Litvínovský kapitán Trávníček: V naší hře není rychlost, trápíme se!

Foto: hokej-litvinov.cz

29. listopadu 2015, 18:46

Martin Stříbrný

Na zimním stadionu Ivana Hlinky v Litvínově byl k vidění duel mezi mistrovskou VERVOU a Karlovými Vary. Utkání o „šest bodů“ vyznělo lépe pro hostující Energetiky, kteří Chemiky naprosto zaskočili, a nakonec se radují z vítězství 4:1. Litvínovští nenavázali na dvě vyhraná utkání v řadě a jsou opět dole. Hodnocení utkání si vzal na starost domácí kapitán Michal Trávníček.

Prohrát toto utkání je pro vás mnohem bolestivější, nemyslíte? Vary jsou vaším sousedem v tabulce, měli jste za sebou dvě vyhraná utkání…
"Ano, pro nás to byl doopravdy důležitý zápas. Bohužel jsme ho ani trochu nezvládli a zřejmě po právu jsme prohráli."

Proč jste to utkání nezvládli?
"V naší hře není žádná lehkost, všechno si musíme vydřít, každou branku. Ani tak dobrý pohyb nemáme, jak bychom si představovali. I když náš soupeř toho moc nepředvedl, i tak nás přehrál."

Konkrétně dvě třetiny od vás byli doslova zahozené, nezdá se vám?
"Na tohle my jsme specialisté. Například po vyhraném domácím zápase s Chomutovem jedem do Pardubic, kde máme tu první třetinu zase tragickou. V utkání s Vary jsme ale ty dvě první třetiny neudělali vůbec nic, nechápu to."

Karlovy Vary vám daly trošku lekci z efektivity, využívaly šance, vy naopak ne...
"Jo, oni si vždy počkali na naše chyby, a z těch protiútoků nám pak dělali velké problémy. Nedali jsme si na to vůbec pozor, pořád jsme je chtěli přehrávat, což se nám vymstilo."

Další kapitolou jsou vaše přesilovky. Jak byste je popsal?
"To je další věc. Nedaří se nám, dnes to bylo obzvlášť špatné. V první třetině jsme jich měli vážně hodně, ale ani jednu jsme nevyužili a taky to tak dopadlo…"

Po porážce zůstáváte stále poslední. Jak moc se zhorší váš stav po psychické stránce?
"My už poslední byli, není to tak, že bychom tam teď spadli. Nevím, je to jenom na nás, jak se s tím popasujeme, a co s tím uděláme. Od začátku sezony nám to nešlape, vidíme, že jsou naši soupeři před námi. Věci, které fungovali minulý rok, teď už nefungují, musíme vymyslet něco jiného, abychom se opět zvedli!"

V čem to je, že vám systém, který jste hráli minulý rok, letos nefunguje? Máte méně natrénováno, nebo je to změnou trenéra?

"Ne, je to celkovým nastavením. Letos nemáme takovou lehkost, jako minulý rok. Do zápasů nejdeme s takovou vervou, jako jsme chodívali, jdeme do nich vždy opatrněji. Přijde mi, jako by jsme měli v hlavě trošku blok."

Je za vámi půlka sezony, už není moc na co čekat.
"Je to velmi těžké. Nefunguje to tak, že si v kabině řekneme, že budeme hrát lehce a budeme vyhrávat. Prostě nám to nevychází, nevím proč."

Doma jste většinou vyhrávali, teď už ani to nejde.
"Je to přesně tím, jak to máme v hlavách nastavený. Když hrajeme doma, snažíme se hrát hokej pro diváky. Když jedeme ven, tak to nějak zatáhneme do bloku a bráníme. Doma nám soupeři hrají na brejky, my se tlačíme do brány, ale nevychází to."

Sestřih utkání Litvínov - Karlovy Vary

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz