Musíme začít bojovat, z krize nám nikdo nepomůže, říká Hübl

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Matador litvínovské Vervy Viktor Hübl neskrýval po dalším nepovedeném vystoupení svého týmu zklamání. Severočeši nezvládli souboj se stejně trápícími se Pardubicemi a spadli až na dvanácté místo tabulky. Kanonýr Hübl byl nespokojený především s nasazením a bojovností svého týmu, i tak ale věří, že úřadující šampioni začnou opět vyhrávat.

Co na vaší hře je potřeba zlepšit, abyste začali vyhrávat?
Musíme se tlačit více do brány, vytvářet si tlak a šance. My tohle začínáme dělat, až když to hoří a prohráváme. Tak, jak jsme odehráli třetí třetinu dnes, tak by jsme měli hrát od začátku a odmakat celé utkání.

Jsou to pro vás určitě těžké chvíle. Minulý rok jste slavili, teď jste na tom opačném pólu.
Tak občas se to stává, nejsme výjimkou. Bohužel to postihlo teď i nás, ale všichni si to musíme srovnat v hlavě a zapřemýšlet, co děláme špatně. Musíme začít jednoduššími věcmi, hlavní je ta bojovnost, která tu trošku chybí. Musíme nějak naklonit to štěstí na naší stranu.

Budete tým chtít probrat nějakou bojovou poradou, nebo třeba ho vzít na kuželky. Prostě tu náladu něčím odlehčit?

Důležité je, abychom spadli zpátky na zem a začali dřít. Musíme se semknout, bojovat, ne jenom v části, ale v celém zápase, a pak věřím, že se to otočí na naší stranu.

Jak to prožíváte konkrétně vy? Nikomu se nechce dávat rozhovory, je vidět, že jste z toho všichni špatní.
Ty prohry určitě nepřidávají nikomu na sebevědomí. Nálada po takových utkáních není dobrá, ale nikdo nám z toho nepomůže. Musíme si z toho pomoct sami, dát se do kupy a snad to přijde co nejdřív.

Ty šance, které jste dříve normálně proměňovali, teď zahazujete. Tohle je věc psychiky?
Většinou to tak je. Hlava nefunguje tak, jak by měla. Ale říkám pořád dokola, že je důležitá bojovnost, že odjezdíme to utkání celé, ne jenom když nám teče do bot. Když lítáme, tak pak už se nám hraje lépe, daří se nám v kombinaci. Věříme, že ty zápasy, které teď prohráváme o gól, tak pak je budeme vyhrávat a budeme sbírat body naplno.

Ano, hodně utkání prohrajete o jedinou branku. To je právě ta nejbolavější porážka, ne?
Máte pravdu, ta nálada je pak o to horší. Celé utkání se snažíte dotáhnout soupeře a musíte až do konce zápasu makat naplno. Musíme dřít od začátku, vytvořit si nějaký náskok, a pak ty utkání již pouze kontrolovat. Věřím, že to ale přijde.

V pátek hrajete ve Varech a v případě prohry se může stát, že budete poslední v tabulce. Takový scénář si nechcete ani představit.
Tak před třemi utkáními jsem říkal, že v téhle fázi sezony nemá cenu se dívat na tabulku. Tabulka nemá smysl, musíme makat sami na sobě a předvádět dobré výkony, srovnat si to v hlavách. Musíme věřit, že ty výsledky přijdou a že půjdeme nahoru.

Sestřih utkání Litvínov – Pardubice

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz