Na Rusy znovu s Furchem, dvojkou Machovský. Koho nahradí Hruška?

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

12. února 2016, 14:31

Adam Bagar

Takřka beze změn v sestavě nastoupí národní tým k odvetnému utkání s ruskou sbornou, která se pokusí zastavit rozjetou českou mašinu. Ta zvítězila po parádně zvládnutém Channel One Cupu a čtvrteční výhře nad Ruskem už třikrát za sebou a v sobotu se před domácími fanoušky v Ostravě pokusí přidat další cenný triumf. Už s brněnským útočníkem Janem Hruškou či druhým gólmanem Matějem Machovským, který bude krýt záda Dominiku Furchovi.

Čeští reprezentanti se v Třinci představili v dobrém světle a po velmi kvalitním představení se radovali z vítězství 3:2 po nájezdech. Vladimír Vůjtek tak se svými pomocníky neměl důvod dělat výraznější změny v sestavě. V útoku se akorát nově představí Jan Hruška, který zůstal naposledy mimo hru. "Buď budeme točit třináct útočníků, nebo si jeden hráč orazí. Do soboty je ještě daleko, může někdo taky onemocnět," hlásí asistent Josef Jandač.

Hlavní pozornost fanoušků však přitahoval brankářský post. Bude chytat znovu Dominik Furch, nebo dostane šanci jeden z extraligových mladíků? říkali si mnozí. Správně je nakonec první varianta. "Chceme dát prostor všem hráčům, ale co se týče brankářů, tak Dominik Furch je pro nás momentálně velká jistota. Chytá opravdu výborně, podává stabilní výkony. Hrát tři duely, tak tam někoho protočíme, ale takto mu dáme opakovaně prostor," líčí.

"Furch je pro nás momentálně velká jistota."

Změna však nastane na postu druhého gólmana, atmosféru reprezentačního utkání znovu více okusí plzeňský čaroděj Matěj Machovský. "Chceme, aby se v národním týmu rovněž zabydlel," prozrazuje Jandač. Jen z tribuny tak bude mač sledovat Libor Kašík, který si bude užívat kulisu vyprodaného stánku. "Přijde hodně lidí, chceme doma určitě zase vyhrát," velí Josef Jandač, který chválí liberecké útočníky. "Jsou v pohodě a hlavně dobře bruslí."

Jeden z členů tygří smečky Michal Birner byl v Třinci, vedle Michala Řepíka a Roberta Kousala, hodně vidět a podobný výkon chce předvést také v Ostravě. "Zase se bude hodně bruslit, ale musíme hrát náš hokej. Věřím, že lidi zase pobavíme. Vždycky je příjemné, když hrajete před vyprodanou arénou. V Třinci byla fantastická atmosféra, stejnou čekám také v Ostravě, možná ještě lepší," hlásí natěšený devětadvacetiletý útočník národního týmu.

Předpokládaná sestava pro odvetu s Ruskem (13. února 2016, Ostrava):

Furch – Kundrátek, Kempný, Jeřábek, Kolář, Zámorský, Šimek, Hrbas, Voráček – Gulaš, Jan Kovář, Krenželok – Radil, Koukal, Vincour – Řepík, Kousal, Birner – Kašpar, Přibyl, Buchtele – Hruška.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz