David Skuhrovec a Daniel Šťastný převzali Cenu Oldřicha Machače

Foto: Karel Švec, cslh.cz

Při středečním utkání českých hokejistů s Finskem převzali Cenu Oldřicha Machače hokejisté ocenění v projektu Hraj fair, který vyhlašují Český svaz ledního hokeje společně s Českým klubem fair play. Za své činy v loňské sezoně si ji vysloužili litvínovský útočník David Skuhrovec a jihlavský brankář Daniel Šťastný.

Útočník David Skuhrovec dosáhl v prosincovém utkání žákovské ligy kategorie osmých tříd HC Energie Karlovy Vary – HC Litvínov na začátku druhé třetiny branky, kterou rozhodčí uznal. Vzhledem k tomu, že kotouč nepřešel brankovou čáru, ale zasáhl břevno, hráč rozhodčímu oznámil, že branka platit neměla a rozhodčí verdikt zrušil.

Zvláštní ocenění obdržel brankář Daniel Šťastný, který v lednovém utkání extraligy staršího dorostu HC Dukla Jihlava – HC Energie Karlovy Vary upozornil rozhodčího, že branka hostů, kterou předtím pro domnělý faul na brankáře neuznal, byla regulérní. Rozhodčí verdikt zrušil, domácí tým přišel o přesilovou hru 5 na 3 a místo ní byla hostům uznána branka, která navýšila průběžný stav na 0:3.

Projekt Hraj fair – Cena Oldřicha Machače vyhlašují od roku 2015 Český svaz ledního hokeje ve spolupráci s Českým klubem fair play. Jeho cílem je ocenit čestné chování mladých hráčů a hráček vůči soupeřům, rozhodčím, spoluhráčům, divákům nebo jiným účastníkům utkání.

Cena je určena pro hráče a hráčky do dvaceti let nezávisle na soutěži, v níž nastupují. Nominaci může prostřednictvím elektronického formuláře, umístěného na webu ČSLH, zaslat klub, hráč, trenér, funkcionář, rozhodčí nebo kterýkoli z fanoušků. Se souhlasem rodiny připomíná cena památku legendárního obránce, trojnásobného mistra světa, známého tvrdou, ale v mezích fair play vedenou hrou, Oldřicha Machače.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz