Ničuškin, Kaprizov a posily z NHL. Ukončí CSKA Moskva čekání na titul?

Foto: Facebook Хоккейный клуб ЦСКА Москва

16. července 2017, 13:40

Marek Hedbávný

Byl to nejslavnější a nejúspěšnější evropský klub druhé poloviny 20. století, od roku 1989 ale CSKA Moskva čeká na triumf v domácí soutěži. V nadcházející sezoně KHL by se to mohlo změnit.

CSKA totiž zbrojí jako Sovětský svaz za éry Brežněva.

Z Montrealu získalo obránce Nikitu Nestěrova, z Colorada útočníka Michaila Grigorenka a po roční štaci ve Philadelphii se vrátil Roman Ljubimov. Další posilou z NHL by mohl být urostlý bek Nikita Zadorov, který se stále nedohodl na smlouvě s Avalanche. 

Další známá jména přivedl generální manažer Sergej Fjodorov z konkurenčních klubů KHL.

Novosibirsku přetáhl ruské reprezentanty Maxima Šalunova, Sergeje Šumakova a Konstantina Okulova. Z krachujícího Dynama dorazil produktivní kanadský bek Mat Robinson a z Ufy mladičký kanonýr Kiril Kaprizov. 

CSKA získalo ze zámoří Nikitu Nestěrova, Michaila Grigorenka a Romana Ljubimova.

Moskevský klub dále udržel loňské opory v čele s Valerijem Ničuškinem, Geoffem Plattem, Kirilem Petrovem, Ivanem Těleginem, Bogdanem Kiselevičem i talentovaným gólmanem Iljou Sorokinem.

Tahle parta by mohla po 29 letech vrátit CSKA na ruský hokejový trůn. 

Mohla by dokázat to, co se nepodařilo ani manšaftu okolo Alexandra Radulova, který v Moskvě strávil čtyři sezony. Radulov dovedl tým dvakrát k prvnímu místu po základní části, na Gagarinův pohár si ale nesáhl. Před rokem k tomu byl blízko – jenže CSKA ve finále nestačilo na Magnitogorsk.

Zapíše CSKA 33. ligový triumf i bez Radulova?

Soupiska CSKA Moskva

Brankáři: Ilja Sorokin, Vjačeslav Volkov, Lars Johansson, Andrej Filoněnko.

Obránci: Nikita Nestěrov, Bogdan Kiselevič, Mat Robinson, Michail Naumenkov, Nikita Pivcakin, Arťom Blaževskij, Jegor Cvetkov, Kiril Vorobjov, Michail Pašnin, Igor Ožiganov, Arťom Sergejev, Arťom Čmykov, Andrej Jermakov.

Útočníci: Valerij Ničuškin, Ivan Tělegin, Michail Grigorenko, Roman Ljubimov, Geoff Platt, Kiril Kaprizov, Kiril Petrov, Sergej Andronov, Vladimir Žarkov, Andrej Světlakov, Maxim Šalunov, Greg Scott, Alexandr Popov, Konstantin Okulov, Pavel Karnauchov, Anton Burdasov, Andrej Kuzmenko, Vjačaslav Osnovin. 

Hlavním trenérem je Igor Nikitin.

Foto: Facebook Хоккейный клуб ЦСКА Москва

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz