Momenty 51. kola TELH: Tonova "vysklená výloha" a řízný Hollweg

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

28. února 2015, 17:10

Ladislav Vácha

Základní část Tipsport extraligy už kvapí do svého finiše, ale i v předposledním kole o zajímavé momenty rozhodně nebyla nouze. Připomeňme si parádní obranný zákrok pardubického záchranáře Tomáše Zohorny. Ostrý střet, po němž byl do konce zápasu znovu vyloučený plzeňský hříšník Ryan Hollweg, a nepříjemný úder vysokou holí od slávisty Davida Šticha, po kterém brněnský kanonýr Petr Ton cedil krev.

Zohorna zabránil jistému gólu (PLZ – PCE 2:1p)

Pardubice nutně potřebovaly v Plzni uspět, aby si udržely naději na členství v elitní šestce tabulky, a mohly se tak vyhnout ošemetnému předkolu play-off. Proti indiánům dlouho držely naději na splnění svého cíle a pomohl jim k tomu i obranný zákrok jako z hokejové učebnice. Po střele Jakuba Lva z mezikruží odvedl před brankovištěm skvělou práci důrazný Nicholas Johnson a kotouč už se pomalu klouzal za záda ležícího gólmana Kristana. Jako spasitel se ale vynořil "ze tmy" útočník Tomáš Zohorna a odpálením puku pryč na poslední chvíli zamezil jisté pohromě.

Hollweg znovu předčasně opustil led (PLZ – PCE 2:1p)

Bitva Plzně s Pardubicemi s sebou přinesla na začátku 35. minuty hodně tvrdou srážku. V obranném pásmu nabral rychlost útočník Východočechů Jiří Cetkovský, který se snažil po levém křídle rychle rozehrát. V tu chvíli ještě vůbec nevěděl, že na něj má políčeno Ryan Hollweg. Domácí bijec k němu dosprintoval přes celou šířku hřiště a ramenem ho ve velké rychlosti poslal na led. 

Cetkovský zůstal dlouho ležet a otřesený dojel na střídačku hostů až v doprovodu lékaře. Rozhodčí se sešli k poradě, po níž vyhlášenému bouřlivákovi vyměřili trest na 5 minut a do konce utkání. Vzhledem k tomu, že Hollweg na protihráče zákeřně nenaskočil, vypadalo to na poměrně přísné rozhodnutí. Určitou roli ale nepochybně sehrál fakt, že útočník Západočechů již dříve předvedl hodně zákeřných zákroků a několikrát vyfasoval distanc od disciplinární komise.

Ton schytal úder vysokou holí (SLA – KOM 5:2)

V souboji soupeřů z opačného pólu extraligové tabulky měla už od 4. minuty favorizovaná Kometa velkou příležitost ujmout se vedení při čtyřminutové přesilovce. Brněnský kanonýr Petr Ton bojoval v útočném pásmu o puk, ale najednou se skácel k ledu jako podťatý. Slavistický obránce David Štich si totiž nepohlídal svou hůl a protihráče jí nepříjemně zasáhl do obličeje. Na hrací ploše se potom objevila krev, kterou museli ledaři chvíli odstraňovat. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz