Měli jsme přiletět dřív. Kluci jsou unavení, lituje Hadamczik

Foto: Rob Wallator, Hockey Canada Images

(RED DEER, od našeho zpravodaje) Reprezentanti do osmnácti let odehráli na Hlinka Gretzky Cupu třetí utkání ve třech dnech. Hráči i trenér Alois Hadamczik po vítězství nad Finy v rozhovorech připustili, že i kvůli náročnému cestování a časovému posunu o osm hodin není tým odpočatý.

„Když jsme sem přiletěli, byli jsme ve velmi dobré pohodě a formě. V generálce s Kanadou jsme stačili bruslit, ba dokonce jsme možná byli lepším týmem," vrací se Hadamczik k výhře 4:3. 

„Jenže pak na nás padla únava. Do Kanady jsme cestovali 24 hodin. A vyrovnat se v sedmnácti letech s tím, že cestujete celý den, jdete na Kanadu a pak musíte hrát další tři zápasy ve třech dnech, je strašně těžké," říká zkušený kouč. 

„A když ztratíte lehkost, která se nedá nahradit ze dne na den, tak je to pak tak, jak to je. Chybí nám jiskra a rychlejší krok, díky kterému bychom byli dříve u puku," tvrdí Hadamczik.

Ohlas útočníka Michala Teplého

Češi nestačili v úvodních dvou duelech na USA (0:6) a na Rusko (0:3). „Člověk na to může mít lecjaký názor, každý na to má právo. Ale když vidím šance, které jsme měli, a předvedenou hru, tak si myslím, že chybělo jen to, aby byli kluci odpočatí," popisuje Hadamczik. „Tým musím pochválit za extrémní bojovnost a za jeho vůli. Tým má charakter a chodí do toho."

Realizační tým lituje pozdního příletu do Kanady. „Myslím, že jsme udělali hroznou chybu. Dostali jsme ale takový řád, že tehdy a tehdy letíme. Jinak to nešlo. Do budoucna to je snad poučení. Hráči se potřebují adaptovat na změnu časového pásma. Hrát každý den utkání je pro kluky v současné situaci složité. Navíc naše skupina byla extrémně těžká," mrzí Hadamczika.

Ohlas útočníka Martina Beránka

Český tým v posledním duelu základní skupiny přesto porazil Finy 4:3 v prodloužení. A podle radosti po vítězném gólu bylo zjevné, že tým turnaj nevzdá a že na něm chce vybojovat co nejlepší umístění. „Když oblečete reprezentační dres, tak tam hrdost musí být. Člověk musí chtít vyhrát každý zápas. Samozřejmě je to ale zklamání, do semifinále jsme chtěli postoupit," uvedl Hadamczik.

V souboji o páté místo na letošním Hlinka Gretzky Cupu se Češi v noci z pátku na sobotu utkají se Slováky. „Je to derby. Budou v tom určitě velké emoce. Zase to ale bude složité: čeká nás čtvrtý zápas v pěti dnech. Uděláme ale vše pro to, abychom ho zvládli," uzavřel hlavní trenér reprezentační osmnáctky.

Ohlas obránce Martina Huga Haše

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz