Motor neskládá zbraně. Máme svůj cíl a půjdeme za ním, velí Chovan

Foto: Pavel Kacerovský, hcmotor.cz

Českobudějovický Motor rychle prošel dvěma sériemi play off, v nichž ztratil jediný zápas, a úspěšně vstoupil do baráže o extraligu výsledkem 2:1 v Pardubicích. Před vyprodanou Budvar arénou proti Karlovým Varům se však zastavilo vítězné tažení. Po promeškaném začátku sice Jihočeši vymazali dvougólovou ztrátu, ale necelých devět minut před třetí sirénou dostali gól na 3:4, na který nenašli odpověď ani v power play. „Minimálně bod měl zůstat doma,“ byl přesvědčený jeden z klíčových útočníků Michal Chovan.

První gól od Karlových Varů pustil devatenáctiletý Petr Kváča hodně lacino po nahození Marka Baránka ze středového kruhu již na počátku 4. minuty. Před koncem 5. minuty hosté zvýšili náskok v přesilovce. „Začali jsme zbytečně ustrašeně. Byli jsme zaražení a dostali jsme nešťastný gól. Chyběl nám pohyb, nějak jsme to zaspali. Soupeř na nás vyrukoval, jeho hráči dobře napadali, dohrávali souboje,“ líčí Michal Chovan úvod zápasu, který se Motoru nepovedl.

Ještě v úvodním dějství dokázali Budějovičtí snížit z početní výhody. V polovině zápasu přežili hru ve třech, ale v pokračujícím oslabení čtyři na pět inkasovali potřetí. Potom však dvěma přesilovkovými trefami v rozpětí sedmdesáti vteřin srovnal Mitch Fillman. Druhou přihrávku si připsal v obou případech Michal Chovan: „Řekli jsme si, že oni jsou stejní hráči jako my. Od druhé třetiny jsme předváděli svůj hokej, byli jsme dobří na puku a v přesilovkách se nám povedly dva podobné góly. Dali jsme to dolů na Roka Pajiče a ten našel volného střelce Mitche Fillmana.“

Díky bleskovému stažení skóre na 3:3 měli Jihočeši psychicky navrch, nevyužili však další nabídnutou přesilovku. Pak se sami bránili a zakrátko při hře pět na pět pustili hosty do přečíslení, ze kterého v 52. minutě padl vítězný gól ve prospěch Karlových Varů. „Škoda toho gólu. Dostali jsme ho z protiútoku, když jsme byli v tlaku. Neviděl jsem dobře, jak to vzniklo. Asi tam bylo trošku blbé vystřídání. Přišla střela a vyražený puk přesně na hokejku. Smůla. Dvě třetiny jsme byli lepším týmem. Myslím, že minimálně bod měl zůstat doma,“ opakuje slovenský křídelník v barvách Motoru.

Jihlava skolila Dynamo a vede baráž. Motor doma neuspěl »

Mistr WSM Ligy vložil všechny síly do závěrečných minut. Zkusil i power play, ale západočeský celek si pohlídal nejtěsnější výsledek. Nebezpečná situace před brankářem Tomášem Závorkou v posledních vteřinách už už slibovala prodloužení, jenže Michal Chovan z bezprostřední blízkosti minul odkrytou klec. „Byli jsme tam dva a Mitch Fillman to trochu tečoval těsně přede mnou. Kotouč mi bouchl do hokejky, špatně jsem to trefil. Mohl jsem dávat do prázdné brány. Tím víc mrzí taková šance,“ lituje Michal Chovan.

Hokejisty Motoru nyní čekají v baráži dva souboje s jihlavskou Duklou, která jim v základní části WSM Ligy nedarovala jedinou výhru a aktuálně vede barážovou tabulku. První duel absolvují na Vysočině, druhý u břehu Vltavy. „Kdybychom si nevěřili, tak nemusíme vůbec nastupovat. Neskládáme zbraně a myslím, že v příštích zápasech můžeme uspět s hokejem, jaký jsme ukázali proti Varům. Nečeká nás žádný lehký zápas. Bude to o každém osobním střetu, o každé chybě. Ale máme svůj cíl a za tím půjdeme. Jsme připravení dát do toho všechno,“ nešetří odhodláním.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz