<

Mora otočila derby s Brnem. Minsk udolal Vítkovice, Poletín srazil Rytíře

Foto: Karolina Martinková, hc-olomouc.cz

28. července 2015, 19:19

Adam Bagar

Třemi duely v úterý odstartoval přípravný maraton extraligových klubů. Jako první se svým fanouškům představili hokejisté Vítkovic, Olomouce, brněnské Komety či Plzně. Zatímco ostravský tým v zajímavé partii padl s účastníkem ruské KHL z běloruského Minsku, o kousek dále se v rámci moravského derby střetla Olomouc s Brnem a z těsného vítězství po nájezdech se radovali Hanáci. Duel Plzně s Kladnem rozhodla dvěma trefami letní posila Škody Michal Poletín.

Běloruský Minsk se na vítkovickém ledě představil bez českého obránce Lukáše Krajíčka, zato s kapitánem Jonathanem Cheechooem, jenž má na kontě 560 bojů v zámořské NHL. A své obrovské zkušenosti potvrdil i v Ostravě, když za nerozhodného stavu 3:3 překonal vítkovickou posilu Pavla Kantora a trefou ze 48. minuty rozhodl dramatické utkání.

Vítkovice přitom nezačaly vůbec špatně a v brankově bohatém prvním dějství šly dvakrát do vedení, ani to jim ale nestačilo k tomu, aby odcházely do šaten spokojenější. Dynamo totiž třemi trefami v rozmezí dvanácti minut otočilo výsledek. Osmnáct stovek diváků se v závěru vyrovnání nedočkalo, vidělo tak aspoň melu za brankou či pojistku Minsku.

KOMPLETNÍ PROGRAM PŘÍPRAVNÝCH UTKÁNÍ NAJDETE ZDE

Na jedné straně Zdeněk Venera, na druhé Alois Hadamczik. Oba trenéři si v úterý odbyli premiéru na střídačce svého týmu. Spokojenější mohl být zpočátku bývalý reprezentační kouč, když na trefu Tomáše Vondráčka navázal kanonýr Petr Ton. Hanáci se ale zvedali. Především pak hráči, kteří bojují o sestavu, mezi nimi Robin Soudek i Jan Eberle.

Právě tato dvojice útočníků, kteří jsou v Olomouci na zkoušce, se postarala o premiérové zásahy kohoutů v nové sezoně. Když třetí branku přidal Matěj Pekr, jenž smazal manko, dospěl vyrovnaný duel až k samostatným nájezdům. V nich dominovali domácí, kteří za Marka Čiliaka poslali tři kotouče, naopak Branislav Konrád kryl všech pět nájezdů.

NOMINACI NA REPREZENTAČNÍ KEMP V JIHLAVĚ NAJDETE ZDE

Hrálo se také na západě Čech, konkrétně v Plzni, kam zavítalo prvoligové Kladno. Kouč Michal Straka nechal klíčové hráče odpočívat a dal prostor širšímu kádru. Naopak Rytíři, které poprvé vedlo trenérské duo Lidický – Čermák, nastoupili s řadou zajímavých hráčů. Kapitánské céčko měl Václav Skuhravý a v brance se představil Lukáš Cikánek.

Ten poprvé inkasoval už ve třetí minutě zásluhou plzeňské posily Michala Poletína, druhá přesná trefa pak vyšla ve druhé části z hole Tomáše Pituleho, jenž ještě loni oblékal dres Rytířů. Ti na Patrika Polívku našli recept až na startu závěrečné periody, kdy se prosadil Denis Kindl. Do prázdné klece pak pečetil triumf Škody svou druhou trefou Michal Poletín.

Přehled úterních přípravných utkání extraligových klubů:

HC VÍTKOVICE STEEL – HK DYNAMO MINSK 3:5 (2:3, 0:0, 1:2)

Branky: 3. Káňa, 15. Szturc, 41. Hlinka – 7. Michaljov, 15. Komarov, 19. Drozd, 48. Cheechoo, 60. Bajlen.

HC OLOMOUC – HC KOMETA BRNO 4:3 po sam. nájezdech (1:2, 2:1, 0:0)

Branky: 16. Soudek, 33. Eberle, 35. Pekr, rozhodující nájezd Herman – 6. Vondráček, 13. Ton, 26. Stehlík.

HC ŠKODA PLZEŇ – RYTÍŘI KLADNO 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Branky: 3. a 60. Poletín, 37. Pitule – 41. Kindl.

Nejbližší program přípravných zápasů extraligových klubů:

Středa 29. července:

17:30 Piráti Chomutov – Avangard Omsk

Čtvrtek 30. července:

17:00 HC Oceláři Třinec – HK Dynamo Minsk
17:00 Bílí Tygři Liberec – Metallurg Novokuzněck
17:30 SK Horácká Slavia Třebíč – HC Kometa Brno
17:30 HC Dynamo Pardubice – BK Mladá Boleslav
17:30 HC Škoda Plzeň – ČEZ Motor České Budějovice
18:00 HC AZ Havířov 2010 – HC Vítkovice Steel

Sobota 1. srpna:

17:30 HC Škoda Plzeň – Avtomobilist Jekatěrinburg

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz