Byli jsme trapní, nemělo to nic společného s hokejem, kritizuje Lauko

24. dubna 2018, 16:25

Jakub Borovský

(ČELJABINSK, od našeho zpravodaje) Opět to od Čechů na šampionátu osmnáctiletých nebylo ukázkové představení. S Finskem sice po první třetině a slušném výkonu drželi remízu 0:0, ve druhé ale schytali čtyři branky. Na porážce už nic nezměnily ani dva góly ve třetí části, které vstřelili Vojtěch Střondala a Jakub Lauko. „Nerozumím nám. Ve druhé třetině se nikdo nesnažil. Byli jsme jak panáčkové, co si sem přišli zahrát hokej,“ štve po třetí prohře Lauka.

Po slušném výkonu v první dvacetiminutovce přišlo selhání ve druhé, co se stalo?
Nevím. My odehrajeme slušnou první třetinu 0:0, ale to, co jsme předvedli v té druhé, stálo s prominutí za ho***. Nemělo to nic společného s hokejem, byli jsme trapní. Udělali jsme zbytečné fauly, nikdo se nesnažil, byli jsme jak panáčkové, kteří si sem přišli zahrát hokej. Pak se před třetí třetinou seřveme v kabině a dokážeme si, že můžeme vyhrát třetinu proti Finům 2:0. Svým způsobem nám nerozumím.

Od začátku šampionátu se pořád opakuje, že se musíte vyvarovat zbytečných faulů. Ani dnes se vám to ale nepodařilo. Proč?
My si to říkáme každý zápas, každou třetinu. A pak jdeme na led a uděláme tam nějakou blbost. Já jsem taky měl nějaké zbytečné fauly, neexistuje na to omluva. Na to si musíme dát pozor, protože oslabení nám na turnaji moc nejde a zbytečně kvůli tomu prohráváme zápasy.

Vy jste ve třetí třetině snížil sice v početní výhodě, ale vaše individuální akce a následná střela nebyly zrovna typickou přesilovkovou akcí. Chtěl jste to vzít na sebe?
Přesilovky byly od nás špatné, když jsem viděl trošku prostoru, zkusil jsem to hodit na bránu. Už moc jiného dělat nešlo, dali jsme gól, což ale v důsledku nemělo moc význam. Alespoň jsme tu třetinu vyhráli a trochu se zvedli.

Ohlas útočníka Petra Čajky

Třetí část jste vyhráli 2:0, je pro vás alespoň toto dílčí vítězství pozitivní a může pomoci ve čtvrtfinále?
Zase jsme si dokázali, že můžeme hrát hokej, že ho umíme. Když budeme plnit, co máme, padat po držce, hrát obětavě a nevypustíme ani jeden souboj, tak to prostě jde. Nevím, proč nehrajeme celých šedesát minut, nedokážu to říct, nerozumím tomu.

O vašem soupeři ve čtvrtfinále se rozhodne mezi Kanadou a Švédskem. Koho byste chtěl raději?
Švédy známe víc a víme, co můžeme čekat. Naopak o Kanadě moc nevíme. Já osobně netuším, v jakém jsou složení. Podle výsledků to tam docela válcují. Ale je těžké vybrat si mezi těmito dvěma soupeři.

Ohlas trenéra Davida Bruka

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz