<

Nechutný závěr! Zápas juniorek s Ruskem završila hromadná bitka

Foto: Karel Švec, Český hokej

Den po obratu s Finskem se juniorky vrhly na Rusko plné odhodlání. Jenže kromě výtečné brankářky Merkuševové je od postupu odstřihla také obrovská nejistota z toho, co ve čtvrtfinále předvedly rozhodčí v čele se Švédkou Timglasovou. Tenhle večer se jim vůbec nepovedl! V závěru se na ledě strhla hromadná bitka a vedle tří vyloučených hráček nedokončily zápas ještě dvě zraněné Češky.

Co je moc, to je moc. Že Rusky podle svého naturelu hrají tvrdě, to si domyslí i ten, kdo ženský hokej nezná. Bohužel v emotivním závěru středečního čtvrtfinále nebyl na ledě nikdo, kdo by je zkrotil. Oxana Bratiščevová nejdřív udělila K.O. Kláře Hymlárové a vrcholem všeho byl obrázek, jak kapitánka (!) Nina Pirogovová pěstmi řeže ležící Natálii Mlýnkovou.

„Rusky hrají tvrdě, to je jedna věc, ale hrajou i dost nefér. Neustále používají hokejku, ruce, klasické stromy,“ říká hlavní trenér české reprezentace Jan Fidrmuc.

Na bitku se podívejte v čase videa 2:12:30:

Že by se ale kdokoli z týmu vymlouval na rozhodčí z pohledu konečného výsledku, to v žádném případě. Juniorky si čtvrtfinále prohrály jen a jen samy. Na Rusko nastoupily velmi dobře, v první třetině ho přestřílely 14:7, ale bohužel z toho nebyl ani jeden gól. „Věděli jsme, že včera pozdě večer měly těžké utkání. Takže jsme chtěli rozhodnout v první třetině. Měli jsme tam tlak a šance, přestříleli jsme je, ale bohužel nás zradila koncovka,“ mrzí kouče.

Klíčová pak byla druhá třetina. Tu měla pod kontrolou sborná, dvěma góly si vypracovala vedení, které pak bez výraznějších problémů hlídala. „Měli jsme velký výpadek, holky prostě deset minut vůbec nehrály, nebruslily. Měli jsme velké problémy. Třetí třetina pak byla vyrovnaná. Snažili jsme se, ale Rusky už s přehledem kontrolovaly hru,“ hodnotí Fidrmuc. „Na výkon rozhodčích se nechci vymlouvat. Deset minut jsme nebruslili, Rusky nám tam daly gól, a to rozhodlo.“

Český tým naopak nedostal za záda gólmanky Merkuševové ani jeden kotouč. „Koncovka nás trápí celý půlrok. Měli jsme problém se Švýcarskem, Japonskem i Finskem. Pořád jsme dotahovali a teď se to ukázalo s Ruskami. Bylo to ještě těžší o to, že brankářka chytala výborně. Rusky to před brankovištěm hodně řezaly a byl pro nás problém se prosadit,“ komentuje český lodivod nulu na střeleckém kontě.

Hromadná bitka, jaká se v závěru strhla na ledě, se v zápasech ženských reprezentací přece jenom moc často nevidí. „To je pravda, nestává se to. Ale bylo vidět, že holky jsou nabuzené a nechtějí prohrát. Pořád jsme do toho šli a měli něco v sobě,“ pochvaluje si trenér.

Ať už jmenovaná Mlýnková, Kaltounková, Exnerová či Neubauerová si zaslouží jedině poděkování za to, že se nebály hájit svou čest a české barvy!

Jenže na postup mezi nejlepší čtyřku to bohužel nestačilo. Juniorky jsou bez semifinále podruhé v řadě, na domácím šampionátu už je čeká jenom zápas o páté místo. Aspoň že předtím mají den volna, během něhož zklamání hodí za hlavu. „Holky už půjdou do pohody, zrelaxujeme. Odehráli jsme už dost zápasů, jsme zkušení. Jenom si něco řekneme a půjdeme do toho znovu. Když už, tak samozřejmě chceme být pátí,“ dodává Jan Fidrmuc.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz