Nenávist v očích fanoušků nechápu, říká prostějovský vyvrhel Roupec

Stane se David Roupec posilou Frýdku-Místku? | Foto: Lubomír Tesař, lhkjestrabi.cz

Ještě v předposledním zápase uplynulé sezony se Prostějov strachoval o záchranu. Nebýt Davida Roupce, kdo ví, třeba už by se strachovat nemusel a dávno by byl jistým sestupujícím. Přesto se třiadvacetiletý zadák při návratu na prostějovský led dočkal nepříjemného přijetí. Důvod? Květnový rozhovor, v němž chtěl pojmenovat věci pravými jmény. Rázem bylo zapomenuto vše, co pro klub v předcházejících měsících odvedl. „Troufnu si říct, že loni jsem jim pomohl strašně moc. A kdyby nebylo mě, tak si myslím, že tam liga není. To by si ti lidi měli uvědomit," tvrdí v interview pro hokej.cz.

Statistiky mu dávají za pravdu. Ač je obránce, stal se nejproduktivnějším hráčem mužstva. Zároveň byl se 32 kanadskými body druhým nejčastěji bodujícím zadákem soutěže. Lví podíl na prostějovské záchraně mu tedy upřít nelze. 

Jenže přízeň fanoušků bývá vrtkavá.

K tomu, aby se David Roupec stal pro příznivce Prostějova vyvrhelem, stačil rozhovor pro vecernikpv.cz. V něm mimo jiné pronesl: „Poznal jsem tu sice hodně dobrých přátel, ale také zažil spoustu špatného a na konci jsem si připadal jako otrok. Leccos mi připadalo v Prostějově až amatérské. Tento rok byl pro mě velkou školou. Navíc si myslím, že první liga už mi nemá co dát a nemám se v ní kam posouvat."

Citát "První liga už mi nemá co dát" se objevil v prostějovském kotli během středečního souboje se Šumperkem. Právě za Draky totiž David Roupec po vyřazení ze základní sestavy Pardubic nastupuje. Jak již bylo naznačeno, vřelého přivítání se nedočkal. A to jak od fanoušků, tak od místního hlasatele, který si neodpustil lacinou poznámku: „Vyrovnávací branku týmu Hokej Šumperk 2003 vstřelil extraligový hráč David Roupec“.

„Omluva? To se v tomhle světě nekoná."

Omluvy za neprofesionální chování hlasatele se od bývalého zaměstnavatele nedočkal. „To se v tomhle světě nestává. Že by existoval nějakej charakterní člověk, kterej by uznal, že je to trochu přehnaný..."

S Davidem Roupcem jsme si popovídali nejen o jeho návratu na prostějovský led, ale také o pozápasovém ohlasu Libora Pivka či současných problémech extraligových Pardubic. ČTĚTE NÍŽE!

Transparent prostějovského kotle v zápase se Šumperkem, kde David Roupec v úvodu sezony 2015/2016 působil.

Transparent prostějovského kotle v zápase se Šumperkem, kde David Roupec v úvodu sezony 2015/2016 působil. | Foto: Lubomír Tesař, lhkjestrabi.cz

Mrzelo vás, když prostějovský kotel vytáhl transparent s výňatkem z rozhovoru pro jeden bulvární plátek? Přece jen jste pro Prostějov odvedl hodně práce.
„Samozřejmě, že to mrzelo. Fanoušci si koupili lístek, tak si tam můžou dělat co chtějí. To je jejich právo. Ale, abych byl upřímný, tak to opravdu nechápu. Ten rozhovor byl asi hodně nešťastný, já jsem byl po té sezoně plný emocí. Děly se tam takový věci, o kterých bych už nerad mluvil. Byl jsem toho prostě plnej, tak jsem chtěl vydat rozhovor. Nechtěl jsem v něm naplivat špínu na fanoušky nebo na něco jinýho, to ne, jen jsem chtěl říct pravdu. Stálo mě to nějaký peníze, takže bych se k tomu nerad vracel.

Každopádně mě to opravdu mrzelo. Troufnu si říct, že loni jsem jim pomohl strašně moc. A kdyby nebylo mě, tak si myslím, že tam liga není. To by si ti lidi měli uvědomit. Ale ať si bučej, nadávaj... Mě to sice mrzí, když na mě bučeli a viděl jsem tu nenávist v očích, úplně to nechápu, ale vem to čert."

„Loni se děly věci, o kterých bych už nerad mluvil. Ten rozhovor mě stál nějaký peníze, takže bych se k tomu nerad vracel."

Dokonce i hlasatel utkání se zachoval hodně neprofesionálně, když zahlásil: „Vyrovnávací branku týmu Hokej Šumperk 2003 vstřelil extraligový hráč David Roupec“.
„Hlasatel utkání... Já nevím. Já ho nechci nějak urážet, ale je to trapný a ubohý."

Nepřišla vám po utkání třeba nějaká omluvná SMS od vedení Prostějova?
„Ne, to v žádným případě. Ta mi nepřišla. Žádná esemeska, omluva... To se v tomhle světě nekoná. Že by existoval nějakej charakterní člověk, kterej by uznal, že je to trošku přehnaný. Jak kdybych já mohl za to, že se jim nepovedla loňská sezona. Já přeju Prostějovu všechno nejlepší, ať se jim daří, ale vybíjet si to tady na mě takhle, až bych řekl uboze..."

S klubem jako takovým jste se ale rozešel v dobrém, že?
„Mně se ta loňská sezona povedla, měl jsem asi životní formu. Bylo to také díky tomu, že jsem hrál hodně, že se na mně stavělo a všechny přesilovky se hrály na mě. Asi díky tomu jsem tak vylítl a mohl podepsat v extralize. Už od ledna byl z extraligy eminentní zájem, právě z Pardubic. Pak mě napsali do pražské Slavie na jeden zápas, dál už mě nepouštěli. Víceméně jsem se ale rozešel v dobrém.

Akorát jsem po sezoně vydal ten rozhovor. A pak už jsem si na sebe četl jen nadávky a lži. Byl jsem ten nejhorší, kterej v Prostějově hrál. Tím, že jsem vydal rozhovor, kterej jsem ani tak nevydal, protože jsem ho musel stáhnout a vydat úplně jinou verzi."

„Já přeju Prostějovu všechno nejlepší, ať se jim daří, ale vybíjet si to tady na mě takhle, až bych řekl uboze..."

Teď přejděme k Šumperku, i když ani to nebude zrovna příjemné téma. Rád bych se vás zeptal na ostré vyjádření Libora Pivka. Jak ho vnímala kabina?
„Po zápase s Benátkama jsme si udělali takovej delší mítink, kde jsme si k tomu něco řekli. Libor to cítil takhle, nemělo by se to sice dostat ven mezi lidi, ale je to upřímnost. To se už moc nevidí, cítil to takhle, tak to řekl. Nějaký velký ohlas to ale nezanechalo. Bereme to v pohodě. On se chová velice férově, snaží se klukům poradit. Takže s tím problém nebyl, i když to bylo trošku nešťastné a asi i v emocích."

» Nejsme hokejisté a nemáme kvalitu! hřímá Pivko

Měl zmíněný ohlas na mužstvo nějaký vliv?
„Ne, to si zas nemyslím. Samozřejmě někdo se v tom našel víc, někdo míň. Já jsem v Šumperku chvilku, takže na mě to nijak zvlášť nezapůsobilo. Necítil jsem se nějak dotčený. I podle ohlasů ostatních kluků proběhlo všechno v pořádku. My jsme se hlavně soustředili, abychom zvládli další utkání, což se povedlo."

Souhlasíte s Liborem Pivkem v tom, že musíte hrát hokej raději jednoduše, než něco tvořit?
„Jo, to je, myslím si, pravda. Nemáme až tak kvalitní tým, o to víc musíme bojovat. Hrát srdíčkem, obětavě a dotlouct do té brány vždy o jeden gól víc než soupeř. Prostě tak, jak to bylo teď v Prostějově, kde jsme nevyhráli díky herní kráse, ale spíš jsme to tam naházeli, obouchali a zaslouženě vyhráli."

„Libor to cítil takhle, nemělo by se to sice dostat ven mezi lidi, ale je to upřímnost. To se už moc nevidí, cítil to takhle, tak to řekl."

Jaká je vlastně vaše současná situace? Co vám řeklo vedení Pardubic, když vás poslalo do Šumperka?
„Neřeklo mi, bylo to oznámeno. Prohráli jsme s Vítkovicemi a vedení udělalo opatření, že Tomáš Divíšek končí a my s Jardou Moučkou se máme s okamžitou platností hlásit v Šumperku. To bylo všechno, co nám k tomu někdo řekl. Já jsem se po ničem ani nepátral, sbalili jsme si věci a odjeli jsme. Pak mě trošku mrzelo, že jsem se ve všech zprávách a médiích dočetl, že mě z Pardubic vyhodili. Pravda je trošku jiná. Je taková, že to udělali v rámci oživení mužstva, že chtěli vyměnit dva hráče ze čtvrté lajny, aby se nakoplo a oživilo mužstva. Pak mi k tomu řekli, že se mnou normálně počítají, musím být trpělivý a čekat na svou šanci." 

Kde je podle vás největší problém v současných výkonech Pardubic?
„No, to opravdu nevím... Můj názor je ten, že jsme hráli moc složitě a nehráli jednoduchý přímočarý hokej. Nedávali jsme góly, právě v tom nás tlačila bota. Na jeden gól se většinou nevyhrává. Největší problém je tedy málo střel a malý důraz do brány. Samozřejmě tam byly i chyby, které by se neměly stávat. Zkrátka, začátek soutěže nám úplně nesedl. Nevím, čím to bylo. Zdálo se, že všechno je ideální a výsledek ukázal pravý opak."

„Zdálo se, že je všechno ideální a výsledek ukázal pravý opak."

Jak vůbec vnímáte přeřazení z Tipsport extraligy do WSM Ligy? Musíte asi bojovat a zatnout zuby, že?
„Samozřejmě. Takhle... Po loňské sezoně bylo mým cílem hrát extraligu a první ligu už jsem, upřímně, hrát nechtěl. Situace je ale prostě taková a byl jsem poslán do Šumperka. Nehledám chyby v něčem jiným než v sobě. Snažím se pracovat a věřím tomu, že se dostanu nahoru. Když mě Pardubice koupily, tak ve mně snad něco vidí. Já budu pracovat a makat tam, kam mě pošlou. Poslaly mě do Šumperka, já s tím nemám žádný problém, budu hrát a snažit se dostat zpátky nahoru co nejdřív."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz