Motor postupuje do baráže! Kladno si vynutilo šestý zápas

Foto: Twitter ČEZ Motor ČB

Pardubice a Karlovy Vary už čekají, baráž o Tipsport extraligu teď získala třetího jistého účastníka – České Budějovice se pomstily pražské Slavii za loňské vyřazení, semifinále vyhrály 4:1 na zápasy. Motor se tak stal vítězem WSM Ligy a porve se o návrat mezi českou elitu! Zato série Jihlavy s Kladnem ještě nekončí, Rytíři si vítězstvím 2:1 na Vysočině vynutili minimálně šestý duel.

Motor si poctivě došel pro baráž, Slavia končí

První dva úkoly letošní sezony si mohou hokejisté Českých Budějovic odškrtnout jako splněné. Hlavní favorit WSM Ligy vybojoval prvenství v základní části, tedy nejlepší výchozí pozici pro play off, v němž ztratil jediný zápas. Poté, co Slavii v sobotu na její půdě vynuloval, mohl postup do baráže stvrdit doma.

V kleci Pražanů vůbec poprvé ve vyřazovacích bojích nastoupil Patrik Polívka, jako žolík však k výhře nepomohl. Domácí měli převahu, po gólech Pajiče a Babky rovněž slušný náskok, který v polovině druhé třetiny rychle stáhl Jankovský. Čtvrtý útok Motoru se pak ale díky Škodovi prosadil podruhé a tečku za sérií přinesla symbolicky trefa exslávisty Čermáka.

Motor si tak zahraje ve vytoužené baráži o extraligu, ale sešívaní vůbec nemusí věšet hlavy. Po obrovských problémech a redukcích kádru během sezony došli hodně daleko.

ČEZ MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE – HC SLAVIA PRAHA 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 10. Pajič (Fillman), 31. Babka (Mucha, Škoda), 43. Škoda (Babka), 59. Čermák (Chovan, Pavlin) – 31. Jankovský (Pohl, P. Beránek).
Rozhodčí: Wagner, Würtherle – Hejl, Podrazil.
Vyloučení: 3:3, navíc Mazanec – Bača 5 minut a do konce utkání.
Využití: 1:0.
Střely na branku: 29:18.
Diváci: 6 421 (vyprodáno).
Konečný stav série: 4:1.

Jihlava ztratila náskok a Rytíři stále žijí

Jedna porážka v prodloužení, ale i jedna výhra – takový účet si Dukla dovezla z Kladna a stejně jako Motor už se na led soupeře vracet nechtěla. Za baráží vykročila nejlepším možným způsobem, už po dvou minutách a osmi sekundách vedla díky Patriku Danišovskému.

Jenže to byla taky poslední z 35 střel domácích, kterou za svá záda pustil výborný Lukáš Cikánek. Rytíři srovnali v 10. minutě krátce po skončení přesilovky, kdy Drtinovu střelu tečoval David Tůma. Ve druhé třetině si oba celky zahrály dvojnásobnou početní výhodu, zatímco Jihlava ale takovou možností pohrdla, na druhé straně mířil tvrdě a přesně Petr Tenkrát.

Jeho gól byl nakonec vítězný, série tak bude za stavu 3:2 pro Duklu pokračovat ve středu v Kladně.

HC DUKLA JIHLAVA – RYTÍŘI KLADNO 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Danišovský (Diviš, Březina) – 10. D. Tůma (J. Drtina, J. Kloz), 33. Tenkrát (J. Drtina).
Rozhodčí: Bejček, Kopeček – Maštalíř, Svoboda.
Vyloučení: 9:7.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 35:24.
Diváci: 5 075.
Stav série: 3:2.

Další program semifinále play off WSM Ligy

Středa 22. března – 6. zápas:
18:00 Rytíři Kladno – HC Dukla Jihlava  

Pátek 24. března – případný 7. zápas:
17:30 HC Dukla Jihlava – Rytíři Kladno  

Vítězové semifinále play off WSM Ligy postupují do baráže o Tipsport extraligu 2017-18, která bude mít dvanáct kol a odstartuje v úterý 28. března. Z klubů nejvyšší soutěže se jí zúčastní HC Energie Karlovy Vary a HC Dynamo Pardubice.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz