Maďary to nekončí, hlásí Lintner. Dalšími na řadě Tychy a Katovice?

Foto: dvtk.eu

15. června 2018, 15:34

Adam Bagar

Slovenská extraliga se už v příští sezoně 2018-19 rozšíří o dva maďarské kluby, MAC Budapešť a DVTK Jegesmedvék Miškovec. Zatímco čeští fanoušci nad tím většinou kroutí hlavami, Richard Lintner to jasně vítá. "Je to výborná zpráva pro slovenský hokej," uvedl ředitel společnosti Pro-Hokej na čtvrteční tiskovce v Bratislavě.

"Je to jen potvrzení dlouhodobě avizované ambice přivést zahraniční účastníky do naší ligy a udělat z ní nadnárodní platformu. Věřím, že po první sezoně to vyhodnotíme úspěšně," hlásí někdejší reprezentační obránce v rozhovoru pro slovenský server Šport.sk.

Richard Lintner si od rozšíření soutěže o dva maďarské kluby slibuje zvýšení kvality slovenské extraligy. Že Maďaři nebudou pouze do počtu, ukázal už premiérový ročník Vyšehradského poháru. Nechybělo mnoho, aby jej ovládli hokejisté maďarského Miškovce.

Z výhry se nakonec radovala Nitra, když ve finále zvládla samostatné nájezdy. "I proto jsem přesvědčený o tom, že maďarské celky budou sportovním přínosem z hlediska zvýšení kvality naší soutěže. Ale až realita ukáže, zda se naše očekávání naplní," ví Lintner.

Pilotní projekt zatím platí pouze pro následující sezonu 2018-19. "Formálně je to sice jen na jeden rok, ale všechno směřujeme k tomu, aby se v tom mohlo pokračovat," přiznává Lintner, který má v plánu přitáhnout mezi slovenskou hokejovou elitu i další kluby.

"Tímto by to nemělo skončit. Zahraniční celky v lize jsou fajn, máme ambice ji rozšířit o další top kluby z okolních zemí. Nebudeme koukat na určité země, ale na sportovně-ekonomickou či společenskou sílu jednotlivých klubů, které projeví zájem," prozrazuje.

Dalšími na řadě by mohly být mančafty z Polska, což Richard Lintner potvrzuje. "Momentálně se o tom bavíme s finalisty polské ligy, GKS Tychy a GKS Katovice. Nějaké diskuse už probíhají, ale zatím nic není definitivní," zakončuje ředitel Pro-Hokeje.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz