Momenty TELH: Čaroděj Rittich, Štencel brankářem a selhání Kracíka

Foto: Jitka Čechová, bkboleslav.cz

6. února 2016, 11:53

Ladislav Vácha

Nenechte si ujít tři nejzajímavější momenty 43. kola Tipsport extraligy, které rozhodně stojí za zhlédnutí. Fantastický zásah vytasil ze svého arzenálu mladoboleslavský brankář David Rittich, který na poslední chvíli vyrazil ránu Petra Holíka, bravurní obranný zákrok vystřihl vítkovický bek Jan Štencel, jenž vykopl bruslí kotouč z brankové čáry za již překonaným gólmanem Bartošákem, a plzeňský útočník Jaroslav Kracík neskutečně selhal před úplně prázdnou bránou.

Brankář Rittich zachránil svůj tým (MBL – ZLN 3:1)

Mladá Boleslav doma držela v důležité bitvě se Zlínem dvoubrankový náskok, když si hosté na začátku prostřední části vytvořili obrovskou šanci. Na levém křídle útočného pásma přebral puk Robert Říčka, potáhl si ho na holi až na okraj kruhu a okamžitě narýsoval lahůdkovou nahrávku volnému Petru Holíkovi. Nejproduktivnější hráč ševců byl v protějším kruhu úplně sám a z voleje tvrdě vypálil. Gólman David Rittich se bleskově přesunul ve svém brankovišti a zázračně štiplavou ránu vyrazil do bezpečí, za což sklidil zasloužený potlesk fanoušků. Výborný zákrok!

Štencel suploval brankáře Bartošáka (CHM – VIT 3:5)

Mezi tyčemi Vítkovic si odbyl svou extraligovou premiéru Patrik Bartošák, který se vrátil do své vlasti ze zámoří kvůli nepříjemnému obvinění z domácího násilí. Talentovaný gólman měl na ledě Chomutova už v 6. minutě obrovské štěstí, když Piráti zahodili stoprocentní šanci. Maskovaná opora Ostravanů se musela vydat pro nahozený puk ze svého brankoviště a odehrát ho dříve, než se k němu dostane David Kaše. To se sice povedlo, ale z mezikruží pálil na zcela odkrytou bránu Marek Račuk. Výborný obranný zákrok však předvedl obránce Jan Štencel, jenž hrací předmět vykopl svou bruslí od tyčky do bezpečí!

Kracík minul prázdnou bránu (PLZ – OLO 3:2sn)

Plzeň hrála před svými fanoušky nerozhodně 1:1 s Olomoucí, když mohla na konci druhé třetiny při přesilovce překlopit pomyslné misky vah na svou stranu. Od modré čáry vypálil obránce domácích Jakub Jeřábek, který sice neuspěl, ale kotouč se odrazil k Dominiku Kubalíkovi. Nejlepší střelec Tipsport extraligy si všiml před bránou úplně volného Jaroslava Kracíka, kterému z kruhu adresoval přesný pas. Centr elitního útoku Západočechů však neuvěřitelně selhal, když z bezprostřední blízkosti usměrnil kus černé gumy mimo prázdnou bránu. Marná sláva, i mistr tesař se někdy utne!  

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz