Náhrada za Hadamczika? Kometu povede majitel Libor Zábranský

Foto: Martin Kocourek, hc-kometa.cz

6. února 2016, 15:38

Adam Bagar

Pořádně rušno bylo během soboty v brněnské Kometě, jejíž vedení hledalo nástupce kouče Aloise Hadamczika, který se po páteční blamáži s Litvínovem rozhodl nečekaně rezignovat. Aktuálně desátý tým tabulky povede minimálně do konce sezony 2015-16 majitel klubu Libor Zábranský, tomu budou asistovat Kamil Pokorný s Karlem Beranem. "Situaci jsme se rozhodli vyřešit takto z vlastních řad," líčí Zábranský na klubovém webu Komety.

"Chci panu Hadamczikovi poděkovat. Klobouk dolů, že do toho šel. Věděl, do jakého mlýna jde, jakému tlaku bude v Kometě vystaven. Každý po něm chtěl medaili, ale je to sport a ne všechno se vždy podaří. Tím, jak k tomu přistoupil, je vidět, že mu na tomto klubu záleží. Rozhodl se dát týmu nový impuls a jako zkušený trenér určitě ví, co dělá," má jasno brněnský majitel Libor Zábranský, který po Hadamczikovi převezme žezlo.

"Pokusíme se, aby byli brněnští fanoušci zase šťastní a hrdí na svůj klub."

"Po zralé úvaze a konzultaci celého vedení klubu jsme dospěli k názoru, že nebudeme dělat překotné změny. Trenéry se mnou nadále zůstávají Kamil Pokorný s Karlem Beranem. Rovněž celý realizační tým zůstává stejný. Shodli jsme se, že můžu klukům pomoct. Jsem si ale vědom tlaku, který na mě bude. To je po celých dvanáct let mého působení v Kometě stejné," hlásí nečekaný nástupce bývalého trenéra Aloise Hadamczika.

Ještě před reprezentační přestávkou čeká na Brňany těžká bitva v Olomouci, která dokázala bodovat sedmkrát v řadě. "Naším úkolem je vrátit klukům sebedůvěru a vytáhnout z nich to nejlepší, co v nich je a proč v Kometě jsou. Bojovníci, kteří jsou bráni na defenzivu a na padání do střel, musí bojovat a padat do střel. Od těch, co očekáváme body a branky, musí plnit své úkoly," zdůrazňuje čerstvý hlavní trenér Libor Zábranský.

Kometa hledá nového kouče, Alois Hadamczik po debaklu rezignoval »

Bývalý hráč zámořské NHL mimo jiné touží po tom, aby se brněnští fanoušci chodili znovu do tamní DRFG Areny bavit. "Uvědomujeme si, že to tak nyní není. Přejeme si, aby lidé chodili na hokej natěšení a aby si to na tribunách užívali. Je pravda, že jim nyní tým moc radostí nedělá. Sám jsem to v pátečním zápase na ochozech viděl. Všichni šli podpořit Kometu, ale bylo vidět, že jsou rozpačití," přiznává dvaačtyřicetiletý šéf a trenér.

"Pokusíme se, aby byli zase šťastní a hrdí na svůj klub. Pro změnu uděláme všechno. Klobouk dolů před tím, jaké choreo udělali, jaké zachovali dekórum i vůči trenéru Hadamczikovi. Zase ukázali, že za klubem stojí a že jsou opravdu nejlepší u nás," říká Zábranský, který už mluvil také s hráči. "Řekl jsem jim jasně, že nejdu na střídačku v pozici drába, abych jim nadával, ale proto, že chci jim i Kometě pomoct," sděluje Zábranský.

Nedělní bitva na Hané? Zábranský chystá pár změn v brněnské sestavě

Ten společně s dalšími členy vedení o novém trenérovi nepřemýšlel. "Upřímně řečeno jsme tuhle variantu okamžitě zamítli. Kluci potřebují trošku klidu. Než by přišel nový trenér, který by je poznal a zavedl nový systém, to by trvalo strašně dlouho. Tolik času teď nemáme," líčí Zábranský. "Naším úkolem je vrátit kluky do bojovné nálady. Obrovské úsilí, bruslení, nedělat chyby v základních věcech a hlavně zbytečné fauly," ví.

Zábranský byl přítomen už na sobotním tréninku, z nějž měl příjemný pocit. "Bylo pozitivní, jakou atmosféru jsem viděl a jakou měli kluci chuť. Když to přenesou do každého střetnutí, pak nemusíme mít obavy," líčí Zábranský, který pro nedělní duel s Olomoucí chystá změny v sestavě. "Pár jich bude. Pokud si někteří nesáhnou do svědomí a nezačnou od základů a tvrdé dřiny, těžko se mohou posunout dál," uzavírá Zábranský.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz