Zazní Kde domov můj? Junioři chtějí ve čtvrtfinále zaskočit Kanadu

Foto: iihf.com

(MAGNITOGORSK, od našeho zpravodaje) Osmnáctka skončila ve skupině na posledním postupovém místě, a proto ji ve čtvrtfinále mistrovství světa čeká silná Kanada. Hraje se od 16:30 SEČ.

Češi se museli na souboj s Kanadou přestěhovat do Magnitogorsku. Základní skupinu odehráli v Čeljabinsku, kde naposledy prohráli s Finskem 2:4. 

Reprezentanti byli po utkání zdrcení a nešetřili sebekritikou. „Musíme přestat honit individuální výkony a musíme se začít zajímat o to, kam se dostaneme jako tým. Čtvrtfinále je to, kde se turnaj láme. Tam už opravdu budeme muset hrát jako jeden tým. Jinak nemáme šanci," je si vědomý útočník Matěj Pekař.

Facka od Finska by mohla českým hokejistům pomoci. „Řekněme si to na rovinu: do čtvrtfinále jdeme jako outsider. To pro nás ale může být výhoda," doufá Pekař.

Kdo je největší sportovec v reprezentaci U18?

Kanada zatím šlape – nejprve si poradila s USA (6:4), pak smetla Bělorusy (8:3) a přidala výhry nad Švýcarskem (5:0) a Švédskem (3:2pr.). „Kanada je jeden z největších favoritů celého turnaje, který tady dosud ani jednou neprohrál. Ale play off je o jednom utkání. My se na něj připravíme a uděláme všechno pro to, abychom překvapili," hlásí trenér David Bruk.

Javorové listy přivezly do Ruska spoustu hvězd a velkých nadějí. V obraně mají takové ofenzivní hračičky, jako jsou obránci Ryan Merkley, Ty Smith nebo Jared McIsaac. O produktivitu se pak starají útočníci Alexis Lafrenière (jednička draftu 2020?), Serron Noel nebo Joe Veleno. „Kanada má mnoho talentovaných hráčů, kteří jsou navíc vítěznými typy," potvrzuje kapitán českého výběru Libor Zábranský.

„Naděje pořád zůstává. Půjdeme do toho naplno."

Co zlepšit, aby osmnáctka mohla bojovat o postup? „Bude to o týmovosti, bojovnosti a disciplíně. Díky tomu můžeme uspět," ví forvard Michal Kvasnica. Další z útočníků Petr Čajka dodává: „Měli bychom proměňovat víc přesilovek. Celkově jsme dostali i docela dost gólů. Naděje pořád zůstává. Půjdeme do toho naplno, nemáme co ztratit."

Další program MS do 18 let

Čtvrtek 26. dubna:
08:30 Švýcarsko – Francie (1. zápas o udržení, Magnitogorsk)
12:30 Finsko – Bělorusko (čtvrtfinále, Čeljabinsk)
12:30 Švédsko – Slovensko (čtvrtfinále, Magnitogorsk)
16:30 Rusko – USA (čtvrtfinále, Čeljabinsk)
16:30 Kanada – Česko (čtvrtfinále, Magnitogorsk)

Sobota 28. dubna:
10:30 Francie – Švýcarsko (2. zápas o udržení, Magnitogorsk)
12:30 vítěz Finsko/Bělorusko – vítěz Švédsko/Slovensko (semifinále, Čeljabinsk)
16:30 vítěz Kanada/Česko – vítěz Rusko/USA (semifinále, Čeljabinsk)

Neděle 29. dubna:
10:30 Švýcarsko – Francie (případný 3. zápas o udržení, Magnitogorsk)
12:30 zápas o 3. místo (Čeljabinsk)
16:30 finále (Čeljabinsk)

Poznámka: Začátky utkání jsou uvedeny v českých časech. V Čeljabinsku a Magnitogorsku je o tři hodiny víc.

Kdo je nejtišší hráč osmnáctky?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz