Momenty TELH: Nejrychlejší gól, likvidátor Kašík a obětavec Bárta

Foto: Jan Pidrman, piratichomutov.cz

12. října 2015, 16:29

Ladislav Vácha

Nejzajímavější momenty 10. kola Tipsport extraligy znovu stojí za zhlédnutí! Nenechte si ujít bleskový gól z hole chomutovského útočníka Romana Červenky, který byl nejrychlejší v probíhající sezoně i v novodobé historii Pirátů na extraligovém poli, bravurní zákrok lapačkou zlínského gólmana Libora Kašíka, jenž sebral jistou trefu z hole Jaroslava Bednáře, a obětavý pád mladoboleslavského forwarda Michala Bárty, který schytal v oslabení Jeřákovu střelu přímo do hlavy.

Červenkův nejrychlejší gól sezony (KOM – CHM 6:4)

Chomutov vlétl do zápasu v Brně jako uragán a už za 13 sekund hry se radoval z vedení. Brankář Čiliak vyrazil ránu Tomáše Pospíšila betony vedle své brány k Romanu Červenkovi, jenž si parádní stahovačkou přehodil kotouč na bekhend a zblízka ho neomylně poslal ke vzdálenější tyčce odkryté brány. Šplímachr Pirátů tak překonal hned dva rekordy! Vstřelil nejrychlejší gól svého týmu během jeho novodobého působení v nejvyšší soutěži, když o šest sekund překonal přesný zásah Davida Hrušky proti Litvínovu ze soutěžního ročníku 2012/13. Navíc překonal i dosavadní maximum této sezony, které držel sparťan Tomáš Rachůnek, jemuž stačilo na vsítění branky proti Karlovým Varům 16 sekund.    

Kašík zabránil jistému gólu (MHK – ZLN 2:1)

Hradec Králové vedl v domácím prostředí nad trápícím se Zlínem těsně 1:0, když měl na začátku prostřední části obrovskou šanci odskočit svému soupeři na dvoubrankový rozdíl. Po tvrdé ráně od modré čáry se objevil před brankovištěm osamocený Jaroslav Bednář, před kterým zívala poloprázdná brána. Kapitán Mountfieldu okamžitě vystřelil, ale gólman Libor Kašík mu natáhl do cesty svou lapačkuu, do níž si puk nakonec našel cestu. Populární „Bedýnka“ byl přesvědčený, že hrací předmět už byl za brankovou čarou, ale hlavní sudí Petr Úlehla po konzultaci s videorozhodčím došel k opačnému názoru. Neuvěřitelný zákrok!

Jeřábkova bomba zasáhla Bártu (PLZ – MBL 3:1)

Mladá Boleslav v Plzni snížila v průběhu úvodní třetiny na nejtěsnější rozdíl při vlastním oslabení a domácí tak pokračovali v početní výhodě. Všem na stadionu pořádně zatrnulo v průběhu 10. minuty, když dostal nabito na okraj kruhů Jakub Jeřábek a z mohutného nápřahu vypálil. Kotouč totiž nešťastně trefil do hlavy padajícího Michala Bártu, který zůstal mezi kruhy ležet otřesený na ledě. Sám autor tvrdé dělovky Jeřábek a spoluhráči hned přijeli k ležícímu mladoboleslavskému útočníkovi, jenž se po chvíli sám zvedl na nohy a za potlesku tribun odjel na střídačku. Učebnicová obětavost! 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz