Našli střelce? Kometu zaujal Zubr Dostálek, nastoupí už proti Energii

Foto: Jan Gebauer, flashfoto.cz

22. prosince 2015, 12:03

Adam Bagar

Brněnští hokejisté se v posledních zápasech střelecky trápili a pětkrát za sebou vstřelili pouze jediný gól. Plány kouče Aloise Hadamczika byly jasné – v reprezentační přestávce zapracovat na zakončení. Pozvednout koncovku Komety by mohla také čerstvá posila, přerovský kanonýr Vlastimil Dostálek, jenž v letošním ročníku WSM Ligy nastřílel už dvaadvacet branek a navrch přidal jedenáct nahrávek. Nastoupit má už v úterní domácí partii s Karlovými Vary.

Kometa z posledních pěti vystoupení vyhrála jediné, v reprezentační přestávce tak měla o čem přemýšlet a ladila formu. „Hodně jsme hráli, hráči pracovali na zakončení, protože spoléhat na jeden gól je strašně riskantní a nevyplácí se to,“ přiznává Alois Hadamczik. Ostatně sám to poznal během prosincových utkání svého týmu, který Pardubicím, Zlínu, Liberci, Vítkovicím i Litvínovu nastřílel po jedné brance.

Součástí náročné brněnské přípravy byl také modelový zápas. „Zasáhli do něj také kluci, kteří jsou na hostování v Přerově,“ hlásí brněnský lodivod, jehož zaujali dva útočníci působící ve druhé nejvyšší soutěži. Jednadvacetiletý Vlastimil Dostálek a o dva roky mladší Tadeáš Král, který by měl už v úterním střetnutí s Karlovými Vary figurovat jako třináctý útočník a čekat na premiérový start v elitní tuzemské soutěži.

Změny v Kometě: Američan Spang končí, obranné řady posílí Trška »

To střelce Dostálka trenéři zařadili do čtvrté formace, hrát by měl po boku Jakuba Koreise a Adama Rašky. Král v letošním ročníku WSM Ligy zaznamenal čtyři body za dvě branky a stejný počet nahrávek, Dostálek si vede mnohem lépe. Dlouho dokonce vévodil střelcům celé ligy, s dvaadvaceti nastřílenými góly a jedenácti asistencemi stále patří k nejproduktivnějším hráčům soutěže, jíž překvapivě vládne Dukla.

Ale zpátky k Dostálkovi, který už v letošním ročníku prožil extraligovou premiéru. Nikoli v dresu Komety, ale v barvách Olomouce. Při vítězství 6:0 nad Třincem absolvoval čtrnáct střídání, na ledě strávil necelých deset minut a výrazněji se neprosadil. Pomůže Kometě k prolomení nepříznivé série, při níž třikrát v řadě doma nepotěšila své fanoušky? "Věřím, že nám přestávka prospěla," uzavírá Hadamczik.

Podpořte Vlastimila Dostálka v anketě Sympaťák WSM Ligy. Hlas mu můžete dát ZDE.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz