Kravcov, Kupari, Kakko, Podkolzin. Hodonín se těší na plejádu talentů

Vitalij Kravcov | Foto: bluelinestation.com

30. října 2018, 15:29

Martin Voltr

Soupeři české reprezentace do 20 let přivezou na turnaj do Hodonína celou spoustu skvělých hráčů. Řada jich prošla draftem NHL v prvním kole, řada se prosazuje v nejvyšších mužských soutěžích. Podívejte se na nominace a výběr talentů, na něž se můžete mezi 9. a 11. listopadem přijít podívat.

Koho sledovat?

Finsko

Justus Annunen (2000) – Na dubnovém MS do 18 let dovedl Finsko ke zlatým medailím, odchytal šest ze sedmi zápasů. Loňský nejlepší gólman finské juniorské soutěže.

Antonni Honka (2000) – Bratr Juliuse Honky z Dallasu by mohl jít na draftu 2019 v prvním kole. Kromě MS 18 už stihl vyhrát i Ligu mistrů a druhou nejvyšší seniorskou soutěž ve Finsku. V nejvyšší juniorské byl vyhlášen nejlepším obráncem.

Aleksi Heponiemi (1999) – V první sezoně ve Western Hockey League byl nejlepším nováčkem, ve druhé získal cenu CHL pro hráče, který prokazuje největšího sportovního ducha. WHL kromě toho vyhrál a měl nejvíc asistencí (90 v 57 zápasech).

Kappo Kakko (2001) – Aktuální odhady ho pasují do elitní pětky nejbližšího draftu, v 17 letech má ve finské nejvyšší soutěži 10 bodů ve 14 utkáních.

Rasmus Kupari (2000) – Z 20. místa letošního draftu si ho vybralo Los Angeles a brzy mu nabídlo tříletý nováčkovský kontrakt, Kupari ale v prvním roce zůstává doma.

Niklas Nordgren (2000) – S osmi góly v sedmi zápasech nejlepší střelec dubnového MS osmnáctek.

Kaapo Kakko

Kaapo Kakko | Foto: faneille.com

Švédsko

Filip Johansson (2000) – Švédští obránci jsou horkým zbožím, někdy snad až příliš. Jinak by si Minnesota nevybrala z 24. příčky letošního draftu hráče z druhé švédské ligy. I podle svých vlastních slov má Johansson do NHL ještě hodně daleko, ale „něco“ v něm určitě bude...

Nils Lundkvist (2000) – Na dražbě talentů šel jen o čtyři místa později do organizace New York Rangers, loni byl nejlepším zadákem švédské juniorské soutěže.

Emil Bemström (1999) – 10 bodů ve 12 utkáních domácí seniorské ligy ho pasuje na 11. místo produktivity. V české extralize je z juniorů nejvýš Jan Myšák na 131. příčce.

Filip Hållander (2000) – S Pittsburghem, jenž si ho letos vybral z 58. příčky, má podepsaný třiletý nováčkovský kontrakt.

Lucas Elvenes (1999) – Další talent se smlouvou, patří Vegas Golden Knights. Ve švédské lize měl loni z juniorů třetí největší bodový průměr na zápas – po hvězdách Eliasu Petterssonovi a Liasu Anderssonovi.

Vasilij Podkolzin

Vasilij Podkolzin | Foto: Karel Švec, Český hokej

Rusko

Vitalij Kravcov (1999) – Nejlepší nováček loňského ročníku Kontinentální ligy. Svou trofej šarmantně nabídl Eelimu Tolvanenovi, na něhož se překvapivě „nedostalo“; Kravcov si ji ale zasloužil skvělým play off (16/6+5). Potom si ho z deváté příčky draftu vzali Rangers, ale vzhledem ke smlouvě musí ještě rok zůstat v Čeljabinsku.

Grigorij Denisenko (2000) – První a celkově patnáctá volba Floridy na letošním draftu, hned po něm šel Martin Kaut.

Vasilij Podkolzin (2001) – Na příštím draftu by jeho jméno mělo zaznít do desítky. Nejproduktivnější hráč letošního Hlinka Gretzky Cupu (5/8+3) zaujal skauty na akci osmnáctky v Příbrami, kde dal krásné góly, ale taky se zapojil do závěrečné bitky. Budou mu kličky baštit i starší protivníci?

Nominace týmů

Finsko

Brankáři:
Justus Annunen (Oulu), Lassi Lehtinen (Rauma).

Obránci:
Ville Heinola (Rauma), Anttoni Honka (Jyväskylä), Mikko Kokkonen (Mikkeli), Oskari Laaksonen (Ilves Tampere), Otto Latvala (Hämeenlinna), Joona Riekkinen (Kuopio), Toni Utunen (Tappara Tampere).

Útočníci:
Teemu Engberg, Anton Lundell, Niklas Nordgren (všichni HIFK Helsinky), Aleksi Heponiemi, Rasmus Kupari (oba Oulu), Kaapo Kakko, Lauri Pajuniemi (oba Turku), Aleksi Klemetti (Kuopio), Sami Moilanen (Tappara Tampere), Samuli Vainionpää (Ilves Tampere), Santeri Virtanen (Lappeenranta), Jesse Ylönen (Lahti).

Trenéři: Jussi Ahokas, Olli Salo a Tuomo Ruutu.

Švédsko

Brankáři:
Samuel Ersson (Västerås), Olle Eriksson Ek (Färjestad).

Obránci:
Adam Ginning (Linköping), Victor Berglund, Tom Hedberg (oba MODO), Filip Johansson (Leksand), Simon Johansson (Djurgården), Filip Westerlund (Frölunda), Nils Lundkvist (Luleå).

Útočníci:
Emil Bemström (Djurgården), Samuel Fagemo (Frölunda), Oskar Bäck (Karlskroga), Pontus Holmberg (Växjö), Jacob Olofsson, Filip Hållander (oba Timrå), Olle Lycksell, Johan Södergran (oba Linköping), Nils Höglander, Lucas Elvenes (oba Rögle), Lukas Wernblom (MODO), Filip Sveningsson (Oskarshamn), Marcus Sylvegård (Malmö).

Trenéři: Tomas Montén a Joel Rönnmark.

Aleksi Heponiemi

Aleksi Heponiemi | Foto: Darwin Knelsen, Swift Current Broncos

Rusko

Brankáři:
Amir Miftachov (Irbis Kazaň), Timur Šijanov (Lausanne, Švýcarsko).

Obránci:
Daniil Valitov (Jekatěrinburg), Igor Usmanov (Togliatti), Makar Chabarov (Almaz Čerepovec), Anton Malyšev (Jaroslavl), Danila Arefjev (Petrohrad), Ilja Morozov (Novosibirsk), Andrej Pribylskij (Dynamo Moskva), Vladimir Syčuškin (Almaz Čerepovec).

Útočníci:
Vitalij Kravcov (Čeljabinsk), Nikolaj Kovalenko, Grigorij Denisenko (oba Jaroslavl), Nikita Rtiščev, Lev Komissarov (oba Rudá Armáda Moskva), Pavel Dorofejev (Magnitogorsk), Semjon Kizimov (Togliatti), Gleb Zajcev (Vladivostok), Dmitrij Voronkov (Kazaň), Vasilij Podkolzin (Petrohrad), Jegor Kruženkov, Michail Šalagin (oba Spartak Moskva).

Trenéři: Jurij Babenko a Jurij Dobryškin.

Program turnaje v Hodoníně

Pátek 9. listopadu:
15:00 Finsko – Rusko
18:30 Česko – Švédsko

Sobota 10. listopadu:
15:00 Švédsko – Finsko
18:30 Česko – Rusko

Neděle 11. listopadu:
15:00 Rusko – Švédsko
18:30 Česko – Finsko

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz