<

Mora je pryč z desítky, ale chce zpět! Musíme jít na krev, velí Vyrůbalík

Foto: hc-olomouc.cz

26. ledna 2015, 10:15

Jan Šimek

A jéje, už je to tady. To, o čem se v poslední době často šuškalo, se stalo realitou. Olomoučtí hokejisté vypadli z elitní desítky Tipsport extraligy a nutno říct, že si o to koledovali už dlouho. Nováček z Hané prohrál v pátém utkání v řadě. Tentokrát nestačil na lídra z Třince, který na Hané udeřil ze zálohy. Všechny jeho čtyři góly totiž nastříleli obránci. Kohouti sice předvedli oproti dvěma posledním vystoupením podstatně lepší výkon, na body ale znovu nestačil. Naději v lepší zítřky dává alespoň vyhraná třetí třetina nad jinak suverénními Oceláři.

„Mrzí nás, že jsme prohráli. Šli jsme do toho hodně nadšeně a chtěli jsme konečně urvat výhru. Dali jsme do toho maximum, co jsme mohli. Naše bolest je neproměňování a někdy i vytváření šancí,“ přiznává Martin Vyrůbalík.

V plecharéně úřadovala třinecká defenziva, která se postarala o všechny branky slezského celku. „Je vidět, že třinečtí obránci to umí a jsou hodně důležití v jejich hře. Dávají góly, sbírají body. Pro tým je to určitě velká podpora,“ myslí si jeden z klíčových obránců Mory.

„Na psychiku je to dost náročné. Když se podíváte na statistiku, že od nového roku dáváme jeden gól, maximálně dva, s výjimkou jednoho zápasu.“

Kohouti prožívají hotová muka v produktivitě. Poprvé po čtyřech zápasech s jednou vstřelenou brankou sice skórovali dvakrát, ale co naplat. Z 39 střel na branku jsou dva góly prostě málo. 

„Na psychiku je to dost náročné. Když se podíváte na statistiku, že gól od nového roku dáváme jeden, maximálně dva, s výjimkou jednoho zápasu, je to hodně znát. Navíc dostáváme branky, které jsme dříve nedostávali,“ kroutí hlavou třiatřicetiletý olomoucký hokejista. 

„Člověk je z toho špatný, ale musíme to překonat. Je před námi ještě dost zápasů na to, abychom se z toho dostali a uhráli body, které budou hodně důležité do závěru soutěže,“ dodává.

Kritici tvrdí, že ze hry Hanáků zmizela počáteční nováčkovská dravost, drzost a nadšení, zkrátka drajv. „Mluví se o tomhle nadšení, vnímáme to, chceme. Není to tak, že bychom něco zabalili. V některých chvílích jde o křeč, ale nyní to z naší strany nebylo tak špatné. Doufám, že se na výsledcích brzy projeví i přístup na tréninku, kluci chtějí. Věřím, že se to zlomí a góly zase přijdou,“ zůstává optimistou Vyrůbalík.

Může mít na krizové období Mory vliv také absence brankářského veterána Jiřího Trvaje„Na gólmany bych to vůbec neházel. Vošvec (Tomáš Vošvrda - pozn. red.) dělá, co může. Brankáři nás drželi od začátku sezony. My jim ale moc nepomáháme, je to v nás,“ myslí si se čtrnácti kanadskými body druhý nejproduktivnější zadák Olomouce.

Do konce základní části Tipsport extraligy zbývá odehrát jedenáct zápasů a Moravany čekají klíčové bitvy v honbě za návratem na vyšší pozice v tabulce. „Pro nás už v podstatě půjde o play off zápasy, takže do toho musíme jít na krev. Ne na sto, ale sto dvacet procent. Musíme si to uvědomit a nějakým způsobem body uhrávat. Tohle mužstvo má na to, aby se zvedlo a pořadím v tabulce ještě zamíchalo,“ uzavírá Martin Vyrůbalík.

Sestřih utkání Olomouc – Třinec

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz