Miroslav Blaťák se v KHL stěhuje, rozšíří českou legii Čerepovce

Foto: isport.blesk.cz

1. července 2015, 17:40

Václav Jáchim

Na východní frontě bude i v příští sezoně působit Miroslav Blaťák (na snímku). Zkušený obránce sice ukončil angažmá v Avangardu Omsk, kam přišel z Ufy, nicméně zájem o jeho služby projevil Severstal Čerepovec. Podle oficiálního webu KHL se obě strany dohodly na roční smlouvě, mistr světa 2010 by se měl brzy zapojit do společné přípravy, kterou týmy Kontinentální ligy většinou v těchto dnech zahajují.

Blaťák v Severstalu rozšíří českou kolonii. Tým totiž jako hlavní kouč povede Václav Sýkora, jedním z jeho asistentů je Rostislav Haas. V brance bude mít pozici jedničky nadále Jakub Štěpánek, z CSKA Moskva nedávno dorazil Ondřej Němec. Klub měl údajně zájem také o Tomáše Kundrátka, ovšem extřinecký bek se domluvil s Rigou.

Podle informací hokej.cz byl Blaťákův transfer připraven delší dobu, vedení Čerepovce ovšem nejprve muselo vypořádat situaci se dvěma Švédy, kteří v klubu pokračovat nebudou. Angažmá už dřív ukončil také Marek Kvapil, který zamířil do Záhřebu, posilou je po příchodu z CSKA Moskva naopak zmíněný Ondřej Němec.

Miroslav Blaťák má přispět ke zkvalitnění defenzivní linie, ostřílený zlínský odchovanec působí v Rusku už od roku 2007. Po minulé sezoně se dalo tušit, že změní dres. "Vypadá to na odchod jinam. Uvidíme, jaké budou možnosti. Rád bych ještě pokračoval v zahraničí," řekl Blaťák v dubnu, během přípravy na domácí mistrovství světa. Tehdy přicházel teoreticky v úvahu i návrat do mateřského Zlína, ovšem tahle varianta ještě nějakou dobu počká.

Trenér Růžička před turnajem o Blaťáka hodně stál, jenže někdejší vítěz Gagarinova poháru dorazil do přípravy s krevní sraženinou ve stehenním svalu. Jeho stav se navzdory dlouhé léčbě nezlepšil a na domácí šampionát tudíž musel zapomenout. Blaťák v uplynulém ročníku Kontinentální ligy sehrál i s play off 53 utkání, vstřelil dvě branky a přidal šest nahrávek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz