Němec při oslavách CSKA poznal Kreml, po příští sezoně nejspíš opustí KHL

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

26. května 2015, 11:50

Václav Jáchim

Zatímco ostatní čeští reprezentanti užívají po mistrovství světa zasloužené dovolené, Ondřej Němec v uplynulých dnech cestoval na otočku do Moskvy. S hokejisty CSKA absolvoval slavnostní setkání, při němž hráči obdrželi medaile pro vítěze základní části KHL. "Byla to akce na úrovni, kterou pořádaly klub a společnost Rosněfť. Všichni jsme mimo jiné měli možnost poznat trošku blíž Kreml," říká.

Slavnostní zakončení ročníku trvalo o něco déle, Němec dorazil až v pondělí. "Ostatní kluci absolvovali v neděli setkání s fanoušky. Dostali bronzové medaile za play off, poté jsme měli velkou společenskou akci, na níž nám ocenění za základní část předávali legendy Treťjak, Michajlov nebo Petrov," popisuje.

Ačkoli všechno probíhalo týden po šampionátu, mistr světa 2010 neváhal a dorazil. "Bylo fajn vidět zase kluky z týmu, trenéry i všechny lidi, kteří v organizaci CSKA Moskva působí. Klubu se poslední dobou daří, na čemž má obrovský podíl generální manažer Sergej Fjodorov," konstatuje.

Radulov, Grigorenko a ostatní hvězdy se během společného setkání byli také podívat v Kremlu, což je pro našince stále trochu záhadná a tajemstvím opředená stavba. "Bylo nám nabídnuto, jestli nechceme jít na krátkou exkurzi. Člověk díky tomu poznal, jak Kreml vypadá zevnitř. Asi bych to neměl říkat, ale lehce jsme nahlédli i do prostor, kam se nikdo nepovolaný nedostane. Bylo to zajímavé," uznává.

Z ruské metropole dorazil někdejší zadák Vsetína, Karlových Varů či pražského Lva v úterý ráno, teď dostane konečně prostor odpočinek. "Po šampionátu jsem byl doma tři dny, následovalo zase cestování. Takže s manželkou nyní vezmeme děti a na dva týdny pojedeme někam k moři. Moc se těším," netají. Tělu dá pohov zhruba do poloviny června. "Pak se začnu připravovat na další sezonu, která bude na 99 procent moje poslední v KHL," připomíná.

Stráví ji znovu v CSKA Moskva? "Mám tam smlouvu, uvidíme. Probíhají určitá jednání," hlásí. V zákulisí se mluví o možné výměně do jiného klubu. Těžko říci, nakolik se tyhle zvěsti blíží skutečnosti, Němec každopádně v Kontinentální lize ještě zůstane. "Není tajemstvím, že jsem na jaře koketoval s návratem domů. Proběhlo i určité oťukávání od extraligových klubů. Ale v CSKA mám kontrakt, bylo by svým způsobem složité docílit jeho zrušení. Rozhodl jsem se tedy, že v Rusku dál zůstanu," povídá.

Reprezentační obránce zvažoval přesun do vlasti z rodinných důvodů. "Mám skvělou manželku, která mě podporuje. jenže se dvěma dětmi to není jednoduché. Syn půjde v září do první třídy a já u toho zase nebudu. Mrzí mě, že tyhle důležité okamžiky propásnu, ale ještě rok v Rusku dám," říká.

V hlavě mu stále rezonují zážitky z pražského mistrovství světa, kde bral národní tým čtvrté místo. Stejně jako rok předtím. "V Minsku to bylo něco jiného, mužstvo se rodilo za pochodu, postup do semifinále byl úspěchem. Letos jsme chtěli víc. Před skvělými fanoušky jsme si přáli medaili. Škoda. I tak ale budeme mít do konce života skvělé vzpomínky, hrát na domácím šampionátu se povede málokomu." O budoucnosti v národním týmu teď nepřemýšlí, po náročné sezoně je příliš brzy. "Záleží, jestli bude forma a zdraví. Reprezentace pro mě vžřdycky znamenal obrovskou čest. Ale člověk stárne, zápasů už byla spousta. Uvidíme," dodává závěrem.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz