Neuznaný gól Sparty? Byl to faul, ale zatrnulo mi, přiznává Petrásek

Foto: hcverva.cz

Derby mezi Litvínovem a pražskou Spartou mělo v závěru nečekanou zápletku. Sparťané nejprve v power play snížili, následně i vyrovnali na 3:3. Rozhodčí nakonec branku neuznal, a tak se ze tří bodů mohli radovat domácí Chemici! „Jasný faul, zboural mě a já nemohl už udělat vůbec nic,“ má o celé situaci jasno hrdina domácí Michael Petrásek.

Dostal jste šanci chytat od začátku ve třetím utkání po sobě, tentokrát navíc proti Spartě. Bylo to pro vás speciální utkání?
Mohl bych použít klasickou frázi, že to je utkání jako každé jiné, ale není. Je to Sparta, takže je to vždy trochu vyhecovanější. O to víc jsem rád, že jsme získali tři body.

V posledních dvou minutách jste měli mnoho šancí rozhodnout gólem do prázdné. Nakonec to ve vašem brankovišti neskutečně hořelo. Jak jste vnímal poslední momenty utkání?
V té jejich poslední šanci mi hodně zatrnulo. Bylo vidět, že do mě Vrána zajede a bude to složité. Nakonec jsem skončil na zádech a moc se bál, aby z toho nebyla plichta. Jsem rád, že to dopadlo, jak dopadlo.

Byl tohle nejhorší moment zápasu? Sparta měla během utkání mnoho šancí jít do vedení…
Minutu před koncem jsme dostali kontaktní gól a fakt jsem se bál o tři body. Tam mi bylo zřejmě nejhůř.

Máte velmi rozsáhlou marodku. Jak to ovlivňuje výkony nebo i přípravu celého týmu na zápasy?
Příprava je zhruba stejná, akorát jsou tréninky o něco kratší, protože dost kluků jezdí pomáhat z Mostu. Trenér se podle toho snaží upravovat ice time v zápasech. Klobouk dolů před kluky, jak to odfárali a v tomto počtu porazili Spartu. 

Jaroslav Janus už před utkáním vypadal docela v pohodě, vy jste pomohl velkou měrou k porážce Sparty. Dostal jste nějaké signály od trenéra, jak to bude pokračovat?
Popravdě nevím, jak to bude dál. Nechal bych to na trenérovi, navíc tady máme i Most, kterému musíme pomáhat. Musíme se všichni prostřídat.

Bylo utkání se Spartou sladkou odměnou za to, co jste si v posledních měsících „užil“?
Jsem hodně šťastný, ale jedna výhra sezonu nedělá. (směje se) Jsem rád, že se Sparta porazila, navíc doma, to se také počítá.

Měl jste hodně práce. Pro vás to bylo určitě velmi těžké utkání…
Práce jsem měl nad hlavu. Asi čtyřikrát jsem měl velké štěstí, že mě to trefilo. Za to všechno jsem neskutečně šťastný.

„Klobouk dolů před kluky, jak to odfárali a v tomto počtu porazili Spartu.“

Co říct k neuznanému gólu Sparty v poslední minutě. Byl to podle vašeho názoru faul, nebo ne?
Myslím, že ano. Tomu hráči nezbylo nic jiného, než se do mě natlačit. Měla by tam být nějaká ochrana gólmana. Navíc když lze vyloženě vidět, co chce udělat. Co mám dělat, když mě zbourá a já nemohu chytat? Takže faul.

A puk se v té chvíli ocital kde?
To vůbec netuším. (smích) Ležel jsem na zádech a modlil se, aby to nebyla branka.

Věděl jste hned, že rozhodčí rozpaží, nebo už jste byl smířen se stavem 3:3?
Když se sparťané začali radovat, zatrnulo mi. Ale věděl jsem, že to nemůže uznat. Už jenom proto, jak mě narval na bránu, ta vylétla ze svého postavení. Rozhodčí by měli chránit gólmany před podobnými nájezdy ze strany.

Ceníte si této výhry více vzhledem k vaší poslepované sestavě?
Určitě je cenná! Naše výkony v poslední době nebyly nic moc. Hráli jsme nic moc hokej, proto si této výhry velmi vážíme.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz