Motor má nové trenéry! Tým povedou Jelínek, Kotalík a Rob starší

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

České Budějovice povede místo odvolaného Antonína Stavjani někdejší asistent národního týmu Marian Jelínek. K ruce bude mít Aleše Kotalíka a Luboše Roba staršího.

„Marian Jelínek je uznávanou trenérskou veličinou, zejména jeho teoretické znalosti nebo psychologická příprava jsou na špičkové úrovni a považují si jich trenéři napříč všemi sporty. Zároveň má i bohatou praxi jako trenér. Ze všech variant byl naší první volbou," vysvětlil Jelínkovo angažování generální manažer Stanislav Bednařík.

„Jsme rádi, že si za spolupracovníky vybral Luboše Roba a Aleše Kotalíka, kteří v Motoru pracují už delší dobu s mládeží a zároveň oplývají obrovskými hráčskými a praktickými zkušenostmi," dodal Bednařík pro hcmotor.cz.

Nově jmenovaní trenéři mají smlouvu do konce sezony a jejich úkol zní jasně – postup do extraligy. Pokud se to Motoru povede, Jelínkově týmu se smlouvy automaticky prodlouží.

Naopak A-mužstvo zjevně opustil Stavjaňův asistent Martin Štrba, který tým dočasně vedl v sobotním kole.

„Jelínkovy teoretické znalosti nebo psychologická příprava jsou na špičkové úrovni a považují si jich trenéři napříč všemi sporty."

Jelínek byl v sezonách 2003/2004 a 2004/2005 asistentem u národního týmu, s českou reprezentací tak v roce 2005 slavil zisk titulu mistrů světa. V extralize byl často pravou rukou Františka Výborného – ať už ve Spartě nebo naposledy v Mladé Boleslavi. Jako hlavní kouč vedl Plzeň a krátce Liberec.

Jelínek vešel ve známost rovněž jako bývalý osobní trenér Jaromíra Jágra, druhého nejproduktivnějšího hokejisty v historii NHL. „Jednoznačně nám ho doporučili i klubové legendy jako jsou Václav Prospal nebo Jaroslav Modrý, kteří pod ním působili v reprezentaci nebo na klubové úrovni," doplnil Bednařík.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz