Nejdřív konec ve Slavii, teď stěhování. Jaroslav Bednář posílí Mountfield!

Foto: Lenka Rybaříková, hc-slavia.cz

15. června 2015, 15:20

Václav Jáchim

Domácí nejvyšší soutěž hrál dosud za Slavii, Spartu a za Plzeň, v příštím ročníku ji Jaroslav Bednář okusí v barvách čtvrtého klubu. Zkušený útočník dosud nastupoval za červenobílé, ale po sestupu slávistů se s vedením klubu dohodl na ukončení spolupráce a zvažoval další budoucnost. Nyní už má jasno, vicemistr světa 2006 zůstane v Tipsport extralize, posílí hradecký Mountfield! Už v úterý by se měl zapojit do přípravy.

Jeden z největších transferů letní přestávky v Tipsport extralize se rodil během uplynulých dní. "Jarda nejprve ukončil smlouvu ve Slavii, poté zvažoval několik nabídek," popisuje Michal Sivek ze společnosti Eurohockey Services, která hráče zastupuje.

Elitní útočník by za normálních okolností u Pražanů pokračoval, měl ještě roční kontrakt. jenže uplynulá sezona znamenala pro Bednáře největší zklamání kariéry. Slavia sestoupila a odchovanec klubu si neúspěch hodně bral. Dalo se tušit, že pro první ligu nezůstane, už v průběhu uplynulého ročníku i předtím byl o někdejšího reprezentanta velký zájem.

Mluvilo se o Třinci, teď na jaře také třeba o Chomutovu. "Možností se nabízelo víc, ozvalo se několik klubů. Z domácí nejvyšší soutěže i ze zahraničí, konkrétně ze Švýcarska," říká Sivek. Bednáře chtěla doma také Plzeň, v cizině kupříkladu Rapperswil, v úvahu přicházely další varianty. "Ale Jarda dal najevo, že by rád zůstal doma. Ze sportovních i rodinných důvodů," dodává Sivek.

Z uchazečů o jeho služby nakonec vyhrál hradecký Mountfield. "Východočeský klub přišel s velmi zajímavou nabídkou. Má vizi, chce se pokusit o co nejlepší výsledek, v Hradci touží bojovat o nejvyšší příčky. Jardu to oslovilo. Jednání klubu bylo velmi konkrétní. A rychlé, řešili jsme to teď o víkendu. Obě strany se domluvily na roční smlouvě," konstatuje Michal Sivek s tím, že pro Bednáře hrála roli mimo jiné i vzdálenost mezi Hradcem Králové a Prahou, kde má s rodinou zázemí.

Na trasu mezi oběma kluby se nedávno vydal ostřílený gólman Adam Svoboda, teď se přidává také Bednář. Jeden z nejproduktivnějších extraligových hokejistů je pro Hradec králové posilou číslo jedna, někdejší útočník Los Angeles, Floridy, Omsku, Nižného Novgorodu, Davosu nebo Lugana by měl vydatně pozvednout ofenzivu Mountfieldu.

Pro Hradec Králové jde o transfer léta, Bednář bude bezpochyby špičkovou posilou. "Jarda i jeho agent si pečlivě zjišťovali informace o našem klubu ze všech možných zdrojů. Jarda od svých bývalých spoluhráčů Jirky Vašíčka a Adama Svobody, ale i dalších hráčů. Jsme rádi, že podané informace, kvalita našeho kádru a naše vize přesvědčily Jardu podepsat smlouvu u nás v Hradci,“ kvituje na klubových stránkách generální manažer Mountfieldu Aleš Kmoníček.

Východočeši se v letošním play off vcelku bez potíží prosadili do play off, ale ve čtvrtfinále padli jasným poměrem 0:4 na zápasy. Mimo jiné proto, že je trápila finální fáze a střelecká afektivita. Bednář by měl v tomto směru hodně pomoci, kromě účastníka světových šampionátů 2006 a 2007 má trenér Draisaitl v kádru nově také zmíněného Svobodu, dalšího gólmana Krále, obránce Pilaře, útočníky Köhlera, italského reprezentanta Ihnačáka a Kanaďana Courchaineho.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz