Nejkurióznější vlastenec v NHL? Gólman Ward si v brusli zavezl puk do brány

Foto: cbelmira.com

23. března 2018, 10:59

Adam Bagar

NHL viděla možná nejkurióznější gól ve své historii. V hlavní roli? Kanaďan Cam Ward! Brankář Caroliny se v první třetině vydal k zadnímu mantinelu zastavit puk, který se mu ale zasekl do brusle, a dezorientovaný si jej dovezl až za brankovou čáru. Za střelce nevídané trefy byl označen zaskočený Alex Goligoski.

Obránce Arizony po vyhraném buly ve středním pásmu jen nahazoval puk za domácí branku, kde se ho Cam Ward snažil spoluhráčům zastavit. V tu chvíli kotouč zmizel, gólman Caroliny raději nabruslil zpátky do svého brankoviště a rozhodčí následně hvizdem přerušili hru.

"Během své kariéry už jsem dostal mnoho smolných gólů, ale u tohoto jistě vím, že je top. Můžu předstírat, že mě to netrápí, ale trápí."

Záhadu vyřešil až čárový rozhodčí Libor Suchánek, který kus černé pryže objevil netradičně ve škvíře mezi Wardovou bruslí a botou. Hlavní arbitři šli celou situace zkonzultovat s kolegou u videa, opakované záběry jasně ukázaly, že Cam Ward zajel s bruslí až za brankovou čáru.

Možná nejkurióznější trefa v NHL byla na světě, za šťastného střelce byl označen americký bek Alex Goligoski. "Během své kariéry už jsem dostal mnoho smolných gólů, ale u tohoto jistě vím, že je top. Můžu předstírat, že mě to netrápí, ale trápí," přiznal po zápase Cam Ward.

"Tohle se muselo stát vůbec poprvé v historii."

"Tohle se muselo stát vůbec poprvé v historii," kroutil hlavou trenér Caroliny Bill Peters. "Asi nikdo v hale netušil, co bude dál. Co se bude dít. Kde je kotouč. Bylo to prostě úplně bizarní. Byl to ten okamžik, kdy jenom kroutíte hlavou a říkáte si, co ještě přijde," přiznal Peters.

Domácí ale nakonec kuriózní gól nemusel mrzet, i když se po skvělém startu pořádně na výhru nadřeli. "Ovlivnilo to všechno, mělo to vliv na celé utkání. Ale jsem rád, že jsme to nakonec zvládli, i když to nebylo nic lehkého," zakončil po divoké přestřelce a těsném triumfu 6:5.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz