VIDEO: Litvínov se s baráží loučil kanonádou, Slavia přemohla Energii

Foto: hokej-litvinov.cz

24. dubna 2016, 17:40

Václav Jáchim

Všechno podstatné bylo jasné už v pátek, duely závěrečného kola extraligové baráže tudíž nabídly uvolněný hokej a spoustu branek. Povedené loučení se sezonou prožila Verva, litvínovští střelci nasypali Dukle osm branek a uštědřili jí pořádný debakl. Na zajímavé akce bohaté klání se hrálo také v Karlových Varech. Energie si rychle vybudovala čtyřgólový náskok, slávisté posléze srovnali a v čase 59:46 rozhodl o vítězství hostů Bahenský. Maratón 12 barážových kol se tedy naplnil, účast v příštím ročníku nejvyšší soutěže si už dřív zajistily Litvínov a Karlovy Vary.

Jasná záležitost. Verva si proti Dukle zastřílela

O záchraně v Tipsport extralize rozhodli už dřív, hokejisté Litvínova mohli hrát závěr baráže v klidu. Během předchozích duelů poslal trenér Rulík na led i několik juniorů, na loučení s domácími fanoušky ovšem zařadil do sestavy všechny opory, jimž to umožňoval zdravotní stav. A uvolněná Verva koncertovala. V první třetině se střelecky prosadili mladíci Šimeček s Řehořem i ostřílení válečníci Martynek a Trávníček, zápas dostal jednoznačný ráz. Jihlava se snažila zvládnout duel se ctí, domácí ale s chutí stříleli a dokráčeli k vysokému vítězství. Díky tříbodovému zisku Severočeši pohlídali barážové vedení a tudíž konečnou jedenáctou příčku v letošní Tipsport extralize.

Radim Rulík (trenér Litvínova): "Chtěli jsme se rozloučit vítězně. Hráči základního kádru jsou nemocní, takže jsme to doplnili o mladší hráče. Jsme rádi, že jsme utkání zvládli. Že to bylo takovým rozdílem, to je bonus pro diváky, kteří nás podporovali celou sezonu.“

Petr Vlk (trenér Jihlavy): "Projevila se herní kvalita soupeře. Potvrdili jsme si, že když nehrajeme na hraně našich možností, tak proti takovýmto týmům inkasujeme branky a prohráváme. Musíme ale hráče pochválit za celou sezonu.“

HC VERVA LITVÍNOV - HC DUKLA JIHLAVA 8:2 (4:1, 2:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 8. Šimeček (Trávníček, Sklenička), 11. Trávníček (Duda, Pavelka), 12. Řehoř (Pavlík, Piroš), 15. Martynek (Pavlík, Trávníček), 21. Kubát (Šimeček), 40. Pavlík (Duda, Pavelka), 45. Gerhát (Trávníček, Martynek), 49. Pšurný (Pavlík, Pavelka) - 9. Důras, 53. Diviš (Seman, Kolář)
Rozhodčí: Polák, Šindler - Jelínek, Pešek
Vyloučení: 3:4.
Využití: 3:1.
Oslabení: 1:0.
Střely na branku: 42:15.
Diváci: 5125.
HC VERVA Litvínov: Janus - Kubát, Sklenička, Pavelka, Pavlík, Kokeš, Gula - Duda, Šimeček, Lukeš - Martynek, Gerhát, Trávníček - Stříbrný, Pšurný, Piroš - Válek, Jurčík, Řehoř. Trenéři: Rulík a Šlégr. 
HC Dukla Jihlava: Škarek - Dobrovolný, Kaláb, Parýzek, Štebih, Grebeňuk, Bilčík, Zadražil - Jergl, Skořepa, Důras - Diviš, Seman, Březina – Kolář, Jícha, Harkabus - Beránek, Melenovský, Anděl. Trenéři: Vlk a Zeman. 

Kanonáda pro Slavii, přestřelku ukončil Bahenský

Původně to mohl být klíčový duel baráže o druhou příčku, která zajistí účast v Tipsport extralize.Ovšem předchozí vývoj udělal z utkání Karlových Varů a pražské Slavie zápas, který nic neřešil. Průběh tomu odpovídal. Domácí nastoupil s aktivním hokejem a brankář Král v první třetině čtyřikrát lovil kotouč ze sítě. Poté ho nahradil Frodl, Slavia zabrala a skóre srovnala. Parádní přestřelka nakonec vyzněla pro hosty, v čase 59:46 vstřelil vítězný gól Bahenský. Slavia se tedy s baráží rozloučila úspěšně, nejvyšší soutěž ale už dřív uhájila Energie.

Karel Mlejnek (trenér K. Varů): "Chtěli jsme k utkání přistoupit zodpovědně kvůli divákům, kteří nás během celé baráže v nemalém počtu podporovali. Závěr, které jsme předvedli, však byl dnešní návštěvy nedůstojný."

Jan Srdínko (asistent trenéra Slavie Praha): "Chtěli jsme odehrát co nejlepší zápas a rozloučit se s našimi fanoušky, první třetina tomu ale vůbec neodpovídala. V kabině bylo nutné zvýšit hlas, což se pak také projevilo. Jsme rádi, že jsme utkání nakonec zvládli."

HC ENERGIE KARLOVY VARY - HC SLAVIA PRAHA 5:6 (4:0, 1:4, 0:2)

Branky a nahrávky: 3. T. Rohan (V. Tomeček), 5. M. Rohan (V. Tomeček, Rachůnek), 17. Rachůnek (T. Rohan, M. Rohan), 19. Redlihs (Koblasa, Haščák), 40. Haščák (Kůs, Sičák) - 23. Tuominen (Jiránek, Ondráček), 29. Markovič (Pavlin, Vas), 34. Markovič (Hruška, Pavlin), 35. Jiránek (Ondráček, Knot), 52. D. Hruška (M. Hruška), 60.Bahenský.
Rozhodčí: Lacina, Pešina - Komárek, Špůr.
Vyloučení: 2:4.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 31:27.
Diváci: 3437.
HC Energie Karlovy Vary: Závorka - Gulaši, Baránek, Redlihs, Sičák, J. Tomeček, M. Rohan, Weinhold - Huna, Skuhravý, Vachovec - Haščák, Kůs, Koblasa - Svoboda, Marosz, T. Rachůnek - T. Rohan, V. Tomeček. Trenéři: Mlejnek a Antonik.
HC Slavia Praha: Král (20: Frodl) - Knot, Kolařík,Pavlin, Hraško, M. Hruška, Drahorád - D. Hruška, Šafránek, Mikulík - Andres, Vas, Markovič - Jiránek, Tuominen, Ondráček - Micka, Kašpařík, Bahenský. Trenéři: Razým a Srdínko. 

Konečná tabulka baráže o Tipsport extraligu

 
Tým
ZVVPPPPSkóreBody
1.
HC VERVA Litvínov
12 7 1 2 2 42:27 25
2.
HC Energie Karlovy Vary 
12 6 1 0 5 42:34 20
3.
HC Slavia Praha
12 3 3 2 4 34:36 17
4.
HC Dukla Jihlava
12 2 1 2 7 25:46 10

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz