Motor v čele, ocelářská třetina snů a trest ve hře pro druhého gólmana

Foto: hcmotor.cz

Elitní juniorská soutěž měla před reprezentační přestávkou na programu další dvě kola, která ještě víc bodově srovnala týmy v horních patrech tabulky. Do čela se vyhoupl Motor, ovšem pouhý bodík na něj ztrácejí Kometa s Oceláři. I na dalších pozicích jsou rozdíly minimální, vždyť dvanácté Spartě chybí na první Jihočechy pouze devět bodů. Hranici dvaceti bodů nepřekročily Pardubice, Karlovy Vary, Liberec, Olomouc a Slavia, která se s dvěma výhrami krčí na úplném dně.

Mladíci Motoru hrají ve velké pohodě a bodovali sedmkrát v řadě. V uplynulém týdnu nejdřív ovládli bitvu o čelo na horkém ledě Komety a poté vydřeli bod v Jihlavě, která se po špatném začátku zvedá. Poznala to rovněž Sparta, která se z Vysočiny vracela s prázdnou a pořádně tím vytočila hlavního kouče Pavla Gefferta. "Jsme banda nafoukaných nesoudných zoufalců," řekl na klubovém webu Dukly po těsné porážce 4:5.

Při chuti byli hlavně Oceláři, kteří rozstříleli Mladou Boleslav 11:0, když už v první části vstřelili osm branek. A o den později otočili souboj s Libercem díky hattricku Jakuba Lacky, který prožil devítibodový víkend a vyhoupl se na třetí příčku bodování soutěže. Kromě třineckého Matěje Loubala se čistým kontem blýskl slávista Dominik Šorf, ten 35 zákroky vynuloval Rytíře a s posledním týmem tabulky slavil teprve druhé vítězství v sezoně.

ELSD: Chomutov natáhl bodovou šňůru, tu karlovarskou v derby ukončila Plzeň

Hořkost porážky v základní hrací době stále nepoznali starší dorostenci Pirátů, zato Energie už premiérově po šedesáti minutách padla, když nezvládla západočeské derby v Plzni. Hned pět gólmanů zavřelo branku, vychytanou nulu do statistik zapsali slávista Matěj Kodad, podruhé v krátké době českobudějovický Jakub Ovsjannikov, havlíčkobrodský Miroslav Folvarský, Ocelář Radek Ochman nebo vítkovický talent Nick Malík.

Ze střelců se pak v NOEN Extralize činil třígólový Michal Teplý z Havlíčkova Brodu. Sudí rozdali také dva tresty ve hře. Vítkovický Viktor Konečný se v Jihlavě provinil bodnutím špičkou hole a v Liberci byl odebrán registrační průkaz náhradnímu brankáři. Jakub Hrstka sice proti Hradci neodchytal ani sekundu, ale nafasoval od hlavního arbitra Luczkówa 25 trestných minut, když při podávání rukou udeřil protihráče vyrážečkou.

ELMD: Indián Přikryl září, nasbíral už 44 bodů. Sparta slavila podvanácté v řadě

A co se dělo v kategorii mladšího dorostu? Na první tříbodový triumf dál čekají Tábor, Poruba a PZ Kladno, zato Sparta válí a znovu natáhla šňůru bez ztraceného bodu už na dvanáct střetnutí. Naposledy svou dominanci potvrdila v Ústí nad Labem, které čelilo takřka sedmdesátce střel. Zastřílela si také Plzeň, jejíž triumf nad Kladnem režíroval pětibodový Filip Přikryl, jenž zapsal už 44 bodů a vládne kanadskému bodování ELMD.

Letňany dokonce nadělily PZ desítku, když Tadeáš Pinkas s Karlem Klikorkou zazářili pěti body a Daniel Vlček hattrickem. Tři branky nasázeli ještě liberecký Jakub Rychlovský při kanonádě v Táboře, vsetínský Peter Lobodowski v hanácké metropoli a brněnský válečník Jan Bernovský, jenž dirigoval obrat s Přerovem. Blízko překvapení byl RT TORAX, když vedl po první části nad vedoucími Oceláři už 3:0, ale nakonec prohrál 3:5.

DHL EXTRALIGA JUNIORŮ

Výsledky: 15. kolo, 16. kolo

Tabulka po 16. kole

Statistiky po 16. kole

NOEN EXTRALIGA STARŠÍHO DOROSTU – Západ

Výsledky: 15. kolo, 16. kolo

Tabulka po 16. kole

Statistiky po 16. kole

NOEN EXTRALIGA STARŠÍHO DOROSTU – Střed

Výsledky: 15. kolo, 16. kolo

Tabulka po 16. kole

Statistiky po 16. kole

NOEN EXTRALIGA STARŠÍHO DOROSTU – Východ

Výsledky: 15. kolo, 16. kolo

Tabulka po 16. kole

Statistiky po 16. kole

ELIOD EXTRALIGA MLADŠÍHO DOROSTU – Západ

Výsledky: 12. kolo

Tabulka po 12. kole

Statistiky po 12. kole

ELIOD EXTRALIGA MLADŠÍHO DOROSTU – Střed

Výsledky: 12. kolo

Tabulka po 12. kole

Statistiky po 12. kole

ELIOD EXTRALIGA MLADŠÍHO DOROSTU – Východ

Výsledky: 12. kolo

Tabulka po 12. kole

Statistiky po 12. kole

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz