McAvoy se těší na bitvu s Pastrňákem a Krejčím: Ale nebude lehké je pokrýt

Foto: stanleycupofchowder.com

15. května 2018, 16:34

Adam Bagar

(HERNING, od našeho zpravodaje) Američané po šesti výhrách v řadě tvrdě narazili, v bitvě o první místo padli s Finy vysoko 2:6 a ve čtvrtfinále narazí na český národní tým. Čtvrteční bitvu v Herningu už napjatě vyhlíží také zadák Charlie McAvoy, jenž se těší na své parťáky z Bostonu. "Jsou to skvělí hokejisté," hlásí na adresu Davidů Pastrňáka a Krejčího.

"Moc dobře vím, co dokážou. Musíme je bezpodmínečně pokrýt a zamezit, aby se dostávali do šancí. Nebude to jednoduché. Oba hrají technicky, na puku jsou nesmírně šikovní. Umějí číst hru a rozdávat puky přesně tak, jak potřebujete. Z každé situace dokáží něco vymyslet a určitě mají náš respekt," chválí produktivní mladík, který na MS nasbíral už osm bodů.

Stačily mu k tomu pouhá tři utkání. McAvoy se k americkému týmu připojil po vyřazení Bostonu z play off zámořské NHL, stejně jako Davidové Pastrňák a Krejčí. Náročný přesun s medvědy nic neudělal, všichni tři při premiéře na šampionátu zářili. Čeští útočníci složili Rusy celkem sedmi body, americký obránce přispěl k vítězství 13:1 nad Jižní Koreou pěti body.

"Moc dobře vím, co dokážou. Z každé situace dokáží něco vymyslet a mají náš respekt."

Ještě před deseti dny spolu hráli NHL, teď se proti sobě postaví ve čtvrtfinále MS jako soupeři. Pro Charlieho McAvoye půjde o speciální utkání. "O nějaké sázce jsem zatím nepřemýšlel, ale možná si zavoláme a popřejeme hodně štěstí. Postoupit však může jeden jeden tým. Věřím, že budeme hrát znovu nadoraz a uspějeme," usmívá se dvacetiletý hokejista.

Ten o možném soupeři pro vyřazovací boje nepřemýšlel. "Vůbec jsme nehleděli na to, na koho můžeme jít. Chtěli jsme hlavně zakončit skupinu výhrou a udržet se na prvním místě, což se ale nepovedlo," smutní McAvoy. Jeho týmu stačilo urvat z atraktivní bitvy bod, jenže Finové znovu ukázali, že na zámořské výběry v Herningu umějí, a slavili jasnou výhru 6:2.

Debakl 2:6 s Finskem? Musíme to hodit za hlavu

"Byly tam nějaké nešťastné odrazy, po kterých dali Finové dvě branky. Dokázali potrestat naše chyby a využít své šance. Je pro nás těžké zakončit základní skupinu takovým způsobem, ale musíme to hodit za hlavu," říká po první americké prohře na turnaji. "Musíme teď udělat nějaké změny a připravit se co nejlépe na souboj s Českem," velí Charlie McAvoy.

Foto: usahockey.com

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz