Maskotem MS na Slovensku bude medvěd. Fanoušci mu vybírají jméno

15. srpna 2018, 15:00

Václav Jáchim

Oficiálním maskotem mistrovství světa 2019 na Slovensku bude medvěd, pořadatelé turnaje to dnes oznámili s tím, že fanoušci mohou vybírat jeho jméno. Hlasování probíhá na facebookovém profilu šampionátu.

Medvěd vystřídá vlka Goolyho, jenž byl maskotem světového šampionátu 2011. Turnaj tehdy hostily Bratislava a Košice, stejná města uvidí elitní hokejové klání také příští rok na jaře.

„Věříme, že hokejový medvídek přinese štěstí našemu týmu, ale i ostatním účastníkům šampionátu. A že zároveň získá srdce fanoušků bez ohledu na jejich příslušnost," uvedl bývalý šéf slovenského svazu Igor Nemeček, který je ředitelem organizačního výboru MS 2019.

Během slavnostního představení maskota zaznělo, že přípravy trvaly delší dobu. Podílela se na nich skupina grafiků, ilustrátorů a designérů. „Rozhodovalo se mezi beranem, vlkem a medvědem. Všechny verze byly skutečně kvalitní, nakonec se stal favoritem medvěd," řekl Jozef Dvorecký – kreativní ředitel agentury, která navrhla vizuál.

Maskot má nejen hokejovou výstroj, ale i doplňky inspirované slovenským folklórem. Jeho základní pózy vycházejí ze slovenských lidových tanců  Pořadatelé například zmiňují, že opasek a klobouk dělají z medvěda "slovenského junáka připraveného čelit výzvám".

„Medvěd jako maskot reprezentující Slovensko symbolizuje sílu, odvahu a bojovnost. Zároveň je výrazným představitelem naší fauny a má důležité postavení ve slovenském folklóru.," vysvětlil Dvorecký s vírou, že nový maskot bude důstojným nástupcem vlka Goolyho.

O jménu pro maskota MS 2019 mohou fanoušci hlasovat na facebookové stránce šampionátu, které začalo dnes v 10 hodin dopoledne.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz