Motor, Energie a Slavia krok od semifinále! Prostějov proti Kladnu snížil

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

České Budějovice, Karlovy Vary a Slavia jsou po třetích duelech čtvrtfinálových sérií už jen jeden krok od postupu do semifinále play off WSM Ligy. Motor i Energie si došli v Havířově, potažmo ve Vsetíně pro hladká vítězství, sešívaní zvládli v Přerově devítigólovou bitvu. Na snížení série se zmohl pouze Prostějov, který doma proti Rytířům vyválčil první bod díky vítězným nájezdům. Jaromír Jágr v dresu Rytířů opět zapsal jen potřebných pár vteřin.

Havířovu nebyl rychlý gól nic platný, Motor má mečbol! 

Z Českých Budějovic odjeli Havířovští s dvouzápasovou ztrátou a nelichotivým skóre 2:9. Před svými fanoušky do toho ale šlápli a už v 37. vteřině zásluhou Maruny vedli. Jenže z jejich strany to bylo pro zbývajících téměř šedesát minut vše. Motor vyrovnal brankou Nedorosta, ve druhé části pak díky trefám Dostálka a Čermáka odskočil do vedení 3:1. Domácí ve třetí třetině dřeli, soupeře z jihu Čech přestříleli, ale nebylo jim to nic platné. České Budějovice si třetí vítězství v sérii utéct nenechaly a už v neděli mohou slavit postup.

AZ RESIDOMO HAVÍŘOV – ČEZ MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Maruna (Tomi, Kotala) – 7. Nedorost (Čáp), 28. Dostálek (Vampola, Mikyska), 38. Čermák (Rob, Pavlin), 59. Heřman.
Rozhodčí: Dědek M., Přikryl – Bryška, Novák J.
Vyloučení: 3:6.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 30:29.
Diváci: 2870.
Stav série: 0:3.

Prostějov zvládl nájezdy a snížil! Jágr opět jen chvilku

I v Prostějově si Jaromír Jágr odkroutil jen povinných pár vteřin. Jeho spoluhráči měli s Jestřábi problémy. Hanáci Kladno doma v základní části dvakrát porazili a za stavu 0:2 v sérii chtěli ukázat, že to nebyla náhoda. Po první přestávce odcházeli Prostějovští do šaten za dvoubrankového vedení, Rytíři se ale ve druhém dějství vzchopili a dvěma trefami Zikmunda, Strnada a Redlicha vývoj ve skóre otočili. Jestřábi se ale odmítli vzdát a na startu třetí třetiny brankou Starého vyrovnali. Za stavu 3:3 nakonec zápas došel až do nájezdové loterie. V ní byl díky Švarcovi úspěšnější Prostějov, který tak snížil stav série na 1:2 a v neděli se popere o vyrovnání.

LHK JESTŘÁBI PROSTĚJOV – RYTÍŘI KLADNO 4:3 po nájezdech (2:0, 0:3, 1:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 6. Nouza (Divíšek, Starý), 6. Dvořáček (L. Luňák, Venkrbec), 43. Starý (A. Holík, Divíšek), rozhodující nájezd Švarc – 24. Zikmund (R. Přikryl, P. Hořava), 28. J. Strnad (Štindl, Tůma), 33. Redlich (Machač).
Rozhodčí: Petružálek, Grech – Kotlík, Polák.
Vyloučení: 6:6.
Využití: 2:0.
Střely na branku: 32:32.
Diváci: 3786.
Stav série: 1:2.

Slavia zvládla přestřelku, v kapse má třetí výhru

Obě bitvy v Edenu byly nesmírně vyrovnané a čekalo se, že ve stejném duchu se série ponese i po přesunu do Přerova. A dlouho to tak bylo, skóre se přelévalo ze strany na stranu. Slavie vedla po první části 2:1, Zubři pak během osmi minut v prostředním dějství dokázali otočit, jenže ještě před druhou sirénou si sešívaní vzali vedení dvěma góly zpět. Domácí se snažili dohnat jednogólový deficit, místo toho ale po chybě inkasovali z hole Kadlece. Slávisté při přerovské hře bez brankáře přidali zásluhou stejného hráče ještě jeden gól, v sérii se ujali vedení 3:0 na zápasy.

HC ZUBR PŘEROV – HC SLAVIA PRAHA 3:6 (1:2, 2:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 6. M. Procházka (Šlahař, T. Sýkora), 24. Rosandić (Šlahař, T. Sýkora), 32. Pala (M. Kratochvíl, Š. Kratochvíl) – 4. Nedvídek (Barák, Z. Doležal), 18. Kubica (J. Doležal, J. Novák), 36. Šagát (Barák, Kadlec), 40. L. Krejčík (J. Drtina, Z. Doležal), 55. M. Kadlec, 60. M. Kadlec (Šafránek).
Rozhodčí: Kostourek, Wagner – Kokrment, Maštalíř.
Vyloučení: 6:6, navíc Goiš a Rosandić (oba Přerov) 10 minut.
Využití: 0:2.
Střely na branku: 17:25.
Diváci: 2610.
Stav série: 0:3.

Energie zničila Vsetín i na jeho ledě 

Karlovarští hokejisté si kráčí za postupem zatím nejvýrazněji ze všech čtvrtfinálových účastníků. Doma vypráskali Vsetín nejprve 5:1, poté 5:0 a soupeře z Valašska nešetřili ani na jeho ledě. Energie byla lepší od začátku do konce, v každé ze třetin dala po dvou brankách. Výsledkem tak byl další debakl, tentokrát v poměru 6:0. Ve druhé části domácímu týmu zavařil Vítek, který za zákrok na Sičáka inkasoval trest pěti minut plus do konce utkání. Vsetínu nepomohlo ani střídání brankářů po třetí brance, kdy Šurého nahradil Jekel. Zato na druhé straně Filip Novotný zapsal druhou nulu v sérii. V neděli si mohou Západočeši na cestu domů přibalit postup do semifinále.

VHK ROBE VSETÍN  HC ENERGIE KARLOVY VARY 0:6 (0:2, 0:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 12. Plutnar (Flek, Balán), 16. Stloukal (Kovačevič, Podlipnik), 30. Skuhravý (Kohout), 34. Gorčík (Kohout), 41. T. Rachůnek (Plutnar), 54. Flek (Podlipnik, Balán).
Rozhodčí: Čech, Kopeček – Lukš, Gančarčík.
Vyloučení: 5:6, navíc Vítek 5 minut + do konce utkání.
Využití: 0:2.
Střely na branku: 24:30.
Diváci: 4650.
Stav série: 0:3.

Další program čtvrtfinále play off WSM Ligy

Neděle 4. března – 4. zápasy:
17:00 AZ RESIDOMO Havířov – ČEZ Motor České Budějovice
17:00 LHK Jestřábi Prostějov – Rytíři Kladno
17:00 HC ZUBR Přerov – HC Slavia Praha
17:30 VHK ROBE Vsetín – HC Energie Karlovy Vary

Úterý 6. března – případné 5. zápasy:
17:30 HC Energie Karlovy Vary – VHK ROBE Vsetín
17:30 ČEZ Motor České Budějovice – AZ RESIDOMO Havířov
18:00 Rytíři Kladno – LHK Jestřábi Prostějov
18:00 HC Slavia Praha – HC ZUBR Přerov

Čtvrtek 8. března – případné 6. zápasy:
17:00 LHK Jestřábi Prostějov – Rytíři Kladno
17:00 HC ZUBR Přerov – HC Slavia Praha
17:30 VHK ROBE Vsetín – HC Energie Karlovy Vary
18:00 AZ RESIDOMO Havířov – ČEZ Motor České Budějovice

Sobota 10. března – případné 7. zápasy:
16:00 Rytíři Kladno – LHK Jestřábi Prostějov
17:00 HC Energie Karlovy Vary – VHK ROBE Vsetín
17:30 ČEZ Motor České Budějovice – AZ RESIDOMO Havířov
17:30 HC Slavia Praha – HC ZUBR Přerov

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz