Musíme se stoprocentně připravit, říká Stloukal k baráži. Velí aktivní hru

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

Poslední domácí utkání před blížící se baráží hokejisté Karlových Varů vyhráli a po výborném začátku smetli Olomouc vysoko 6:2. „Jsme rádi, že jsme to zvládli. Chtěli jsme vyhrát poslední domácí zápas před baráží, což se nám podařilo,“ hodnotí utkání autor dvou branek, karlovarský útočník Petr Stloukal.

O čtvrté výhře energetiků ve skupině play out rozhodli energetici již v úvodní třetině. Během první dvacetiminutovky totiž proti Olomouci skórovali hned čtyřikrát. „První třetina byla jasně v režii. Věděli jsme, že mají za sebou dlouhou cestu, tak jsme na ně vletěli a vedli jsme 4:0. Pak jsme také chybovali, což si zítra rozebereme na videu a něco si k tomu řekneme. Každopádně s výsledkem 6:2 jsme určitě spokojeni,“ hlásí sedmadvacetiletý Stloukal.

Karlovarský útočník v základní části skóroval pouze třikrát, zato ve skupině o umístění se doslova rozstřílel, když v pěti zápasech zaznamenal stejný počet gólů, z toho dva právě v nedělním utkání proti olomoucké Moře.

„U prvního gólu mi to Gorča nahrál do prázdné, pak už to nebylo těžké trefit. Druhá branka byla poměrně šťastná. Vojta Tomeček to trefil ve vzduchu a já jsem to zasáhl stejně a spadlo to tam,“ popisuje sedmou a osmou branku sezony forvard Karlových Varů.

I díky jeho brankám dokázali Karlovaráci vyhrát čtyři z pěti zápasů ve skupině o umístění, ve které už ale předem bylo jasné, že v ní nepůjde o nic jiného, než se dobře připravit na baráž. „Věděli jsme, že první dva týmy (Olomouc a Zlín – pozn. red.), už v podstatě o nic nehrály. My jsme se ale snažili hrát pořád na sto procent, aby se nám to pak nevymstilo v baráži. Myslím si, že zatím jsme všechny zápasy odehráli skvěle.“

Bitva o udržení extraligové příslušnosti i v příští sezóně se rychle blíží, takže je nasnadě, že hráči v zelenobílých dresech pokukují po svých možných budoucích soupeřích. „Osobně je moc nesleduji. Pár kamarádů v těch týmech mám, ale je jedno, jestli v baráži budou České Budějovice, Kladno nebo Jihlava. Všechny týmy jsou kvalitní a musíme se na ně stoprocentně připravit,“ říká Petr Stloukal, který si nejvyšší soutěž zahrál poprvé až letos v lázeňském městě.

Energie rozstřílela Moru šesti góly, Dynamo přemohlo Zlín »

Aktuální forma nebo psychická odolnost, to jsou aspekty, které se často zmiňují jako hlavní faktory v boji o všechno, kterým baráž bezesporu je. Stloukal však vidí celou věc podstatně jednodušeji. „Vyhrát všechny zápasy (úsměv). Musíme hrát naši hru, začít aktivně každý zápas tak, jako proti Olomouci. Nesmíme chybovat ve středním pásmu, kde by to mohlo být smrtící. Bude to těžké, ale snad to zvládneme.“

Na co se však mohou energetici spolehnout, bude podpora diváků. Těch si v zápasech play out, ve kterých v podstatě o nic najde, nachází do KV Areny cestu něco kolem dvou tisíc, což je na poměry neoblíbené nadstavby velice slušný počet. „Podporovali nás celou sezonu, za což jim moc děkujeme. Budeme je potřebovat i v té nejdůležitější části sezóny, abychom udrželi extraligu i pro příští ročník,“ děkuje Petr Stloukal nejvěrnějším příznivcům Energie za jejich podporu. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz