Litvínov vyhrál potřetí v řadě. Ale nula mi není přána, hlásí Petrásek

Foto: hokej-litvinov.cz

Zvedající se mistr z Litvínova se na svém ledě představil proti plzeňským indiánům. Vyostřené utkání, ve kterém byly k vidění dvě bitky, nakonec dopadlo lépe pro chemiky, kteří zvítězili 3:1. Velkou měrou se na tom podílel také litvínovský objev v brankovišti – Michael Petrásek. Mladý gólman, který se postupně stává stabilním členem základní sestavy mistra, zhodnotil zajímavé utkání se Západočechy.

Mrzí váš hodně, když o první nulu v extralize přijdete minutu a půl před koncem?
No, uteklo mi to už podruhé během dvou utkání. Je to smůla a zatím mi to není přáno.

Poslední zápasy se pro vás vyvíjí dobře, ne?
Pro mě určitě jo. Já jsem poprvé naskočil až někdy v půlce listopadu, předtím chytal Jaro. Já jsem tedy určitě spokojen za každý zápas. Budu pořád čekat na každou svou šanci a půjdu zápas od zápasu.

Měl jste tu nulu v hlavě?
Snažil jsem se na ní nemyslet, protože vím, že mi o fousek utekla v Brně. Bohužel mi to tam zase spadlo, ale tak co se dá dělat.

Jak byste zhodnotil váš přínos týmu, který zvítězil teď třikrát v řadě?
Nechtěl bych tady nějak hodnotit jenom své výkony. Kluci hráli dobře už před tím, než jsem začal chytat já. Akorát jsme předtím nedávali branky, což teď dáváme a hned se hraje jinak.

Jak důležité pro vás bylo udržet první třetinu, ve které vás Plzeň tlačila a šla si pro vedení?
Na začátku utkání jsme hráli vcelku ustrašeně. Měli jsme štěstí, protože oni trefili snad tyčku nebo břevno. Zaplaťpánbůh, že to skončilo 0:0, od druhé třetiny už se náš výkon zlepšil.

V jednom okamžiku jste přestal po tyčce chytat, co se tam stalo?
Nevěděl jsem, kde je puk. Vím, že někdo z Plzně na kruhách napřáhl a skrz těla vylítl puk. Jenom jsem se pokusil zachytit směr a do teď nevím, kde ten puk skončil. Kluci říkali, že šel do tyčky a pak mě před beton, takže jsem měl štěstí.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz