Motor vyhrál souboj velikánů, slávisté nadělili Ústí sedmičku

Foto: Karel Švec, cslh.cz

Rychlík zvaný WSM Liga uhání plnou parou vpřed, na programu bylo už její jedenácté kolo. Ve šlágru kola byl k vidění parádní obrat českobudějovického Motoru, který na ledě Kladna uzmul dva body i přes tříbrankový deficit. Před Kladnem tak uhájil svou druhou pozici. Poprvé se v dresu Slavie ukázala staronová posila David Hruška, který svou přítomností pomohl k drtivému vítězství svého mužstva nad ústeckým Slovanem. Zaujala také přestřelka na ledě posledního Mostu, kde během čtyřech minut třetí části padlo hned šest branek!

Benátky nedaly šanci ani dalšímu moravskému soupeři 

Stadion v Benátkách nad Jizerou hostil souboj tabulkových sousedů, na sever Čech totiž až z Hané přicestovali Zubři z Přerova. Hosté za sebou měli těsnou domácí porážku s Kladnem, domácí zase v minulém kole vypráskali Šumperk. A při chuti byli hokejisté Benátek i ve svém prostředí. Byli to sice Přerovští, kteří šli zásluhou Dostálka již v páté minutě do vedení, jenže ještě do konce prvního dějství Benátky skóre otočily. V polovině zápasu vedli domácí už 4:1, což donutilo trenéry Zubrů vystřídat gólmana. Lukáš Klimeš, který za Přerov nastoupil po svém příchodu vůbec poprvé, tak neprožil zrovna ideální premiéru. Benátky přidaly ve třetí periodě ještě jednu trefu, a došly si tak pro poklidné vítězství. V tabulce se navíc posunuly již na čtvrté místo.

HC BENÁTKY NAD JIZEROU – HC ZUBR PŘEROV 5:1 (2:1, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 18. Špaček (Ordoš, Plodek), 20. Dlouhý (Volf, Kajínek), 28. Huňa (Lakatoš, Černoch), 30. Černoch (Čakajík), 49. Plodek (Špaček) – 5. Dostálek (Ferenc, Chmelíř).
Rozhodčí: Horinek – Hejl, Podrazil.
Vyloučení: 3:5.
Využití: 0:1.
Střely na branku: 43:28.
Diváci: 259.

Havířovský Kanko režíroval výhru nad Třebíčí

Třebíč s Havířovem od sebe před utkáním dělilo v tabulce sedm míst, kdekdo by si tak mohl pomyslet, že pro domácí „bílé hvězdy“ bude tohle střetnutí snadnou záležitostí. Havířovský AZ však už v minulém kolem mohl počítat s extraligovými posilami a to, že bude proti Třebíči pořádně kousat, ukazoval již od prvních minut. Vše pak vygradoval gólem Pechance, který pokořil domácího Vejmelku jen sekundu před první sirénou. Havířov držel vedení až do 34. minuty, pak se však prosadil Polodna a bylo srovnáno. Za vyrovnaného stavu o sobě dal výrazně vědět hostující střelec Kanko, který dvěma góly výrazně přiblížil svůj tým k výhře. Zápas zdramatizoval Peter Zuzin, který tak pokořil svého spoluhráče z Olomouce, brankáře Vošvrdu. Radost ale Třebíči nevydržela dlouho. Hned minutu nato totiž havířovské vítězství stvrdil Maruna.

SK HORÁCKÁ SLAVIA TŘEBÍČ – HC AZ HAVÍŘOV 2010 2:4 (0:1, 1:0, 1:3)

Branky a nahrávky: 34. Polodna (Wasserbauer, Pekr), 54. Zuzin – 20. Pechanec (Kalus, Korím), 49. Kanko (Maruna), 52. Kanko, 56. Maruna (Maliník).
Rozhodčí: Přikryl – Adamec, Poruba.
Vyloučení: 1:1, navíc Sztefek (Havířov) 5 + DKU.
Bez využití.
Střely na branku: 32:25.
Diváci: 1280.

Nevídaná přestřelka! Jihlava zdolala Most až po nájezdech 

Jihlava jako jeden z potenciálních uchazečů o vstupenku do extraligové baráže zatím neprožívala příliš dobré období. Naději na lepší zítřky ale dalo vítězství z vysočinského derby proti Třebíči. Z pozice osmého celku tabulky však zajížděla na led posledního Mostu, kde si měla spravit chuť. Jihlava však po dvou částech prohrávala rozdílem jednoho gólu, zdálo se ale, že dvě rychlé trefy zkraje třetí části vytáhly Duklu ze šlamastiky. Opak byl však pravdou, protože co se dělo poté, nad tím zůstával rozum stát. Most kvapně přispěchal s odpovědí. Reakce Dukly? Tři branky během necelé minuty a půl. Vypadlo to, že o osudu duelu je jasno. Domácí však vstali z mrtvých a odpověděli naprosto stejnou mincí. Během dalších třech minut bylo totiž srovnáno! Divoké utkání za stavu 5:5 nakonec dospělo až do samostatných nájezdů, kde hostující Jihlava nakonec přeci jen překvapení nedopustila.

HC MOST – HC DUKLA JIHLAVA 5:6 po nájezdech (0:0, 1:0, 4:5 – 0:0)

Branky a nahrávky: 33. Bittner (Kubinčák, Smolka), 46. Písařík (Bittner), 51. Hanzl (Slavíček, Písařík), 52. Havlíček (Smolka), 53. Písařík – 41. Harkabus (Kohout, Seman), 43. Kaláb (Malec), 49. Kohout (Seman, Harkabus), 50. Březina (Jícha), 50. Seman (Kohout, Harkabus), rozhodující nájezd Melenovský.
Rozhodčí: Bejček – Rozlílek, Špringl.
Vyloučení: 7:6.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 38:48.
Diváci: 278.

Budějovice zvrátily šlágr s Kladnem a jdou na druhou příčku

O šlágru kola nemohlo být nejmenších pochyb. Třetí Kladno přivítalo druhý českobudějovický Motor. Lepší formou se mohli chlubit Kladenští, kteří hořkost porážky nepoznali již čtyři utkání za sebou a uspět chtěli i proti Jihočechům. To, že hrají Rytíři opravdu ve velké pohoda, bylo zřejmě po dvanácti minutách hry, Kladno v tu dobu totiž vedlo už 3:0! Houževnatý Motor ale nestáhl krovky a ještě v první části snížil vedení domácích na jednu trefu. Ve druhé části branky k vidění nebyly, v třetí už ale ano. Sedm minut před vypršením základní hrací doby poslal puk za brankáře Mensatora Žalčík, který se tak prosadil podruhé v zápase. Za nerozhodného stavu zamířil souboj prvoligových velikánů do prodloužení a v něm se na určení vítěze moc dlouho nečekalo. Českobudějovický kapitán straka po 23 vteřinách dokonal obrat Motoru. Před Rytíři tak Motor uhájil svou druhou pozici, navíc ji podpořil dalším bodem.

RYTÍŘI KLADNO – ČEZ MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE 3:4 po prodloužení (3:2, 0:0, 0:1  0:1)

Branky a nahrávky:  9. Gutwald (Kindl, Dalecký), 10. Nash (Rudovský, Stach), 12. Stach (Rudovský) – 13. Nouza (Straka, Vráblík), 17. Žálčík (Rob, Suchánek), 53. Žálčík (Rob, Žovinec), 61. Straka (Heřman, Nouza).
Rozhodčí: Jílek – Krátký, Svoboda.
Vyloučení: 10:10, navíc Zíb (České Budějovice) 10 minut + DKU.
Využití: 1:3.
Střely na branku: 35:31.
Diváci: 2309.

Šumperk má třetí výhru, zvládl derby s Prostějovem

Jedenácté kolo WSM Ligy nabídlo mimo jiné i krajské derby mezi Prostějovem a Šumperkem, v tu dobu tabulkových sousedů. Domácí Jestřábi byli na vlně dvou vítězných zápasů, zato hráči Šumperka, kteří si připsali v dosavadním průběhu soutěže jen dvě výhry, na tom psychicky příliš dobře nebyli. Znát to ale na šumperských hráčích nebylo, po dvanácti minutách se totiž ujali dvoubrankového vedení. Prostějovští ale dokázali ještě před polovinou utkání vyrovnat a hned na startu třetího dějství se dokonce dostali poprvé v utkání do vedení. Šumperští ale stále cítili šanci, které se nepustili. A udělali dobře. V 48. minutě totiž srovnala posila z Pardubic, obránce Roupec, který se trefil ve druhém zápase za Draky v řadě. Derby celků z Olomoucké kraje nakonec našlo vítěze až v prodloužení. V něm se podruhé v utkání zapsal mezi střelce šumperský obránce Zlámal, díky kterému si tak Draci připsali teprve třetí výhru v sezóně. 

LHK JESTŘÁBI PROSTĚJOV – HOKEJ ŠUMPERK 2003 3:4 po prodloužení (0:2, 2:0, 1:1  0:1)

Branky a nahrávky: 25. Novák (Moskal, Čuřík), 28. Luňák (Dragoun), 42. Šlahař (Čuřík, Husák) – 8. Haas (Plášek, Moučka), 17. Zdráhal (Moučka), 48. Roupec (Haas, Plášek), 63. Zdráhal (Půhoný).
Rozhodčí: Šutara – Konvička, Rožánek..
Vyloučení: 5:6.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 49:35.
Diváci:1953.

Slavia zametla s Ústím, o vítězství rozhodla první třetina

Slavia Praha se rozehrála do vskutku výjimečné formy! Tu jednoznačným způsobem potvrdila i doma v Edenu, kde vyzvala hokejisty Ústí nad Labem. V tomto klání mohl trenér Hynek počítat i s posilou Davidem Hruškou. Již po první třetině bylo naprosto zřejmé, kdo bude po tomto střetnutí slavit. Brankář Vladislav Habal, který je v Ústí na hostování z extraligových Karlových Varů, musel během úvodní dvacetiminutovky tahat puk ze své sítě celkem pětkrát. Slovan se v tu chvíli musel obávat, aby nakonec z hlavního města neodjížděl s dvouciferným výpraskem. Následně ale slávisté ze své aktivity polevili a do konce zápasu přidali už „jen“ dvě trefy. Ve třetí třetině pustil brankář Hylák do branky i náhradníka Frodla. O jediný čestný zásah ústeckého týmu se postaral kapitán Roubík. Za Slavii si hattrick připsal útočník Micka. Vítězná série pražské Slavie tak stále nezná konce, bohužel pro soupeře. Sedmé vítězství za sebou jen znamená utvrzení slávistů na prvním místě prvoligové tabulky.  

HC SLAVIA PRAHA – HOKEJ ÚSTÍ NAD LABEM S.R.O. 7:1 (5:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Pavlin (Čermák, Robinson), 5. Micka, 7. Šafránek (Markovič, Robinson), 14. Micka (Jiránek), 17. Čermák (Robinson, Markovič), 24. Čermák (M. Hruška, Markovič), 50. Micka – 37. Roubík (Brož).
Rozhodčí: Grech – Šmika, Štětina.
Vyloučení: 10:11.
Využití: 3:1.
V oslabení: 2:0
Střely na branku: 41:43.
Diváci: 1180.

Dvě trefy z úvodu stačily, Kadaň přemohla Litoměřice 

Dvě porážky v řadě? S tím Litoměřice chtěly něco udělat, dovést body proto toužily z ledu Kadaně. Jenže domácí jim tyto plány začali bortit již v základech. Po sedmi minutách Kadaň pohnula ukazatelem skóre hned dvakrát a Litoměřice byly rázem o dva góly pozadu. Stadionu se přes dobře pracující domácí defenzívu nedařilo prodrat, čisté konto překazil brankáři Dvořákovi až na konci druhé třetiny Procházka. Ve třetí části ale Kadaň dokázala svůj těsný náskok udržet, a získat tak v domácím utkání tři body. Po porážce od Havířova tedy mohli Kadaňští opět slavit, zato Litoměřice potřetí v řadě nebodovaly.

SK KADAŇ – HC STADION LITOMĚŘICE 2:1 (2:0, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Chrpa (Szatmáry, Charousek), 7. M. Rohan (T. Rohan, Tomáš Dvořák) – 37. Martin Procházka (Rousek, Málek).
Rozhodčí: Pražák – Štofa, Kreuzer.
Vyloučení: 6:2.
Bez využití.
Střely na branku: 22:31.
Diváci: 715.

Tabulka WSM Ligy po 11. kole

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. HC Slavia Praha 11 7 2 1 1 46:19 26
2. ČEZ Motor České Budějovice 11 6 2 1 2 39:28 23
3. Rytíři Kladno 11 4 3 3 1 33:26 21
4. HC Benátky nad Jizerou 11 6 1 0 4 34:23 20
5. SK Kadaň 11 5 1 1 4 28:25 18
6. HC ZUBR Přerov 11 5 1 1 4 33:33 18
7. HC Dukla Jihlava 11 4 2 1 4 32:29 17
8. SK Horácká Slavia Třebíč 11 4 2 0 5 24:28 16
9. Hokej Ústí nad Labem 11 4 0 3 4 36:43 15
10. HC Stadion Litoměřice 11 3 2 1 5 36:43 14
11. HC AZ Havířov 2010 11 4 1 0 6 28:36 14
12. LHK Jestřábi Prostějov 11 2 2 3 4 22:32 13
13. Hokej Šumperk 2003 11 2 1 2 6 29:43 10
14. HC Most 11 1 0 3 7 28:40 6

Další program WSM Ligy

Sobota 10. října – 12. kolo

16:00 Rytíři Kladno – HC Benátky nad Jizerou
17:00 ČEZ Motor České Budějovice – HC Dukla Jihlava
17:00 HC AZ Havířov 2010 – HC Most
17:00 HC Stadion Litoměřice – SK Horácká Slavia Třebíč
17:00 Hokej Ústí nad Labem s.r.o. – SK Kadaň
17:00 Hokej Šumperk 2003 – HC Slavia Praha
17:00 HC ZUBR Přerov – LHK Jestřábi Prostějov 

Pondělí 12. října – 13. kolo

17:30 HC Benátky nad Jizerou – ČEZ Motor České Budějovice
17:30 SK Horácká Slavia Třebíč – Hokej Ústí nad Labem s.r.o.
17:30 HC Most – HC Stadion Litoměřice
17:30 HC Dukla Jihlava – HC AZ Havířov 2010
18:00 LHK Jestřábi Prostějov – Rytíři Kladno
18:00 HC Slavia Praha – HC ZUBR Přerov
18:00 SK Kadaň – Hokej Šumperk 2003

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz