Momenty 42. kola TELH: Hattrick Hyky, semafor Závorky a debut Vaněčka

Foto: hokejkv.cz

28. ledna 2015, 18:00

Ladislav Vácha

Nejzajímavější momenty 42. kola Tipsport extraligy tentokrát opanovali mladý ostrostřelec a brankáři. Povedeným hattrickem oslnil mladoboleslavský objev Tomáš Hyka, bravurní semafor vytáhl v bitvě o západní Čechy karlovarský Tomáš Závorka a premiéru v tuzemské nejvyšší soutěži si v barvách Liberce odbyl devatenáctiletý gólman Vítek Vaněček.

Hyka hattrickem sestřelil Spartu (MBL – SPA 6:3)

Parádní večer prožila mladoboleslavská ŠKOENERGO Aréna, která nadšeně aplaudovala nejen důležitému vítězství domácích, ale také hattricku Tomáše Hyky. Jednadvacetiletý mladík na začátku 7. minuty vyrovnal po ráně z levého kruhu na 1:1, na konci úvodní dvacetiminutovky poslal šťastnou trefou Středočechy do dvougólového trháku a ve druhé periodě vstřelil jeden z nejhezčích gólů kola, když si překrásnou kličkou vychutnal gólmana Lukáše.

Talentovaný hokejista se tak postaral přesně o polovinu boleslavských branek a výraznou měrou pomohl svůj tým posunout na desáté místo tabulky, jež zajišťuje účast v předkole play-off. „Je to můj první hattrick v seniorském hokeji, takže jsem za něj určitě strašně rád. A přiznávám, že si to chvilku budu užívat,“ pochvaloval si.

Závorka pokazil radost Sýkorovi (KVA – PLZ 1:3)

Prestižní západočeské derby se Karlovým Varům nepovedlo a jejich fanoušci museli přihlížet nepříjemné porážce. Nejlepším hráčem Energie byl jednoznačně sedmadvacetiletý gólman Tomáš Závorka, jenž parádními zákroky držel rozjeté plzeňské střelce alespoň trochu na uzdě. Ovace tribun si naplno užil hlavně ve 37. minutě, kdy hráli domácí přesilovku.

Obránce Tomáš Harant vyrobil ve vlastním pásmu hrubou chybu, po níž převzal puk Nicholas Johnson a bekhendem narýsoval ukázkový pas do předbrankového prostoru. Tam se objevil úplně sám Ján Sýkora, který si přehodil kotouč na bekhend a z mírného úhlu na pravé straně mířil dobře k přední tyčce. Strážce karlovarského brankoviště ale vytáhl ze svého arzenálu špičkový zákrok a gólovou radost indiánům doslova sebral svou lapačkou. 

Vaněček nastoupil poprvé v extralize (HKR – LIB 2:1)

Liberec se vydal bojovat o velmi důležité body na horký led Hradce Králové, proti kterému vyrukoval s novou tváří mezi tyčemi. Útoku Mountfieldu vzdoroval devatenáctiletý gólman Vítek Vaněček, který si tak odbyl extraligovou premiéru. V probíhající sezoně zatím chytal za juniorku Tygrů a na farmě v prvoligových Benátkách nad Jizerou, přičemž nechyběl ani na juniorském mistrovství světa v Kanadě.

A i když domácí talentovaného hráče příliš nezasypali, pár horkých chvilek si prožít musel – čelil i dvěma trestným střílením! Rudolfa Červeného vychytal betony a při pokusu Jiřího Šimánka měl i štěstí, když kapitán Východočechů minul jeho svatyni. „Jsem hrozně rád, že jsem poprvé dostal šanci. Se svým výkonem jsem celkem spokojený. Ale škoda, že jsme neurvali aspoň bod,“ smutnil odchovanec Havlíčkova Brodu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz