Malkin vzal Stanley Cup do ruské Síně slávy. Michajlova to naštvalo

Foto: Sovětskij Sport

28. července 2017, 12:32

Václav Jáchim

Potřetí vyhrál Stanley Cup, podruhé ho Jevgenij Malkin přivezl do Moskvy. O čtvrteční oslavu se podělil se Sergejem Gončarem,.jenž v Pittrsburghu působí jako asistent hlavního kouče. Malkin naplánoval veřejnou sešlost v Síni slávy ruského hokeje, nejslavnější hokejovou trofej si také několik hodin užíval jen s nejbližšími. "Když jsem Stanleyův pohár měl k dispozici loni, synovi byly teprve tři měsíce. Teď jsem si chtěl udělat pořádné rodinné fotografie," řekl na setkání s novináři.

Takže po setkání v moskevském Parku legend odjel Malkin na privátní akci, večer pak stihl večeři v nejmenované luxusní restauraci. Další den následovala návštěva stadionu CSKA. "Poprvé jsem bral Stanley Cup do Magnitogorsku, kde jsem vyrostl, teď byl se mnou podruhé v Moskvě. Něco takového vám nikdy nezevšední. Mám hroznou radost, že jsme znovu play off vyhráli a byli nejlepší," potvrdil.

Tučňáci hrají každým rokem až do poloviny června, mají tedy méně času na přípravu. Ovšem vůbec to nevadí, stále se drží na vrcholu. "Uvidíme, jak dlouho se nám to povede. Jasně, že bychom chtěli uspět i příští sezonu. Základ mužstva pokračuje, ovšem přicházejí mladí kluci, obhajovat je těžší a těžší," usmál se. Zatímco čeští hokejisté letos v play off NHL vidět nebyli, Malkin ano. A výrazně.

Foto: Facebook Pittsburgh Penguins

Ovšem když slavná liga hledala stovku nejlepších hokejistů své historie, ruský útočník se mezi elitu nevešel. "Musím přiznat, že mě to mrzelo. Ale tyhle myšlenky jsem vyhnal z hlavy. Vidíte, teď mám další Stanley Cupu, to je ta největší hokejová radost. V play off nás potkala spousta problémů. Zranění, vypadl jeden z hlavních obránců. Navíc Nashville měl silný tým. Nicméně my to zvládli, čehož si hrozně cením," poznamenal.

Záhy po úspěšném finále odletěl Malkin na třítýdenní dovolenou, s partnerkou, malým synem a rodiči odpočíval v Miami. "Teď jsem už nějakou dobu v Moskvě a trénuju, abych byl pořádně nachystaný. Moc času nezbývá," prohlásil. S kamarádem a nyní plnohodnotným asistentem trenéra Sergejem Gončarem dopřál fanouškům z ruské metropole nekonečné fotografování s cennou trofejí. Stanley Cup poutal ohromnou pozornost jako všude jinde na světě.

Pro některé ruské konzervativce ovšem šlo o událost, která podle nic neměla mít takovou publicitu. Skutečnost, že Stanleyův pohár pobýval v Síni slávy ruského hokeje, se vůbec nelíbí Borisi Michajlovovi. Mnohonásobný mistr světa a olympijský vítěz na stránkách webu Russian-Hockey.ru hovořil dost ostře. "Malkinovi a Gončarovi chci pogratulovat, oba si úspěch jednoznačně zasloužili. Zároveň ale nemohu souhlasit s mumrajem, který se kolem Stanley Cupu strhl v baště ruského hokeje," uvedl bývalý vynikající útočník.

Michajlov nemá vůči poháru za triumf v zámořské play off respekt. "Je to jen můj názor, ale v našem Hokejovém muzeu najdete cennější trofeje. Ve své době jsme poráželi hokejisty NHL i zámořské kluby, Stanleyův pohár pro mě nic neznamená. Ale hlavně se mi nelíbí situace v současném světovém hokeji. NHL si dovoluje diktovat pravidla hry a bojkotuje hlavní turnaj v našem druhu sportu - tedy olympiádu. Domnívám se, že za takových okolností vyvolává cesta jejich cen po světě (s výjimkou USA) podobné rozumné reakce," uzavřel Michajlov.

Foto: sovsport.ru

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz