ostatních městech zcela běžné, bude nadále působit v Mostě.

„Panu Beránkovi skončila smlouva a do této chvíle neprojevila ani jedna strana zájem o její prodloužení."

Počkáte před tím, než začnete dělat závěry pro nadcházející sezonu, na výsledek baráže?
My už se na příští sezonu chystáme, aniž bychom čekali na výsledek baráže. Směr je po sportovní stránce jasný – sestavit mužstvo tak, aby bylo po kvalitní přípravě schopné bojovat v jiných patrech tabulky, než tomu bylo doposud.

Zůstane trenérem Josef Beránek?
Panu Beránkovi skončila trenérská smlouva a do této chvíle zatím neprojevila ani jedna strana zájem o její prodloužení. Momentálně vedeme diskuzi o skladbě realizačního týmu pro nadcházející období, padají různé varianty. Finální rozhodnutí se bude odvíjet od situace, která nastane po skončení extraligové baráže, a po dubnovém jednání Zastupitelstva města Mostu.

Foto: hc-havirov.cz

Jak to vypadá s kádrem pro příští sezonu?
Jednání s hráči probíhají. Našim záměrem je posílit základ mužstva, který máme, a to na všech postech. Na konkrétní jména je však ještě čas. Nutno podotknout, že i nadále budeme chtít spolupracovat s extraligovou Vervou a budeme očekávat, že v budoucnu budou její hráči větším přínosem.

„S Honzou Alinčem hodláme podepsat smlouvu i pro nadcházející sezonu."

Pan Beck se zmínil, že by do Kadaně mohl odejít Vojtěch Kubinčák.
S Vojtou to vypadá tak, že i my máme zájem, aby v mužstvu dále působil.

Je ve hře návrat Tomáše Divíška?
Příchodu Tomáše bych se vůbec nebránil. Jestli je to reálné vám v současné chvíli neřeknu. Určitě jej oslovíme, nicméně zatím nevíme, co má Tomáš v plánu.

Hodláte prodloužit smlouvu s Janem Alinčem?
Ano, s Honzou hodláme podepsat smlouvu i pro nadcházející sezonu. Myslím si, že má výkonnost na WSM Ligu a mladým hráčům má i nadále co dát.

Co na něj říkáte?
To, že byl právem zvolený sympaťákem klubu (úsměv). Teď vážně – když je zdravý, tak je stále velice platným hráčem.

„V návštěvnosti nás tlačí bota. Musíme vymyslet, jak ji zvýšit během celé sezony."

V minulosti, za pana Korola, na veřejnost prosáklo, že měl Most problémy s hrazením platů. Vnímáte kvůli tomu při jednání s hráči určitý despekt?
Ten despekt malinko přetrvává, nicméně my se snažíme o to, aby se hráčům v Mostě hrát chtělo. Myslím si, že se nám to i daří – příkladem jsou příchody bratrů Doležalů, Tomáše Roda a dalších. Musím dodat, že vstupem společnosti LH profi s.r.o do mosteckého klubu se tady zachránil hokej. A přístupem majoritního vlastníka pana Šatníka se platební morálka vůči hráčům velmi změnila k lepšímu. V tomto případě si hráči nemohou stěžovat. 

Jak se dělá hokej pro dvě stě fanoušků?
Dělá se stejně jako pro tisíc nebo pro pět tisíc fanoušků. Je to odlišné pouze v kulise při utkání. My jsme zatím bohužel nenašli recept na to, aby utkání navštěvovalo více diváků. 

Čím si nízkou návštěvnost vysvětlujete?
Samozřejmě máme velkou konkurenci v extraligovém hokeji v Litvínově a v mostecké házené, ale to nemůže být omluvou. V návštěvnosti nás tlačí bota. Během sezony jsou zápasy, kdy jsou návštěvy vyšší – například se Slavií, Kladnem, Ústím nebo v posledním utkání se Šumperkem. My musíme vymyslet, jak ji zvýšit během celé sezony.

Děkovačka s fanoušky.

Děkovačka s fanoušky. | Foto: Facebook HC Most

Dále čtěte: 

» Manažer Havířova: Jednáme se Semanem. Laco zůstává, Meidl s otazníkem

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz