Nečekaný zvrat, národní tým posílí obránce Gudas. Frolík se nepřipojí

Foto: broadstreethockey.com

21. dubna 2017, 20:12

Adam Bagar

Už příští týden se k českému národnímu týmu připojí další hráči z KHL a NHL. Kromě Tomáše Filippiho, Jana Kováře, Jakuba Voráčka a Jakuba Kindla také obránce Philadelphie Radko Gudas, který původně v klubu neprošel zdravotní prohlídkou. Ale nakonec u něj nastal nečekaný zvrat, Flyers mu dali svolení a Josefu Jandačovi se bude hlásit už na úterním srazu v Českých Budějovicích.

Když se šéf české střídačky dověděl o tom, že Radko Gudas s Pavlem Zachou ve svých klubech neprošli lékařskými prohlídkami, byla to pro něj velká rána. V případě důrazného zadáka však stále věřil, že by mohlo dojít ke zvratu. "U něj ještě budeme čekat, jestli se náhodou nezmění situace," přiznal Josef Jandač v Chomutově po druhé bitvě s Nory.

Klok s Říčkou končí. Jandač osloví Šimka, Němce, Krejčíka a Erata »

Ke Gudasovi se vyjádřil také po čtvrtečním tréninku v holešovické Tipsport areně. "Ta šance u něj stále je, v nejbližších hodinách už by mělo být jasno," uvedl Jandač, který nakonec zadáka Philadelphie Flyers bude mít k dispozici. "Účast dnes potvrdil generálnímu manažerovi Martinu Ručinskému," informoval hokej.cz tiskový mluvčí Zdeněk Zikmund.

Frolík je zraněný a na MS se nepředstaví, má problémy se zápěstím

Podobně jako další posily Jakub Voráček, Jakub Kindl, Jan Kovář a Tomáš Filippi se bek Radko Gudas připojí k národnímu týmu už příští týden po dvojzápase s Německem. "Připojí se v úterý v Českých Budějovicích," dodal Zikmund směrem ke Gudasovi, který v letošním ročníku NHL sehrál 67 duelů a zapsal v nich 23 bodů za šest branek a 17 nahrávek.

Mrázek už trénoval, přijede Kovář i Filippi. Jandač sleduje hráče AHL »

Definitivně jasno je i v případě Michaela Frolíka. Útočník Calgary Flames národní tým na MS v Paříži a Kolíně nad Rýnem neposílí, neprošel lékařskou prohlídkou. "Nedorazí ze zdravotních důvodů," uvedl Zikmund. Frolík má už delší dobu problémy se zápěstím. "Už před začátkem play off mi sdělil, že hraje se zraněním," přiznal dříve Martin Ručinský.

Aktuální kádr reprezentace v přípravě na MS

Brankáři (3):
Dominik Furch (Omsk, KHL), Pavel Francouz (Čeljabinsk, KHL), Petr Mrázek (Detroit, NHL).

Obránci (10):
Jan Kolář (Chabarovsk, KHL), Adam Polášek (Novosibirsk, KHL), Jakub Jeřábek (Podolsk, KHL), Tomáš Kundrátek (Slovan Bratislava, KHL), David Sklenička (HC Škoda Plzeň), Milan Doudera (HC Oceláři Třinec), Libor Šulák (Orli Znojmo), Jan Košťálek (Manitoba, AHL), David Musil (Bakersfield, AHL), Jan Rutta (Chomutov).

Útočníci (16):
Tomáš Zohorna (Chabarovsk, KHL), Lukáš Radil (Spartak Moskva), Roman Horák (Podolsk, KHL), Lukáš Kašpar (Dynamo Moskva, KHL), Jiří Sekáč (Kazaň, KHL), Roman Červenka, Michal Birner (oba Fribourg, Švýcarsko), Robert Kousal (Davos, Švýcarsko), Michal Řepík, Petr Vrána (oba HC Sparta Praha), Robin Hanzl (HC VERVA Litvínov), Jakub Lev, Dominik Kubalík (oba HC Škoda Plzeň), Petr Holík (PSG Zlín), Tomáš Hyka, Radan Lenc (oba BK Mladá Boleslav).

Už příští týden se k týmu připojí také obránci Radko Gudas, Jakub Kindl a útočníci Jakub Voráček, Jan Kovář a Tomáš Filippi.

Realizační tým:

Generální manažer: Martin Ručinský.
Hlavní trenér: Josef Jandač.
Asistenti: Jiří Kalous, Václav Prospal a Jaroslav Špaček.
Manažer týmu: Milan Hnilička.
Trenér brankářů: Petr Jaroš.
Video trenér: Denis Havel.
Kondiční trenér: Michal Hamršmíd.
Lékaři: MUDr. Tomáš Vyskočil a MUDr. Dušan Singer.
Fyzioterapeut: Radovan Sakaláš. 
Kustodi a hospodáři: Zdeněk Šmíd a Petr Ondráček.
Media manažer: Zdeněk Zikmund.

Program reprezentace před MS 2017

Euro Hockey Challenge 2017:
22. dubna 2017: Německo – Česko (Norimberk, 16:00)
23. dubna 2017: Německo – Česko (Mannheim, 16:45)

Carlson Hockey Games 2017:
27. dubna 2017: Finsko – Česko (České Budějovice, 18:30)
29. dubna 2017: Česko – Švédsko (České Budějovice, 17:00)
30. dubna 2017: Česko – Rusko (České Budějovice, 18:30)

Program reprezentace ve skupině MS 2017

5. května 2017: Česko – Kanada (Paříž, 20:15)
6. května 2017: Bělorusko – Česko (Paříž, 16:15)
8. května 2017: Finsko – Česko (Paříž, 20:15)
11. května 2017: Česko – Norsko (Paříž, 16:15)
12. května 2017: Česko – Slovinsko (Paříž, 16:15)
14. května 2017: Francie – Česko (Paříž, 16:15)
16. května 2017: Česko – Švýcarsko (Paříž, 16:15)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz