Momenty WSM Ligy: Derby Vysočiny a Roubíkův osobní rekord

Choreo třebíčských fanoušků v duelu s Duklou. | Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz

Letošní ročník WSM Ligy se zařadil mezi nejofenzivnější v historii. Už s předstihem stanovil nový střelecký rekord Vítězslav Bílek, na ten bodový pak útočí David Stach. Historii může přepsat i jejich kladenský parťák Brendon Nash. Aby toho nebylo málo, ve 49. kole si osobní maximum v počtu kanadských bodů vytvořila legenda druhé nejvyšší soutěže Jaroslav Roubík. Zkrátka, WSM Liga baví!

Události 49. kola WSM Ligy

Derby Vysočiny - chorea, plyšáci a Martin Erat v hledišti
Zápas o naději - to byl souboj Horácké Slavie, která touží po postupu do předkola play off, a jejího rivala z Jihlavy. I přes špatné výsledky Třebíče se v ochozech sešly bezmála tři tisíce diváků. Ti mohli vidět dvě chorea domácích fanoušků a zároveň se zúčastnit charitativní akce Dvakrát v roce Vánoce. O druhé přestávce zaházeli led plyšáky, které poputují do rukou nemocných dětí. Dárky pod vánočním stromečkem pak potěšily děti z dětského domova.

V Třebíči se uskutečnil již čtvrtý ročník charitativní akce Dvakrát v roce Vánoce. Cennými dary byly obdarovány děti z dětského domova.

V Třebíči se uskutečnil již čtvrtý ročník charitativní akce Dvakrát v roce Vánoce. Cennými dary byly obdarovány děti z dětského domova. | Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz

Derby Vysočiny navštívil také Martin Erat, tamější rodák, jenž momentálně působí v Avangardu Omsk. Hokejista, který prorazil v NHL, viděl vítězství Horácké Slavie a dobrý výkon staršího bratra Romana. Mezi 2 840 diváky, v sektoru pro hosty, byl i další známý odchovanec třebíčského hokeje - Tomáš Čachotský. Ten však držel pěsti Jihlavě, kde se narodil a strávil takřka celou seniorskou kariéru.

Kdo ví, třeba půjdou ve stopách nashvillské ikony, případně zlínského šikuly, i současní druháčci Třebíče, kteří nastoupili na led společně se svými staršími kolegy z A-týmu.

Hokejisté 2. třídy Horácké Slavie popřáli svým starším kolegům hodně štěstí v důležitém zápase s Jihlavou.

Hokejisté 2. třídy Horácké Slavie popřáli svým starším kolegům hodně štěstí v důležitém zápase s Jihlavou. | Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz

Jak již bylo zmíněno, Třebíč zvítězila 4:2 a může se jí dýchat o trošičku lépe. Přesto si je vědoma, že musí vyhrát všechny zbývající duely, jinak bude po šesti sezonách bez play off.

Děkovačka Karla Vejmelky a Dominika Svobody aneb Jízda na bobech!

Děkovačka Karla Vejmelky a Dominika Svobody aneb Jízda na bobech! | Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz

Ze statistik

Roubík si vytvořil osobní rekord v počtu bodů
V loňském ročníku se ústecký špílmachr Jaroslav Roubík poprvé v kariéře přehoupl přes hranici sedmdesáti bodů. Svůj obdivuhodný počin zopakoval i letos. Proti Jestřábům bodoval hned třikrát, na svém kontě tak má 72 kanadských bodů (32+40)!

Havlíček a Alinč dotáhli Most ke třetí výhře v řadě
32 zápasů, 40 kanadských bodů. To je fantastická bilance Ondřeje Havlíčka, útočníka Mostu, který v pondělí večer asistoval u tří branek. Výbornou formu má také nejstarší hráč WSM Ligy Jan Alinč. Na výhře 4:2 nad Českými Budějovicemi se podílel gólem a dvěma přihrávkami.

Tomáš Fořt opět vynikající. Svoboda má nulu
Ve 49. kole bral tři body i úhlavní mostecký sok v boji o záchranu - Šumperk. Na výhře v Benátkách nad Jizerou se podepsali zejména gólman Miroslav Svoboda, který vychytal čisté konto, a Tomáš Fořt, jenž se podílel na všech třech brankách draků (1+2).

Bilčík proti "svým"
Ještě na začátku nového roku byl hráčem Horácké Slavie, play off už ale odehraje v barvách jihlavské Dukly. Řeč je o Vlastimilu Bilčíkovi, jenž měl v pondělí večer o motivaci postaráno. Povedenou trefou srovnal na 1:1, po zápase ale měli větší důvod k radosti jeho bývalí spoluhráči.

Videorozhovor s Karlem Vejmelkou a záznam důležitých okamžiků z derby zde:

Stach opět stáhl Prospala
Překonání rekordu Václava Prospala je zase o krůček blíž! Kladenský David Stach se ve 49. kole zapsal do statistik hned dvakrát a momentálně má 85 bodů. Pokud v následujících třech utkáních posbírá alespoň čtyři body, což je při jeho formě reálné, dokáže něco, co se ještě nedávno zdálo jako nemožné.

Další rekord pro Kladno?
Na překonání prvoligového milníku může pomýšlet i Brendon Nash. Dosud nejlepším výkonem obránce ve druhé nejvyšší soutěži je 41 kanadských bodů Tomáše Sedláka ze sezony 2013/2014. Kanadský zadák má v tuto chvíli 39 bodů.

Kanaďan Nash je nejproduktivnějším obráncem Kladna i celé soutěže.

Kanaďan Nash je nejproduktivnějším obráncem Kladna i celé soutěže. | Foto: Josef Poláček, rytirikladno.cz

Milan Hruška za tři body
Slovenský obránce se po vleklém zranění dostává do formy. Proti Litoměřicím posbíral tři asistence.

Návštěva kola

2 840 diváků - SK Horácká Slavia Třebíč vs. HC Dukla Jihlava
Třebíč se ještě nevzdává a fanoušci i nadále ženou tým za postupem do předkola play off. Na Horáckou Slavii nečeká lehký úkol, první ze čtyř kroků v cestě za vyřazovacími boji však zvládla. Před návštěvou kola.

Další návštěvy:
Rytíři Kladno vs. HC ZUBR Přerov – 2 098
LHK Jestřábi Prostějov vs. Hokej Ústí nad Labem – 1 230
HC Slavia Praha vs. HC Stadion Litoměřice – 882
HC Most vs. ČEZ Motor České Budějovice – 477
SK Kadaň vs. AZ Havířov – 350
HC Benátky nad Jizerou vs. Salith Šumperk  – 260

Choreo třebíčských fanoušků v duelu s Duklou.

Choreo třebíčských fanoušků v duelu s Duklou. | Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz

Šlágr 50. kola

17:30 ČEZ Motor České Budějovice vs. Rytíři Kladno
Středeční kolo napoví, možná že i přímo zodpoví, kdo vyhraje základní část druhé nejvyšší soutěže. Jestliže Kladno v Budvar Aréně zaboduje, ve zbývajících dvou kolech už si svůj náskok uhlídá.

Další zápasy 50. kola

Středa 10. února:
17:30 HC Dukla Jihlava – HC Most
18:00 HC ZUBR Přerov – HC Benátky nad Jizerou
18:00 HOKEJ ŠUMPERK 2003 – LHK Jestřábi Prostějov
18:00 Hokej Ústí nad Labem – HC Slavia Praha
18:00 HC Stadion Litoměřice – SK Kadaň
18:00 HC AZ Havířov 2010 – SK Horácká Slavia Třebíč

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz