Momenty TELH: Semafor Bartošáka, Halász jako Dominátor a palič Horn

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

28. září 2016, 15:46

Ladislav Vácha

Ani v 7. kole Tipsport extraligy nebyla nouze o zajímavé momenty. Hlavní roli tentokrát hráli gólmani, kteří ohromili skvostnými zákroky. Podívejte se na akrobatický zásah litvínovského gólmana Tomáše Halásze, jenž po vzoru slavné legendy Dominika Haška vychytal útočníka Komety Jana Hrušku. Činil se také vítkovický brankář Patrik Bartošák, jenž v prodloužení výstavním semaforem nedovolil skórovat Radimu Matušovi a výrazně tak pomohl Ostravanům k dvoubodovému vítězství. Nešťastníkem se stal naopak plzeňský forvard Colton Yellow Horn, který sice v Mladé Boleslavi otevřel gólový účet zápasu, ale potom nevyužil gigantickou příležitost ke skórování.

Halász jako legendární Hašek (KOM – LIT 7:1)

Pamatujete si, jak fanoušky milovaný gólman Dominik Hašek v dobách své největší slávy předváděl úchvatné zákroky a bez lítosti přiváděl i ty nejlepší střelce světového hokeje k zoufalství? Při utkání na ledě Komety teď nechal na legendárního Dominátora vzpomenout brankář Tomáš Halász. Brňané vedli ve 2. třetině 2:1, když přebral na útočné modré čáře parádní nahrávku Jan Hruška. Rychle se prohnal mezi dvěma protihráči až do samostatného úniku a zblízka se pokusil propasírovat kotouč do sítě. Jenže neuspěl! Maskovaná opora Vervy se roztáhla ve svém brankovišti podobně jako její populární bývalý kolega a zalehla hrací předmět až do přerušení hry. Sluší se podotknout, že slovenský gólman měl i velkou porci štěstí. Tak jako tak, skvělý zákrok!

Bartošák vytáhl prvotřídní semafor (VIT – KVA 3:2sn)

Vítkovice sice stáhly na svém ledě dvoubrankové manko, které nabraly po nepovedené první třetině proti Karlovým Varům, ale chyběl jen malý kousíček k tomu, aby chviličku před koncem prodloužení opouštěly led se sklopenými hlavami. Energie hrála přesilovku a okupovala útočné pásmo, když dostal nahrávku do pravého kruhu Radim Matuš. Dvaadvacetiletý mladík několikrát zamíchal s pukem na holi a vyslal z bodu pro vhazování svižnou zápěstní střelu, jež mířila pod horní tyčku brány Ostravanů. Brankář Patrik Bartošák ale zabránil jisté brance a zachránil na poslední chvíli svůj tým, když vymrštil nad hlavu svou lapačku, do níž prudký projektil schoval. Bravo, výtečný semafor!

Yellow Horn zahodil velkou šanci (MBL – PLZ 3:2)

Plzeň se na začátku nového soutěžního ročníku hodně trápí a se ziskem pouhých čtyř bodů se krčí v blízkosti dna extraligové tabulky. S prázdnou se vrátila i z Mladé Boleslavi, kde její současné rozpoložení názorně demonstrovala situace z úvodní dvacetiminutovky. Západočeši drželi nejtěsnější náskok, když Nicholas Johnson vybruslil od zadního mantinelu a bekhendem adresoval krásný pas před brankoviště Coltonu Yellow Hornovi. Před devětadvacetiletým Kanaďanem už zívala jen odkrytá brána, ale letní posila ze Znojma ji při pokusu zavěsit pod horní tyčku trestuhodně přestřelila. Indiány to mrzelo tím víc, že Středočeši dokázali nepříznivý vývoj otočit a vyhráli. Marná sláva, tohle se prostě musí proměňovat! 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz