Návrat krále? Nejspíš v sobotu! Patera počítá s Jágrem do elitní lajny

Foto: Adam Soukup, rytirikladno.cz

26. září 2017, 15:21

Adam Bagar

To, že Jaromír Jágr po víc než čtyřech letech oblékne kladenský dres, je už v podstatě hotová věc. Ale kdy se tak stane? Původně se mluvilo už o této středě, ale podle nových informací by měl legendární útočník naskočit do WSM Ligy až v sobotu proti Přerovu.

„Na návrat krále jsme náležitě připraveni. Se vším všudy,“ hlásili už před několika dny Rytíři. Všechno záleží na samotném Jaromíru Jágrovi. Původně se mluvilo o tom, že do prvoligového kolotoče naskočí už ve středu proti Benátkám nad Jizerou, ale momentálně to vypadá spíš na sobotu, kdy Středočeši od 16 hodin hostí Přerov.

Mladí pod ním makali. Jágr se ale na trenérskou kariéru nechystá »

„Teď hrajeme dvě domácí utkání v řadě. Pravděpodobnější je, že nastoupí v sobotu. Vždycky je to o tom, jak se cítí a jaké udělá rozhodnutí. Ale zatím to vypadá na sobotu. Samozřejmě do té doby se může stát spousta věcí,“ říká pro iSport.cz tiskový mluvčí kladenských Rytířů Vít Heral, který tak naráží na možnost podpisu v NHL.

„Když přijde ve středu hodinu před zápasem, tak ho rádi do sestavy zapracujeme.“

„Neprožíváme to. Čekáme, až Jarda přijde a kdykoli to bude, moc rádi ho přivítáme. Konečné rozhodnutí je ale na něm. Když přijde ve středu hodinu před zápasem, tak ho samozřejmě rádi do sestavy zapracujeme,“ líčí v rozhovoru pro iDnes.cz kladenský asistent Pavel Patera, který se s legendou dřív potkával jako spoluhráč.

Vrátí se Jágr do KHL? Zájem má Nižněkamsk! Prioritou je dál NHL »

Trenéři už mají celkem jasno o tom, kam by pětačtyřicetiletého útočníka postavili. Do elitní formace, ačkoli Jágr sám naznačoval, že v prvních lajnách hrát nechce. „Tak to bude mít u nás asi smůlu, my ho do první pětky určitě dáme. Už víme, s kým nastoupí, ale detaily si prozatím necháme pro sebe,“ prozrazuje bývalý útočník.

„Všichni bychom mu přáli, aby v NHL zlomil zápasový rekord, ale z pohledu trenéra Kladna bych si moc přál, aby hrál tady.“

Jaromír Jágr se mu na trénincích jeví pochopitelně výborně. „Vypadá úplně stejně jako každý rok. Takže dobře. Ale raději bych ho viděl v zápase než na tréninku. Samozřejmě bychom mu všichni přáli, aby v NHL zlomil zápasový rekord, ale z pohledu trenéra Kladna bych si moc přál, aby hrál za Rytíře,“ přiznává Pavel Patera.

Jágr a reprezentace? Olympiáda láká, legenda připustila návrat »

Jágr by byl nejen obrovským oživením druhé nejvyšší soutěže, ale zároveň velkou pomocí pro bývalý extraligový klub, který v pondělí schytal debakl 2:6 na karlovarském ledě a už tři utkání čeká na tříbodový zisk, což ho stálo propad na dělené čtvrté místo tabulky. „Jarda je rozdílový hráč, který nám pomůže. Snad co nejdřív,“ věří.

Foto: Filip Ardon, hc-kladno.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz