Nikdo nemá hlavu dole! Chceme hrát a vybojujeme to, burcuje Okál

Foto: Jiří Zaňát, hokej.zlin.cz

2. prosince 2015, 6:34

Michal Sedláček

Byl to důležitý zápas pro oba celky. Zlín i Pardubice se nachází na spodních místech tabulky a nutně potřebují sbírat body. O to víc jsou pak důležitější ty, které můžou nahrát proti sobě. Ač měli ševci výhodu domácího prostředí a vyslali na branku Pardubic 39 střel, zmohli se jen na jeden gól a prohráli 1:3.

"Když máme prázdnou bránu, tak nám to uteče. Když nějakou solidní šanci, tak nastřelíme hráče, nebo nám to výborně chytne gólman," smutní Zdeněk Okál, který se po týdnu vrátil do sestavy beranů a vůbec poprvé od 1. listopadu se ukázal na domácím ledě. Během této pauzy sbíral body v prvoligovém Havířově. Pobyt ve WSM Lize mu podle jeho slov docela svědčí.

"Víc si tam dovolím. Hraji přes dvacet minut za zápas, přesilovky, oslabení, takže se mi hraje výborně. Dostávám hodně prostoru a kádr je tam výborný, takže se tam cítím dobře," potvrzuje Okál. Rád by ale ve Zlíně pochopitelně zůstal. "Trenéři mi mají říct, jak to bude, ale myslím si, že pojedu do Havířova. Rád bych jim ještě pomohl, ale samozřejmě ještě raději bych pomohl Zlínu."

"Myslím, že jsme byli lepší. Prostě se z toho musíme dostat. Snažíme se bruslit a srážet se, ale bohužel nám to tam letos nepadá."

Návrat na domácí půdu ale jeho týmu nevyšel. "Pořád je tady hlad vyhrávat zápasy. Myslím, že jsme byli lepší. Líp nám to jezdilo, ale ty vyložené šance, které máme, nedáváme." To potvrzuje i statistika. Ševci v letošní sezoně ještě nebyli ani jednou schopni dát v utkání víc než tři góly. "Prostě se z toho musíme dostat. Chce to víc střílet, což jsme tentokrát dokázali, ale musíme z toho dávat góly," je si vědom zlínský útočník. Ten neodehrál špatný zápas, ale po jeho konci spokojený nebyl. "Prohráli jsme. Kdybychom vyhráli, tak tady lámu strop hlavou," říká.

Jakožto navrátilec mohl porovnat náladu v kabině, když z ní před měsícem odcházel, a nyní, když byl zpátky. "Nálada je pořád stejná. Pořád chceme jít nahoru a myslím, že to na nás jde vidět. Snažíme se bruslit a srážet se, ale bohužel nám to tam letos nepadá." Často se opakuje známý fakt, že Zlínu hodně chybí opory s Čajánkem a Leškou. Okál si však myslí, že tým má jiné tahouny. Dokonce srovnatelné s těmi, co odešli.

"Je tady Holas (Petr Holík), to je ikona podobného rázu jako Lešoun. Je to i stejně technický typ. Máme tady Robertse (Bukartse) a myslím, že je tady víc výborných kluků. Podle mě se zase tolik kádr nezměnil od minulých sezon, co jsme vyhrávali a hráli jsme dobře. Chce to nějaký zápas, kdy budeme vévodit, budeme výborní a to nás nakopne," myslí si. Pokud by to tak bylo, tak Zlín na takový zápas čeká již třiadvacet kol.

"Chce to nějaký výborný obrat jako v minulé sezoně z Litvínovem. To by nás určitě nakoplo ještě víc. Myslím si, že tady jsou odhodlaní kluci k tomu, aby se udělal výborný výsledek. Nenajdete člověka v kabině, který by měl hlavu dole a přemýšlel nad tím, že to skončí. To vůbec. Chceme hrát a vybojujeme to," hlásí odhodlaně zlínský tvrďák.

Sestřih utkání Zlín – Pardubice

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz