Nejdřív Kranjc, teď i Redlihs. Piráti vyřadili z kádru zahraniční obránce

Foto: Jan Pidrman, piratichomutov.cz

29. října 2015, 13:29

Adam Bagar

Extraligový nováček z Chomutova hlásí další změny v kádru. Poté, co se rozloučil s obráncem Alešem Kranjcem, dostal padáka další zahraniční zadák. Lotyš Jekabs Redlihs! Podobně jako v případě Slovince nenaplnil očekávání hlavního kouče Vladimíra Růžičky z pozice zkušeného cizince a musí si hledat nové angažmá. Piráti o tom informovali prostřednictvím tiskové zprávy.

Chomutov si od zahraničních posil sliboval mnohem víc. Aleš Kranjc sehrál v barvách Pirátů osm zápasů, v nichž vyšel bodově naprázdno a zaznamenal pouze dvě trestné minuty a jeden plusový bod, kromě toho vyslal na bránu čtyři střely, šest jich zblokoval a rozdal čtyři hity. Na účastníka čtyř světových šampionátů nijak oslnivá bilance a není divu, že s ním Piráti před časem rozvázali smlouvu.

Teď potkal úplně stejný osud lotyšského zadáka Jekabse Redlihse. Třatřicetiletý hráč sehrál za Piráty jedenáct klání s bilancí jednoho bodu za asistenci v duelu s Olomoucí. Ani jeden z jeho pěti střeleckých pokusů se neujal, na ledové ploše trávil průměrně 15 minut a trenéři Růžička s Kopřivou ho často využívali na oslabení, kromě toho Redlihs zaznamenal celkem šest trestných minut či 17 hitů.

KANADSKÉ BODOVÁNÍ CHOMUTOVSKÝCH OBRÁNCŮ 2015-16

Účastník čtyř světových šampionátů měl, na rozdíl od Slovince Kranjce, zkušenosti se soutěží už před příchodem do Chomutova. Extraligu si totiž zahrál v Plzni či Karlových Varech, kde loni zapsal dva góly a sedm asistencí v 53 zápasech. Dohromady v elitní tuzemské soutěži sehrál 134 klání s bilancí šesti branek a třinácti asistencí. Teď si ale musí v rozjetém ročníku 2015-16 hledat angažmá.

Jediným cizincem v obranných řadách Pirátů zůstává třiadvacetiletý slovenský zadák Adam Jánošík, který v osmi zápasech zapsal dva body za gól a asistenci. Zadní řady Chomutova působily v úvodu sezony velice organizovaně, poslední střetnutí ale jasně ukázala, že mají k dokonalosti daleko. Sparta, Plzeň a Třinec nastřílely nováčkovi ligy 15 branek, což je na Růžičkovu družinu velké číslo.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz