Na derby s posilami. Litoměřicím pomohou Jank a Vašíček!

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

V dresu Stadionu se ve středečním zápase proti Ústí nad Labem představí dvě známé hokejové tváře - Bohumil Jank a Jiří Vašíček. První jmenovaný, třiadvacetiletý obránce, se v posledních dvou ročnících objevoval v národním týmu. Nesmlouvavý zadák Vašíček má ve 34 letech odehráno bezmála 500 utkání v extralize. Pomohou hvězdné akvizice Litoměřicím k vítězství?

Když Litoměřice v roce 2010 postoupily do druhé nejvyšší soutěže, navázaly spolupráci s nedalekým Ústím nad Labem. Vždyť Slovan byl jakýmsi bohatým bratříčkem Stadionu. O pár let později se situace změnila. Na veřejnost prosákly informace o pohledávkách Lvů a hrozil konec prvoligového hokeje. Nebýt Jana Čalouna a jeho kolegů, tak by k nejčernějšímu možnému scénáři skutečně došlo.

Mezitím se Litoměřice spoléhaly na pomoc pražské Sparty a od letošního ročníku jsou partnerským týmem Hradce Králové. Spolupráce těchto dvou mužstev už do Kalich areny přivábila Zdeňka Čápa, Lukáše Vantucha či Tomáše Rouska. Nyní rozšíří řady Litoměřic, alespoň na chvíli, Bohumil Jank a Jiří Vašíček.

189 centimetrů vysoký Bohumil Jank, rodák z Milevska, má za sebou třináct startů v KHL a patnáct utkání za reprezentační A-tým. Asi netřeba dodávat, o jak cennou výpomoc se jedná.

Jiří Vašíček, jehož jméno je spjato s Pardubicemi, Slavií či brněnskou Kometou, se stal v uplynulé sezoně vítězem Radegast indexu. Ostatně tato statistika je pro Jiřího Vašíčka jako dělaná. Do Radegast indexu se totiž započítávají zblokované střely a hity. A právě v těchto činnostech důrazný zadák vyčnívá. V přípravě se zarputilý bek potýkal se zraněním, i proto uvítá zápasovou praxi, byť jen ve druhé nejvyšší soutěži.

Bude mít výpomoc dvou hradeckých zadáků jepičí život? Nebo se mohou fanoušci Litoměřicic těšit na jejich um i pro nadcházející kola?

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz