Mrzutá zpráva pro dvacítku. Karabáček má zlomený prst, na MS nepojede

14. prosince 2015, 20:10

Václav Jáchim

Reprezentační dvacítka zahájila ve Velkých Popovicích přípravu na mistrovství světa, hned během prvního dne ji potkala mrzutá zpráva. Šampionát musí škrtnout Václav Karabáček, který by pravděpodobně nechyběl v konečné nominaci. Útočník kanadského juniorského týmu Baie-Comeau Drakkar má zlomený palec na pravé ruce. "Zranění se mu stalo v jednom z posledních zápasů před odletem do Evropy. Dnešní vyšetření magnetickou rezonancí ukázalo, že je tam zlomenina," konstatuje trenér Jakub Petr.

Kouč o zranění odchovance pražských Letňan mluvil už na odpolední tiskové konferenci, tehdy to ale na černý scénář nevypadalo. "Karabáček byl ještě v Kanadě na rentgenu, vyšetření vypadalo dobře. Jenže po příletu domů podstoupil podobnější prohlídku a závěr je špatný. Vašek by mohl být k dispozici zhruba za tři týdny, což je pochopitelně pozdě," dodává Petr.

Pro Karabáčka je to osobní hokejová tragédie, na šampionát intenzivně myslel víc než měsíc. "Měl jsem ten turnaj v hlavě a strašně se těšil, teď z toho bohužel sešlo," říká smutně. V neděli večer dorazil na sraz do Velkých Popovic, druhý den v podvečer měl sehrát první modelové utkání bílých proti modrým, jenže místo toho jen bezmocně postával v civilu u mantinelu.

"Myslel jsem, že se dám dohromady, že to nebude nic vážného. Teď však vím, že bohužel šampionát nestihnu. Zranění jsem si udělal v posledním zápase, při souboji u mantinelu. V první chvíli mě nenapadlo, že by to mohla být komplikace," popisuje. Ovšem palec pravé ruky má zlomený, dobře ví, že hokej musí stranou. "Nemohu pořádně držet hokejku. A se čtyřmi zdravými prsty se hrát nedá," dodává smutně.

Bojovný bruslař, jenž patří mezi talenty Buffala, napodobil jiného bývalého hokejistu Letňan a kamaráda Jakuba Vránu. Ten se zranil už dřív, ovšem MS dvacítek absolvoval třikrát. Karabáček, jenž patří k talentům Buffala, naopak přijde o turnaj už podruhé. "Loni mě trenéři vyřadili na konci přípravy v Kanadě, ani mi to nepřipomínejte. A teď tohle... Chtěl jsem se porvat o nominaci, byl jsem rád, že jsem zase pohromadě s klukama, s nimiž jsem prožil nádherné stříbrné osmnáctky. Šampionát byl tehdy ve Finsku, kam jede dvacítka i teď. Jenže já u toho nebudu," konstatuje tiše.

Rád by se utěšil nějakou pozitivnější zprávou, například tím, že aspoň prožije Vánoce  s rodinou. Ale je to marné. "Jsem zklamaný! Těšil jsem se a chtěl na turnaj jednoznačně jet. Teď vím, že si s naším ročníkem už nikdy takhle nezahraju," hlásí. Pozornost musí upnout k dalšímu pokračování sezony. "Zkusím se dát co nejrychleji dohromady, abych si v klubu řekl o pozornost Buffala a vysloužil si smlouvu. To je moje velká priorita. Ale marná sláva, teď jsem naštvaný. Zranění patří k hokeji, já kvůli němu přišel o velký sen," uzavírá.

Po Pavlu Pýchovi je Václav Karabáček druhým členem širšího kádru, který z přípravy dvacítky vypadl. Trenéři čekají, jak dopadne zdravotní stav Daniela Voženílka, pardubický útočník dostal v pátečním duelu proti Mladé Boleslavi koňara. Jasno by mělo být ve středu. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz