Nechytáme začátky, na obrat se pak nadřeme, smutní karlovarský Gulaši

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

Karlovarská Energie má po šesti odehraných kolech na svém kontě pouhé tři body. Ty získala za překvapivou televizní výhru doma se Spartou v neděli 20. září. Západočeši si poté asi mysleli na zlepšení výkonu a další body z následujících zápasů, jenže prohráli v Pardubicích i doma s Mladou Boleslaví. Energetici dostávají hodně gólů, hlavně zkraje zápasů. „Je proti nám spousta přečíslení, to jsou ty situace, z nichž dostáváme hodně branek,“ ví devětadvacetiletý obránce Michal Gulaši.

Michale, jak byste zhodnotil výkon Energie v zápase s Mladou Boleslaví?
Od nás to byl proti Boleslavi hrozný výkon, podprůměrný. Dostali jsme čtyři branky v první třetině, ze stavu 1:4 se to pak otáčí těžce. To jsme si potvrdili i minulý zápas v Pardubicích. Boleslav hrála dobře a zápas kontrolovala. Máme šance, které neproměníme a pak dostaneme gól snad ze všeho…

Hodně vás sráží rychle obdržené branky zkraje většiny zápasů. Čím si brzké inkasování vysvětlujete?
Nechytáme začátky, dostaneme vždycky jeden, dva góly a pak těžko doháníme. Myslím si, že když dáme první gól, tak se zklidníme a potom budeme hrát svou hru. Musíme ale zlepšit starty do utkání a nemůžeme prohrávat 0:2 nebo 0:3 v první třetině.

V čem byl mezi oběma týmy ten největší rozdíl?
Rozdíl byl samozřejmě v gólech. Koncovka, důraz do brány, který nám chyběl, to vše měla Boleslav lepší. A my bez těchto věcí branky nedáme. Můžeme střílet a snažit se, ale pokud nebudeme mít hráče před bránou a nebudeme důrazní na brankovišti, tak ty góly padat nebudou. Strašně se na vstřelený gól nadřeme…

V lize dostáváte vůbec nejvíc gólů, přitom obranu máte zkušenou. Kde podle vás tkví hlavní problém?
Je proti nám spousta přečíslení, to jsou ty situace, z nichž dostáváme hodně branek. Samozřejmě víme, že dostáváme hodně gólů a zároveň si jsme vědomi toho, že máme celkem zkušenou obrannou řadu. Musíme si ale pomáhat na ledě všichni a nelze se spoléhat na to, že to nějak zvládnou sami obránci a brankaři. Na tomhle musíme zapracovat, abychom se vraceli všichni. Jinak úspěch neuděláme.

Vy jste do Energie přišel jako jedna z velkých letních posil, jak zatím hodnotíte své výkony?
Sám sebe bych hodnotil nerad, nikdy jsem to nedělal. Určitě ale mé výkony mohou být lepší a sám na sebe mám vždy jen ty nejvyšší nároky, takže musí přijít zlepšení.

Před odchodem do Švédska jste vyhrál statistiku Radegast Indexu, sledujete svá čísla i nyní?
Momentálně se na tuhle statistiku vůbec nedívám. Koukám na tým, pro mě je důležitý úspěch celku. Momentálně na statistiky nekouká asi nikdo, chceme vyhrát a mít v kabině zase pohodu.

Základem této statistiky jsou hity, blokované střely, účast plus mínus… Změnil jste něco ve své hře?
Já na své hře nic měnit nebudu, takový jsem, hraju tak celý život. Takový prostě zůstanu. Chci co nejvíc pomoci týmu a jestli to bude prostřednictvím bojovnosti a obětavosti na ledě, tak budu jedině rád.

Sestřih utkání Karlovy Vary – Mladá Boleslav

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz