Momenty WSM Ligy: Místo KHL Havířov, Loskot v Ústí a Roubík na marodce

Michal Hlinka | Foto: Michal Polák, eMPefoto.cz

Ve středu vyšly najevo další zajímavé přesuny v rámci WSM Ligy: Michal Hlinka vypomůže Havířovu, Marek Loskot posílil Ústí nad Labem a Peter Frühauf nakonec zůstává v Litoměřicích. Do čtvrtého kola ale nezasáhl Jaroslav Roubík. Rozsah jeho zranění klub nezveřejnil.

Události 4. kola WSM Ligy

Výsledky

Bláznivé kolo
Několik obratů a 49 branek. To bylo čtvrté kolo WSM Ligy, které znovu potvrdilo, jak je soutěž vyrovnaná a nevyzpytatelná. Do vedení se dostal Prostějov, poslední je Most.

Roubík je zraněný
Jaroslav Roubík, opora Ústí nad Labem a legenda první ligy, je na marodce. Osmatřicetiletý centr už neodcestoval ani do Litoměřic. Podrobnosti o jeho zranění se rozhodl Slovan prozatím nezveřejňovat.

Orchestr na Motoru
Teprve ve středu večer si hokejisté Českých Budějovic odbyli domácí premiéru (zápas druhého kola s Jihlavou byl totiž odložen na prosinec). Motor pojal úvodní zápas speciálně. Nejenže fanoušci uspořádali tradiční pochod městem, o slavnostní předehru utkání se navíc postarala Jihočeská filharmonie a hymnu zazpíval dětský sbor. Na ledě koncertovali i hráči Českých Budějovic, kteří deklasovali Most 7:0.

Bratrský souboj
V zápase Havířova s Jihlavou se po ledě proháněli dva Semanové. Starši Daniel hrál za AZet, mladší Filip v dresu soupeře.

Obrat Litoměřic
Z prvních čtyř střel dalo Ústí nad Labem tři branky. Filipa Šindeláře v brance Litoměřic tak nahradil Patrik Rybár. Jenže i on brzy inkasoval. Stadion se však nevzdal a otočil derby z 2:4 na 5:4. Pro Slovan to byla druhá ztráta nadějného vedení za sebou. „Dnes jsme první třetinu předvedli výborný výkon, ale od druhé třetiny bylo na ledě vidět už jen pouze jedno mužstvo, a to mužstvo Litoměřic. My jsme úplně vypadli ze hry. Je ostuda, co jsme tu dnes předvedli a chceme se omluvit fanouškům, že sem přijeli a my jsme předvedli takovýto výkon," uvedl na tiskové konferenci trenér Ústí nad Labem Miroslav Mach.

Situace v Litoměřicích
Po zranění se do hry vrátili kapitán Aleš Pavlas a po jednozápasové pauze také Petr Beránek s Matúšem Paločkem. Za Litoměřice nastoupil v krajském derby i Peter Frühauf (více níže). Chyběli naopak zranění Vojtěch Zeleňák, Milan Valášek, Tomáš Rubeš (dlouhodobě mimo hru) a David Švagrovský. Poslední jmenovaný strávil dvě noci v nemocnici – má zlomené žebro a dále měl podezření na poranění vnitřních orgánů.

Přestupové novinky

Hlinka v Havířově
V létě se pokoušel vybojovat místo v KHL, na zkoušce v Rize ale kvůli zranění neuspěl a momentálně si hledá angažmá. Aby byl v zápasovém rytmu, dohodl se na měsíčním hostování v Havířově, se kterým v poslední době trénoval. Naskočil už do středečního utkání s Jihlavou. V minulé sezoně hrál Michal Hlinka za Vítkovice, kde v 50 zápasech získal čtrnáct bodů.

Loskot do Ústí nad Labem
Zatímco Jaroslav Roubík putoval na marodku, do Ústí nad Labem přišel Marek Loskot. V létě se ucházel o smlouvu ve Slavii, nakonec zůstal bez angažmá. Loskot je kreativním hráčem, kterého mají diváci díky technickým kouskům rádi. Naposledy hrál za Bánskou Bystrici, většinu sezony 2015/2016 však vynechal kvůli zranění. Předtím bavil fanoušky Havířova, Mladé Boleslavi nebo Litoměřic.

Frühauf prozatím zůstává v Litoměřicích
Až ve 4. kole nastoupil za Litoměřice zkušený obránce Peter Frühauf. V předchozích utkáních nehrál, protože se vyjednávalo o změně jeho extraligového působiště. Teď je ale jasné, že po dobu minimálně jednoho měsíce zůstane v Litoměřicích.

Kubica nastoupil za Slavii
Na konci srpna se připojil k týmu na zkoušku, v prvních třech kolech WSM Ligy ale nehrál. V tom čtvrtém, na ledě Kladna, už v sestavě Slavie nechyběl. Vybojuje si Zdeněk Kubica, bývalý hráč Mladé Boleslavi nebo Hradce Králové, smlouvu do konce sezony?

Halász nastoupil za Most
První tři kola odchytal Marek Pinc, v Českých Budějovicích už nastoupil Tomáš Halász. Ten je společně s Jaroslavem Hüblem na zkoušce v Litvínově. Halász už v první lize dříve působil, a to v Olomouci. Zápas s Motorem Mostu nevyšel, Halász inkasoval sedmkrát.

Rohan za Kadaň
První prvoligový start v letošní sezoně zaznamenal také karlovarský obránce Martin Rohan. Stejně jako loni vypomohl Kadani.

Baránek v Mostě
V obraně Mostu se v utkání 4. kola WSM Ligy objevilo nové jméno. Lépe řečeno staronové. Stejně jako loni totiž bude Severočechům vypomáhat mladý obránce Marek Baránek.

Marek Loskot posílil Ústí nad Labem.

Marek Loskot posílil Ústí nad Labem. | Foto: hc-havirov.cz

Ze statistik

Dostálek má formu
Čtyři zápasy, sedm gólů. To je skvělá bilance přerovského útočníka Vlastimila Dostálka. Co na to Kometa Brno?

Přerovští na čele statistik
Přerov, to není jen Dostálek (7+2). Skvěle se zatím daří i jeho parťákům z elitní formace – Romanu Pšurnému (2+7) a Milanu Procházkovi (1+7). Všichni tři se seřadili na čele kanadského bodování.

Ton dal gól
V prvních třech kolech vyšel Petr Ton naprázdno, proti Slavii už se trefil. Zatím má čtyři kanadské body (1+3).

Čtyři brankáři v úvodních čtyřech kolech
Za Benátky nad Jizerou si postupně zachytali Filip Novotný, Petr Kváča, Tuomas Tarkki a ve středu proti Třebíči také Roman Will.

Čtyřbodoví Rob a Pšurný
Vítězství Motoru nad Mostem (7:0) řídil nadějný útočník Luboš Rob, který získal čtyři body (2+2). Podobný kousek se podařil i přerovskému centrovi Romanu Pšurnému.

Bláha s nulou
Druhým brankářem, po Juraji Šimbochovi, který letos udržel čisté konto, je českobudějovický Ondřej Bláha. Z holí mosteckých hokejistů na něj letělo 23 střel.

Dvougóloví střelci
Po dvou brankách zapsali prostějovský hrdina Jakub Šlahař, i přes Roubíkovu absenci Jan Kloz a už zmínění Vlastimil Dostálek a Luboš Rob.

Návštěva kola

5 307 diváků – ČEZ Motor České Budějovice vs. HC Most
Už je tady zas. Motor hrál poprvé doma a už s předstihem bylo jasné, že půjde o návštěvu kola. Vždyť před startem sezony měly České Budějovice zadáno zhruba 4 000 permanentek!

Další návštěvy:
Rytíři Kladno vs. HC Slavia Praha – 2 368
HC ZUBR Přerov vs. HC Frýdek-Místek – 1 863
AZ Havířov vs. HC Dukla Jihlava – 1 494
LHK Jestřábi Prostějov vs. SK Kadaň – 1 256
HC Stadion Litoměřice vs. HC Slovan Ústí nad Labem – 1 140
HC Benátky nad Jizerou vs. SK Horácká Slavia Třebíč – 235

Pochod fanoušků Motoru.

Pochod fanoušků Motoru. | Foto: Pavel Kacerovský, hcmotor.cz

Středeční pochod fanoušků Motoru.

Středeční pochod fanoušků Motoru. | Foto: Pavel Kacerovský, hcmotor.cz

Šlágr 5. kola

16:00 HC Dukla Jihlava vs. Rytíři Kladno
Kladno i Jihlava se zvedají a v první ligovou sobotu svedou zajímavý boj. Dukla je úřadujícím šampionem soutěže, Kladno zase výrazným aspirantem na postup do extraligy.

Další zápasy 5. kola

Sobota 17. září:
17:00 SK Kadaň – ČEZ Motor České Budějovice
17:00 HC Frýdek-Místek – LHK Jestřábi Prostějov
17:00 Hokej Ústí nad Labem – HC ZUBR Přerov
17:30 HC Slavia Praha – HC Stadion Litoměřice
17:30 SK Horácká Slavia Třebíč – HC AZ Havířov 2010
17:30 HC Most – HC Benátky nad Jizerou

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz