Na co jsem sáhl, to jsem zkazil, mrzí Marka po další prohře se Slavií

Foto: Pavel Kacerovský, hcmotor.cz

Budějovický tým v semifinále play off WSM Ligy podlehl i podruhé na svém ledě pražské Slavii. Dostal o dva góly víc, než v úvodním duelu série, paradoxně však podal mnohem lepší a sympatičtější výkon. Bojovnost všech hráčů byla příkladná, naopak chybělo zakončení, zejména v přesilovkách. Jihočeši trpěli absencí zkušených opor v útočných řadách a vybrali si kopec smůly, kterou asi nejvíc přitahoval Ladislav Marek. „Rozhodly moje chyby,“ řekl sklesle.

Rodák z jihočeského Písku rozhodně nezavinil porážku Motoru, ale shodou nešťastných okolností se přímo či nepřímo podílel na prvních třech inkasovaných gólech. Asi nejvíc se červenal v 6. minutě, když při vlastní přesilovce upadl s pukem na holi v útočném pásmu a slávista Tomáš Jiránek z rychlého úniku otevřel skóre. „Vůbec mě neomlouvá, že jsem si vzal nové brusle a zakopl v nich se sklonem nožů, na který jsem nebyl úplně zvyklý,“ odhalil příčinu svého selhání.

Přes tento nepříznivý moment pokračovali Budějovičtí v aktivní hře a pilně se tlačili do obranného valu Slavie. Proti zahajovacímu semifinálovému utkání však postrádali zkušené útočníky Lukáše Květoně, Roka Pajiče i Luboše Roba a už v první třetině druhého zápasu ztratili kvůli čerstvým šrámům také Josefa Straku s Michalem Chovanem. Dostali sice pětiminutovou přesilovku, během níž dokonce hráli dvě minuty pět na tři, ale nic z toho nevytěžili. „Bylo to těžké bez přesilovkových specialistů,“ věděl Ladislav Marek.

"Určitě nechceme skončit s výsledkem 0:4 na zápasy, zkusíme to zdramatizovat."

Pražané se ubránili a brzy dali domácím lekci, jak naložit s početní výhodou. Na začátku prostřední části jim stačilo pětačtyřicet sekund z Markova trestu ke vstřelení druhého gólu. „Chtěl jsem se vyhnout protihráči, ale prostě jsme se srazili. On spadnul a rozhodčí mě poslal za katr,“ přiznal křídelní útočník svůj díl viny na další nepříznivé změně skóre. Osud mu však nadělil ještě jednu ránu.

Uplynulo pouhých pět minut, když Ladislav Marek při útočných manévrech ztratil kotouč, načež se hosté ocitli v rychlém přečíslení dva na jednoho a Nathan Robinson přidal bekhendem třetí trefu. „Puk mi přeskočil hokejku a zase z toho byl gól. Na co jsem sáhl, to jsem zkazil. Nehrálo se mi dobře, když jsem viděl, co způsobily moje chyby. Moc mě to mrzí, protože jako tým jsme hráli výborně,“ soukal ze sebe hokejista, jemuž bude na konci března dvaadvacet.

Jihočeši dostali ještě dva slepené góly v 51. minutě a nakonec se dočkali alespoň čestného střeleckého úspěchu. Střelu Romana Vráblíka od modré čáry šikovně tečoval junior Petr Panáček. Byl to jeho premiérový gól v soutěži a odměna za poctivou práci celé formace, kterou tvořil s Radkem Prokešem a Dominikem Točíkem. „Ti kluci si to zasloužili. Nakonec trenéři pochválili celé mužstvo, že odmakalo zápas. Divím se, že ani ke mně nepronesli žádnou výtku,“ řekl s úlevou Ladislav Marek.

Semifinálová série mezi Motorem a Slavií pokračuje pátečním a sobotním zápasem v Edenu. „Máme spoustu zraněných. Uvidíme, jak se to dá dohromady, ale pořád je o co hrát. Musíme do toho jít jako ve druhém utkání a vlítnout na soupeře hned od začátku. Třeba se k nám přikloní štěstí. Určitě nechceme skončit s výsledkem 0:4 na zápasy. Zkusíme to zdramatizovat,“ slíbil Ladislav Marek za celý tým, jehož marodku aktuálně zaplňuje devět hráčů základního kádru.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz